torty - 16045 przepisów (strona:722/1070)

Domowe ferrero rocher (kule, które dodają energii) 184

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Chcesz być na bieżąco

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Koktajl bananowy, idealny na śniadanie 191

fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek.   *  Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki do tortów, ciast, deserów czy lodów." Dekoracja może nam służyć również do innych celów.Pasuje do ozdoby ciast deserów,koktajli czy tak samemu do zjedzenia złapać garść

Różowa kuchnia
Szybkie i łatwie ciasto typu duża blacha z marchwi i malin 170

Wczoraj zjedliśmy ostatni kawałek urodzinowego tortu Miśki i musiałam upiec coś na szybko i dużo, bo słodkie wypieki w domu są na 6 osób i 2 psy ;-), a żeby było bardziej fit to zrobiłam ciasto składające się w połowie z warzyw i owoców. Co prawda samo w sobie może nie wygląda super zachęcająco, ale nadrabia i to bardzo smakiem

greenscarf
tiramisu na biszkoptach 177

Tiramisu zna każdy ale ile kucharek tyle sposobów jego przygotowania. Ja też robiłam je już w różnej formie, najczęściej jako tort lub deser w pucharku a tym razem podałam w formie porcji biszkoptów przełożonych kremem. Dla każdego na osobnym talerzyku. Porcje wyszły dość duże ale można zrobić z mniejszej ilości biszkoptów lub tylko ich dwóch warstw.  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
With love to fruits 153

dżemy oraz soki i oczywiście na nalewki. Korzystając z okazji, że mam w weekend całą kuchnię tylko dla siebie spędziłam sobotnie przedpołudnie w garach i tak powstał między innymi tort malinowy, który jest wynikiem totalnego eksperymentu. Ciacho chłodzi się w lodówce w oczekiwaniu na małego łakomczucha. Przepis już jutro, a ja tymczasem siadam do obróbki zdjęć

Emskie Smaki
Galaretkowiec 174

ciacho na upalne dni ,ciacho takie dla tych co nie przepadają za bardzo słodkimi tortami czy ciastami ,ciasto to jest kwaskowe i chłodzi ,doskonale pasuje na spotkania rodzinne i nie tylko ,można podawać z odrobiną bitej śmietany czy z lodami śmietankowymi ,każdy znajdzie coś dla siebie . Ciasto super smakuje ,a na gorące dni jest po prostu boskie

Mój Smak
Tarta bakewell 185

upiekłam na minioną niedzielę na deser. Jak byłam mała, nie znałam mielonych migdałów. Co innego mielone orzechy - z nich piekło się ( i piecze po dziś dzień) nasz tradycyjny rodzinny tort orzechowy. Orzechy mieliło się ręczną maszynką do mielenia czekolady na wiórki. Mam taką w domu do dzisiaj:) Jednak migdały, w siermiężnych latach osiemdziesiątych występowały u mnie w domu tylko

Posadzone i zjedzone
Pączki z kremem budyniowym 210

tłuszczu (temp. 180°C ) po obu stronach, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na bibule i gorące (ale bez przesady, żeby się nie poparzyć) nadziać kremem. Użyć szprycy do dekoracji tortów, z długą końcówką. Posypać cukrem pudrem. * suche wystarczy wymieszać z mąką

Posadzone i zjedzone
Dieta oczyszczająca poświąteczna lub wiosenna 176

równie na miejscu. Skończą się wtedy bardziej tłuste i treściwe posiłki, a ustąpią miejsca lżejszym. A teraz, po świętach i Sylwestrze, kiedy jedliśmy tłustych potraw więcej niż zwykle, ciast, tortów i serników, a przy tym mniej się ruszaliśmy, detoks poświąteczny będzie idealny. Tak sobie myślę, że samo słowo detoks w tym przypadku jest też trochę na wyrost - bo nie będzie

Posadzone i zjedzone
„Doradca smaku 3” -recenzja 149

patelni i dania z garnka, ale część z nich jest też nowych. Smakowicie wygląda bigos z boczniaków. polska carbonara z chrzanem i grzybami, kebab z kalafiorem i truskawkami, tort ziemniaczany z kiełbasą, sernik z dynią, gruszki w szynce, sernik i pudding z chałką. Jak widać po nazwach dań, jest to kuchnia bazująca na dobrych składnikach i oryginalnym połączeniu smaków. Dania

Ugotowane pozamiatane
Domowy snickers 1 (tylko 4 składniki - bez cukru, bez nabiału) 152

Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 177

się do świadomości społecznej, bo bloger, który po raz pierwszy od tygodnia zjadł porządny obiad i to za darmochę, będzie Was chwalił pod niebiosa :-D A teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo 3 oliwki, 5 wiórków kokosa i mikroskopijnej wielkości kawałek mięsa możecie sprzedać za nie mniej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosowe kulki 193

deserów, jak i dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki

mojewypiekiinietylko
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 141

twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna

Magiczne Życie Marty
Szybkie bułeczki na leniwe śniadanie. Scones 186

kosteczkę, dodać do ciasta, połączyć. Z ciasta uformować dysk o średnicy 20-22 cm, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pokroić ostrym nożem na 8 kawałków, jak tort. Nieco je rozsunąć, aby bułęczki miały miejsce na rośnięcie. Żółtko roztrzepać z mlekiem. Posmarować nim bułeczki, posypać słonecznikiem. Piec w 200 st. C. przez 15 minut. Podawać ciepłe. Smacznego! A teraz

Pożeraczka, czyli raz adobrze