Delikatne ciasto, krem i truskawki a to wszystko bo tortu mi się zachciało ! Ma się wymagania, prawda ? Świeże truskawki są już w sklepach, ale wiadomo - importowane, więc nie tak dobre jak nasze polskie latem.... Na szczęście miałam jeszcze w zamrażarce ostatnią paczkę z zeszłego roku. Jednak do przybrania skusiłam się na mutanty z dalekiego kraju :D Tort jest bardzo smaczny(...)bardzo ładny zapach i ciekawy smak, które doskonale harmonizują z musem truskawkowym i delikatnym kremem. Konsystencja całości jest bardzo dobra do krojenia. Zobacz też przepis na bardzo łatwy Tort z bitą śmietaną i ananasem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaGotowanie na parze jest powszechnie uznawane za jedną z najzdrowszych metod przygotowywania posiłków, ponieważ pozwala zachować pełnię smaku i wartości odżywczych, co czyni potrawy zdrowszymi. Piekarniki
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na ciasto bez pieczenia, bardzo lekkie, orzeźwiające i pełne owoców. Zrobisz je w parę chwil i będzie idealnym deserem na upalne dni. SKŁADNIKI (na tortownicę
Słodki BlogDobra kawa ziarnista to coś więcej niż kofeinowy zastrzyk energii. To rytuał, aromat, smak i chwila dla siebie. W świecie pełnym różnorodnych ziaren i gatunków łatwo
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na deser tak prosty, że prościej się już nie da! Na dobrą sprawę do jego wykonania wystarczy tylko galaretka rozpuszczona we wrzątku, ja dodatkowo użyłam
Słodki BlogPrzepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym budyniem i truskawkami. Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe świetnie komponuje się z waniliowym budyniem, którego kremowa konsystencja i łagodny
Słodki BlogPrzepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone warstwą budyniową, która idealnie łagodzi intensywnie kwaśny smak rabarbaru. Dodatkowo budyń sprawia, że całe ciasto jest bardziej wilgotne i
Słodki BlogPrzepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W nadzieniu użyłam również prażonych jabłek, które znakomicie równoważą kwaśny smak rabarbaru. Czas przygotowania: 50 min Czas pieczenia 50
Słodki BlogTort urodzinowy dla syna (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiPrzepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym ostatnio smaku pistacji. Jest łatwy w wykonaniu, a dzięki dobrej dekoracji stanie się niezwykłą ozdobą na stole
Słodki BlogWielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki swojej recepturze jest wilgotna i długo zachowuje świeżość. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI 4
Słodki Blogkokosową bezą Wiedeński Sernik z makiem i jabłkami Sernik z rosą Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko 3 bit Jabłecznik Gruszkowy ptyś Ptysiowe rafaello Kinder country Jagodowo kokosowa pianka Malinowy
Cynamonowe szczęścieW dzisiejszym świecie pełnym przetworzonych produktów spożywczych, coraz większą uwagę przykłada się do zdrowia i świadomego podejścia do diety. Jednym z najczęstszych wyzwań, przed którymi stajemy
Kuchnia MagdaLenyPiękne oponki z ciasta parzonego przełożone kremem z mascarpone i powidłami. Prezentują się bardzo elegancko i są proste w przygotowaniu. Czas przygotowania: 35 min Czas pieczenia
Słodki BlogPraktycznie każda mama doskonale wie o tym, jak trudno jest przekonać dziecko do jedzenia warzyw. W tym wypadku doskonałym rozwiązaniem jest tarka do domowych chipsów, która
Kuchnia MagdaLeny