chciał tortu na swoje urodziny, ale zażyczył sobie sernik. Ale jak to? Zwykły sernik? Nie może być ;) {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik mocno owocowy","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-08-27 18:54:35","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/08\/P8270024.jpg","description":null,"recipeYield":"8 ","recipeIngredient":["500 g twar\u00f3g chudy","400 g jogurt
Kucharzycaoraz śliwek. Przyprawy. Nie ukrywam, mnie bardzo pomógł robot. Smażył mi przez 6 godzin, mieszając nieustannie. Konfitura zgęstnieje, można postawić łyżeczkę! Genialna do ryżu, makaronu, tostów, placków, jabłeczników, szarlotek, tortów...do wyjadania prosto ze słoika gdy spadnie nam ciśnienie i cukier. Ma fantastyczny smak. Gorące przełóż do wyparzonych słoiczków. Pasteryzuj w garnku wyłożonym ściereczkami. Woda w garnku powinna mieć poziom
Z Kuchni Do KuchniUrodziny Bloga Link do przepisu na ten tort--- Tutaj To już rok jak poczyniam sobie kulinarnie na bloggerze :) Dokładnie rok temu opublikowałam swój pierwszy post " Szybki Deser Dla Ochłody ", a najwięcej odsłon i polubień uzyskał przepis na "Najlepsze
Gotowanie...to proste !Keczup to dodatek pasujący do wielu dań, niektórzy jedzą z nim niemalże wszystko, może oprócz tortów ;) ten jest wspaniałym sposobem na wykorzystanie zapasów cukinii, a przede wszystkim na zamknięcie lata w małych słoikach, które będą zimą nam o nim przypominały. Przepis jest bardzo prosty, a wykonanie nie jest pracochłonne, ani trudne, ani wymagające mnóstwa czasu. Do dzieła! Potrzebujemy
MamaOskarkakokos. Właśnie tyle, a raczej tylko tylko potrzebujemy, by cieszyć się tym wspaniałym deserem. Kremowe, delikatne, idealnie słodkie ciasto, które jak dla mnie, może konkurować z nie jednym tortem. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezach, typu chrzciny, urodziny, czy po prostu na niedzielny deser Składniki na blaszkę o wymiarach 21x21cm. Składniki na ciasto: masa: 2 żółtka 2 czubate łyżki
NiePieprz.plBardzo prosty i efektowny sposób na dekorację tortu. Wystarczy przygotować polewę Mirror glaze, połączyć ją z wybranymi barwnikami aby efekt końcowy zaskoczył gości. Składniki 20 g żelatyny w proszku + 120 ml wody 300 g glukozy 300 g cukru 200 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysłodkości, bo w końcu to urodziny dziecka, a najmłodsi szaleją za słodyczami. Szczególnie, gdy nie dostają ich zbyt często ;) Chociaż w poprzednich latach udało mi się bezpiecznie przetransportować tort na działkę, to w tym roku zrezygnowałam z takiego tradycyjnego. Po pierwsze córka świętowała już torcikiem, kilka dni wcześniej w przedszkolu, a po drugie każdy w rodzinie uwielbia sernik czekoladowy
Mienta blogDzisiaj nie będzie fit :P... ... ale będzie pysznie Słodki czekoladowy krem idealny do pieczywa, tortów czy wyjadania łyżeczką! Najlepszy przyjaciel kobiety! SKŁADNIKI: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka sparzyć wrzątkiem. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą
Pyry na Gazspód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową. Jogurtowiec to smaczny deser! Polecam! Jogurtowiec Składniki: 2 ciasta o średnicy 20 cm Masa
codojedzeniaelastyczne ciasto. Odstawiamy do podwojenia objętości przykryte ściereczką. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części, każdą wałkujemy na kształt koła o grubości do 0,5 cm. Kroimy każde koło jak tort na 8 trójkątnych części. Nakładamy przy podstawie każdego trójkąta łyżeczkę marmolady. Zwijamy w kierunku wierzchołka. Nadajemy kształt rogala. Odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 15 minut. Smarujemy śmietanką. Pieczemy
Wrzosowa Polanarobota kuchennego czy innego KitchenAida to wtedy nie ma tematu. Dziecko, które gotuje będzie natomiast zachwycone, bo przepisy są bardzo praktyczne. Można nauczyć się z tej książki jak zrobić tort urodzinowy, który pozwoli dziecku zabłysnąć i podarować wyjątkowy prezent. Są tez proste przepisy np. na muffiny czy borówki z kremem. Autorami przepisów jest Natalia, zwyciężczyni poprzedniej polskiej edycji Masterchef Junior
Ugotowane pozamiataneskończy pracę, przełożyć do plastikowego pojemnika i zamrozić. Wyjąć z zamrażarki 15-20 minut przed podaniem. Smacznego! Dziś dzień wolny od pracy, ale i tak mam mnóstwo zajęć. Dwupiętrowy tort i pięćdziesiąt muffinek nie przygotują się same
Pożeraczka, czyli raz adobrzektórą recenzowałam Wam na początku sierpnia (recenzja tutaj ). Moim zdaniem książka jest idealna dla każdego wielbiciela wypieków. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie m.in. przepisy na torty, serniki, keksy, ciasta czekoladowe i tak uwielbiane w moim domu babki. Warto mieć ją w swojej kuchni i zapoznać się z przepisami podczas picia kawy i jedzenia pysznej dwukolorowej babki piaskowej
Słodkie okruszkiCiasto w formie tortu. Czemu nie? Spód nieco grubszy. Nie przekrawałam go na dwa placki. Dzięki temu doskonale wyczuwa się w nim aromat migdałowy. Masa jak pianka. Puszysta, lekka, pyszna i ten krem morelowy.... wspaniały. ( Tortownica 26 cm) Składniki na ciasto: 170 g (1 szklanka) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Kuchnia u Krysizrobić coś innego coś czym bym mogła was zaskoczyć i udało się.Ten marchewko-wiec zaskakuje wyglądem i smakiem, a wizualnie przypomina tort. Składniki: świeża marchewka 2 szklanki 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej tortowej typ 450 szklanka ksylitolu 1 szklanka oleju rzepakowego Olej Polski 4 jajka mała łyżeczka proszku
Różowa kuchnia