Szarlotka to zdecydowanie moje ulubione jesienne ciasto. Uwielbiam wszelkie dyniowe i marchewkowe wypieki, ale deser z dużą ilością jabłek, zawsze wygrywa. Do tej pory miałam trzy
Mienta blogCiasto jest naprawdę pyszne, wilgotne oraz takie... mooocno czekoladowe! Poza tym nie wymaga wielkich umiejętności i długo pozostaje świeże. Buraki są niewyczuwalne, więc nikt nie zorientuje
Di gotujeTak, to ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko
Di gotuje18.10.2018 Lekkie jak puch , pyszne różowe ciasto, które ozdobi nasz stół i będzie ucztą dla podniebienia:) Składniki Biszkopt 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki
gotuj ze mnąTą pyszną tartę przygotowałam jakiś czas temu i przed urlopem chciałam się podzielić z Wami przepisem. Niestety awaria komputera przesunęła plany w czasie. Co się odwlecze
Mienta blogSkromnie przyznam, że jestem dumna z tego sernika, gdyż naprawdę smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy, a jednocześnie idealnie zwarty. Czekoladowy spód, śmietankowa
Di gotujeSzarlotka jest szybka, prosta i smakuje naprawdę rewelacyjnie. Przypomina mi jabłecznik na cieście ucieranym lub wilgotny biszkopt genueński. Pyszne, maślane oraz delikatnie ciasto rozpływa się w
Di gotujeTo ciasto prezentowałam Wam prawie 3 lata temu, ale nie wiedząc czemu mój wpis zaginął. Jabłecznik naprawdę smakuje rewelacyjnie, więc postanowiłam, aby ponownie znalazł się na
Di gotujeMoi mężczyźni to burgerożercy ! Dlatego często przyrządzam domowe burgery, jak te burgery z kurczaka. Jeśli mam w planie domowe burgery, to muszę oczywiście upiec domowe bułki
codojedzeniaTo jedno z najpyszniejszych ciast kruchych z owocami! Całość smakuje naprawdę obłędnie. Idealnie kruchy spód, owoce oraz beza to połączenie idealne. Sam spód jest tak kruchy
Di gotujeCiasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie ma opcji, aby komuś nie wyszło. Przypomina muffinki, tylko że pieczone w większej blaszce. Jest delikatne, mięciutkie oraz
Di gotujeOstatnio kupiłam tyle fig, że przerabiałam je na mnóstwo sposobów - no i oczywiście nie mogło zabraknąć ciasta. Pomyślałam o czymś lekkim, z serkiem mascarpone, które
Di gotujeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNatchnieniem do powstania tego ciasta był sok, który otrzymała moja córka. Jednak uważam, że słodkie owoce nie powinny być dodatkowo dosładzane, więc nie pijamy takich skarbnicy
Di gotujeJako deser poniedziałkowej kawy proponuję pyszny torcik z masą śmietanową, winogronami i galaretką. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, ½ szklanki cukru
Tradycyjna kuchnia Kasi