tort - 16118 przepisów (strona:784/1075)

KWADRATOWA SAŁATKA 201

pozostałości arbuza, które miałam po przygotowaniu zdrowego arbuzowego tortu, zrobiłam jeszcze sałatkę. Dziecinnie prostą - pokroiłam arbuza, kiwi i mozzarellę w kwadraty, ułożyłam jedne na drugich i gotowe. Do tego słodka glazura balsamiczna (do kupienia w delikatesach) lub domowa z octu balsamicznego i syropu z agawy lub miodu. Mozzarellę możecie zastąpić serem feta, natomiast kiwi - avocado. Taka Kwadratowa Sałatka świetnie nadaje

Słodko-Słony Świat Ilony
DYNIOWO-POMARAŃCZOWY CURD 177

smaku słodkiej dyni i soczystej pomarańczy, z nutką cynamonu i gałki muszkatołowej. Jeśli jesteście fanami cytrynowego curdu to ten pokochacie również! Możecie go używać do nadziewania ciasteczek, przekładania tortów, do naleśników, gofrów, lodów, tostów, serników albo tak jak ja do dyniowej tarty - przepis już jutro na blogu (powtarzam się ?!?:)) Albo jeśli chcecie wyjadajcie go prosto ze słoiczka:) Postarajcie się użyć

Słodko-Słony Świat Ilony
Francuskie rurki z bitą śmietaną 177

śmietanę kremówkę do wysokiego naczynia i ubić na sztywno. Tuż przed końcem ubijania dodać cukier i Śmietan-Fix-y. Wystudzone rurki napełnić bitą śmietaną za pomocą szprycy do dekoracji tortów. Posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują tego samego dnia. Są wtedy delikatne i kruche. Pycha

Świat Ciasta
Torcik bezowy z jabłkami i kremem śmietankowym 184

potem dodajemy jabłka i mieszamy.  4. Gdy bezy już będą gotowe , przełożyć je na talerz. Przygotuj jakaś deskę, duży talerz lub jakąś tackę, na której będziemy "składać tort". Bierzemy największą bezę i kładziemy na tacce , kładziemy krem śmietankowy, tak aby w środku zostało miejsce na jabłka. Grubość kremu jaką kładziemy powinna mieć ok.1,5-2 cm. Potem na środek

Gotuj Z Muzyką
Charlotte Royal z kremem bawarskim 265

Jest to jedno z ulubionych ciast mojej Mamci dlatego nie mogło go tutaj zabraknąc! Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje naprawdę rewelacyjnie! Delikatna biszkoptowa

Ostra na Słodko
Biszkopt jasny / rzucany / bez proszku do pieczenia 240

jasny. Tak jak przy ciemnej wersji nie używamy ani grama proszku do pieczenia , a mimo to biszkopt wyrasta wysoki i jest niezwykle puszysty. Nadaje się zarówno do przełożenia masami , tortów , jak i do zjedzenia solo np. przy ulubionej kawie. SKŁADNIKI: * jajka – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 1/4 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie

Ostra na Słodko
Tort naleśnikowy z mięsem 161

postaci? Na słodko … na ostro … bez dodatków … szpinakowe … czekoladowe itd itd – żadne nie mają dla mnie tajemnic! Dziś mam dla Was przepis na pyszny tort / zapiekankę zrobiony właśnie z naleśników z dodatkiem sezonowych warzyw! Pysznie … szybko .. i tanio! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: – mąka – 1 szklanka – mleko – 200 ml – woda

Ostra na Słodko
SZACHOWNICA KOKOSOWA 475

Szachownica – ciasto znane większości od lat , ale przyrządzane w przeróżny sposób. Nie ważne czy w formie dużego ciasta … czy w formie tortu .. czy też tak jak u mnie w formie keksu – szachownica zawsze zachwyca nie tylko podniebienie , ale i oczy! Dwukolorowe ciasto przełożone lekkim kremem budyniowym i obficie obsypane kokosem znajdzie wielu zwolenników. Wbrew pozorom szachownica jest

Ostra na Słodko
BROWNIE CUPCAKES Z KREMEM PRALINOWYM 230

babeczek brownie …. kruchych z zewnątrz , miękkich i wilgotnych w środku … z przepysznym pralinowym kremem to prawdziwa uczta dla podniebienia! Czekoladowa pralinka na górze , to taka wisienka na torcie! Są świetnym pomysłem na popołudniowe słodkości przy ulubionej kawie! Np. Jacobs Crema Gold ! Polecam! SKŁADNIKI: BABECZKI : ( 10 – 12 szt ) * czekolada mleczna – 50 g * czekolada gorzka

Ostra na Słodko
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 844

migdałów … czekolada … i chrupiące pałeczki skrywające w sobie karmel i ciasteczko – brzmi obłędnie , prawda?! I tak samo smakuje! Ciasto jest świetnym dodatkiem do ulubionej kawy! Ten tort + filiżanka jacobs Crema Gold = POŁĄCZENIE IDEALNE! Polecam! SKŁADNIKI : ( tortownica 16 cm ) BISZKOPT : * jajko – 2 szt * cukier – 1/3 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * proszek do pieczenia

Ostra na Słodko
FRANCUSKIE ROGALIKI Z POWIDŁAMI, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI LASKOWYMI 176

białko – 1 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Piekarnik nagrzewamy do 180C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy na okrąg i nacinamy na trójkąty ( jak tort ). Ich wielkośc zależy od tego , jak duże rogaliki chcemy otrzymać ( u mnie było to 8 większych ). Czekoladę drobno siekamy. Orzechy podprażamy na patelni i również siekamy. Dodajemy powidła i wszystko razem dokładnie mieszamy

Ostra na Słodko
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 175

już wielokrotnie powtarzałam najlepsze pomysły przychodzą mi do głowy zupełnie spontanicznie! Albo nocą ;) Tak właśnie było z ostatnio przygotowanym Tortem czekolaowym z frużeliną i ganache , dzięki któremu udało mi się dostać na super czekoladowe warsztaty. Tym razem pomysł znów przyszedł mi do głowy w najmniej oczekiwanym momencie- leżąc w łóżku z grypskiem, wysoką gorączką i wyglądając jak zombie na halloween

Ostra na Słodko
Ciasto Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi 517

Ciasto niemal identyczne jak tort piernikowy , jednak przygotowany w formie ciasta, które wyglądem, a nawet troszkę smakiem przypomina miodownik . Powidła śliwkowe idealnie komponują się z słodziutką masą z kaszki manny i piernikowymi spodami tworząc piernikowy wypiek idealny na święta Bożego Narodzenia. Ciasto Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi  - Składniki: Ciasto: 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki cukru

Słodka Strona
Pavlova z żurawiną 245

Ponieważ sezon na świeżą żurawinę trwa w najlepsze, dzisiaj mam dla Was kolejny sposób na jej wykorzystanie. Inspiracją był przepis Beaty , ale zmieniłam w nim niemal wszystko. Zamiast dużego tortu - mniejsze puchate bezy, do tego odrobina kremówki i sos ze świeżej żurawiny. Wyszło coś obłędnie pysznego; C. stwierdził, że to chyba najlepsze bezy, jakie jadł. Słodko-kakaowe, chrupiące z wierzchu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami 232

pewnością zaskoczy nas nie tylko swoją wielkością, ale i smakiem. Nadzienie jakie zostało przygotowane jest soczyste i aromatyczne. Roladki poukładane w tortownicy po upieczeniu połączą się w piękny tort drożdżowy, idealny na święta. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: 500 g mąki, 40 g świeżych drożdży, 200 ml ciepłe mleko ok. 40 ° C, 1 jajo, 100 g cukru brązowego

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania