tort - 16184 przepisów (strona:740/1079)

Migdałowo-orzechowe pierniki gryczane i kawa z przyjaciółką! Mój piękny stół! -konkurs 142

witają tłuste i kremowy ciasta! Tym bardziej 4 dni prze sylwestrem! Teraz trzeba zadbać o linię. Ale kto powiedział, ze takie cudne ciastko może być gorsze od pięknie wyglądających tortów! Nic mylnego każdy kto spróbuje tego ciasteczka zrozumie. Znajdziecie w nim moc aromatów, zmielone migdały, orzechy laskowe, cynamon, goździki, kakao, miód spadziowy. Wszystko to co najlepsze! Zapraszam na kawę

SMYKWKUCHNI
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 167

zrobienia. Przyznam się Wam szczerze pomysł do zrobienia ich po mojej głowie chodził od kilku lat i nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam ... łatwiejsze w wykonaniu od wszelakich tortów. A o to moja propozycja na przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% lub 12% szczypta soli

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka amaretti – przepis na ciastka 213

środku, chrupiące z wierzchu…po prostu boskie w smaku. Migdałowe ciasteczka to smaczne ciastka do kawy. Wykorzystuję je często do dekoracji innych słodkich wypieków na przykład migdałowego tortu . Ciasteczka amaretti Składniki: około 60 ciasteczek 180 g zmielonych migdałów lub migdałowej mąki 2 duże z dużych jajek 150 g cukru pudru 1 łyżka likieru amaretto odrobina soli Nastaw piekarnik

codojedzenia
Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 163

nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtarzamy z drugim i trzecim plackiem. 6.   Na wierzch układamy ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko dociskamy. 7.   Ciasto kroimy jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nienacięte kółko w środku (można odcisnąć szklankę będziemy wtedy wiedzieli dokąd możemy ciąć).  8.   Każdy wycięty kawałek przekręcamy 2 razy. Jeden kawałek w prawo

Moje-pitraszenie
Bezy 167

przepis na bezy ale można go wykorzystać do zrobienia krążków do tortu lub innych deserów. Przepis to podstawa jak powinno się wykonać bezy a ilość białek można dostosować do tego co mamy w planie do zrobienia :) Składniki : - 200 ml białek ( u mnie z 5 jajek rozmiar M ) - 400 ml cukru zawsze cukru jest drugie tyle to białek - łyżeczka soku

Wypieki Rene
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 317

keks makowy – ciasto nie tylko na święta Mini-pie – bardzo kruche mini-ciasta z żurawiną i jabłkiem VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków Tort czekoladowy z kremem ajerkoniakowym i borówkami – pieczemy biszkopt kakaowy Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką

Karo in the Kitchen
Drożdżowa gwiazda z makiem 359

ponownie smarujemy pozostałym makiem. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Na środku układamy szklankę (do góry dnem) i lekko dociskamy. Będzie ona wyznaczała granice krojenia. Zdejmujemy szklankę i ciasto dzielimy podobnie jak tort na 12 kawałków (nie przecinając koła). Łapiemy za pomocą obu rąk dwa sąsiadujące kawałki i dwukrotnie je skręcamy do wewnątrz. Zostawiamy ciasto na 20 minut do wyrośnięcia. Wierzch smarujemy rozmąconym

Poezja smaku
Royal Icing 285

rodzaj lukru królewskiego robionego na bazie bezy. Jest bardzo sztywny i puszysty. Doskonały do ozdabiania muffinek, ciastek i tortów. Wspaniale nadaje się do tworzenia kwiatów i innych dekoracji. Składniki ok. 500 g cukru pudru 90 g bezy ok. 100 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Drożdżowa gwiazda z makiem 309

Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem. Na wierzchu ułożyć ostatni krążek ciasta. Dokładnie docisnąć brzegi placków, aby się skleiły - ja pomagałam sobie wąską szpatułką drewnianą. Ciasto pokroić jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając środek ciasta bez nacinania. Każdy nacięty kawałek przekręcić dwa razy, na przemian. Czyli jeden kawałek dwa razy w lewo, drugi - dwa razy w prawo, trzeci

Grunt to przepis!
Piernik przekładany konfiturą wiśniową 327

przepis tutaj ) i pomyślałam, że szkoda go wyrzucać. Kto powiedział, że piernik ma być tylko na Boże Narodzenie? Mój chrześniak jada piernik przez cały rok. Na urodziny zawsze jest tort w postaci piernika. Dziś zaproponuję ciasto piernikowe, przekładane konfiturą wiśniową. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort przekładany kremem wiśniowym 449

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowy marcepan 365

warto spróbować – to tylko 5 minut pracy. Domowy marcepan przyda nam się do wielu deserów. Można nim między innymi nadziać domowe pralinki, przełożyć piernik staropolski, obłożyć ciasto czy tort, zrobić dekorację na muffinki, udekorować pierniczki (marcepan można zabarwić na różne kolory) czy też po prostu przyprawić nim masę makową. Niezastąpiony do rogali marcińskich czy też świątecznego stollen. Warto

Poezja smaku
Biszkopt z 2 jajek - Cienkie Blaty, 330

przepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie wyszedł, mi zawsze wychodzi, a jest tak pyszny, że syn uwielbia go na sucho. Nie trzeba nim rzucać, żadnymi biszkoptami nie rzucam i nie rozumiem, tego

Blondynka Gotuje
Torcik piernikowy z kremem cynamonowym… 309

W salonie od soboty króluje choinka pełna drewnianych ozdób i szydełkowych aniołków, a ja krok po kroku odhaczam ze swojej listy kolejne zadania. I chociaż nie

brunetkawkuchni

Proponowane wyszukiwania