tarta - 42848 przepisów (strona:981/2857)

PIZZA Z FRANFUTERKAMI 155

mąkę oraz suszone zioła i przyprawy. Wyrabiam. W razie gdyby ciasto bylo nadal wilgotne i nie kleiło się dosypuję mąkę. Formę na pizze polewam olejem i posypuję bułka tartą. Następnie(...)rozprowadzam ciasto. Ja lubię ciasto cienkie więc kładę ciasto jak najcieniej się da. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym następnie posypuję pieprzem i bazylią. Kolejno kładę drobno pokrojone pomidory. Następnie posypuję tartym serem. Cebulę, ogórki kroję bardzo drobno posypuję pizzę. Następnie franfuterki kroję w kawałki i na koniec posypuję pizzę. Wkładam do piekarnika na 30 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Krokiety z makrelą wędzoną 239

tarta do panierowania 2 jajka olej do smażenia Na każdy naleśnik nałożyć farsz rybny i zawijać w koperty. Krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron aż będzie rumiany. krokiety z wędzoną makrelą

O kuchni z uczuciem
Przekąska na Halloween - kotleciki mumie 265

gałązek natki pietruszki średnia cebula 5 łyżek bułki tartej pieprz do smaku ok 12 czarnych oliwek ok 8 plasterków wędzonego boczku keczup wykałaczki Wykonanie: 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, zarumienić na rozgrzanym oleju. 2. W misce połaczyć składniki kotlecików - mieso mielone, jajko, posiekana natkę pietruszki, przestudzoną cebulę i bułkę tartą. Doprawić pieprzem. Wyrobić jednolitą, zwartą masę

Atlas Smaków
Papryka faszerowana pstrągiem 178

Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy pęczak 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku wędzony pstrąg (275g)  4 łyżki oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki 1 cytryna 3 łyżeczki tartej bułki sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pstrąga oczyszczamy z ości, rozdrabniamy na mniejsze części. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Kaszę łączymy(...)Dodajemy oliwę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Papryki przekrawamy na pół. Od środka posypujemy solą i pieprzem. Napełniamy farszem. Wierzch posypujemy tartą bułką. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30-45 minut. Ilość porcji : 6 szt. Czas przygotowania: ok. 1,5 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Muffinki dyniowe 208

oleju 1/2 szklanki mleka 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka tartej dyni Jajka rozmieszać miotełką, połączyć z olejem i mlekiem. W drugiej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, cukier i tartą dynię. Mokre składniki połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić

kuchnia doski
Wegańskie kotlety z ugotowanych warzyw na zupę 193

szklanki słoneczniku pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki bułki tartej sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia   Wykonanie: 1. Warzywa miksujemy na gładką masę 2. słonecznik prażymy na suchej patelni, po czym miksujemy na proszek 3. Do warzyw dodajemy zmielony słonecznik, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą 2 łyżeczki chrzanu oraz po około

Mój pomysł na
Puree w waflu według Di 237

słodkiej śmietanki (ew. mleko) 1 łyżka masła 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (u mnie koperek i rukola) sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 szczypta soli bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę pokroić w pół plasterki i podsmażyć na odrobinie oleju. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i następnie potłuc z dodatkiem masła i śmietanki. Dodać zieleninę, wymieszać(...)włożyć na około 20 minut do lodówki. Po tym czasie roladę przekroić na pół (dla wygody smażenia) i każdą część obtoczyć w roztrzepanym (z solą) jajku oraz bułce tartej. Smażyć (nie żałować oleju) na rumiano z każdej strony. (Roladę można pokroić na plasterki i każdy z nich - podsmażać osobno

Di gotuje
Kotlety z ugotowanych ziemniaków + film 385

cebule 3 ogórki kiszone 1/2 puszki groszku konserwowego lub kukurydzy 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko 3-4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia bułka tarta do panierowania 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta czosnku granulowanego czarny pieprz sól przepis Cebulę drobno siekamy i rumienimy na patelni z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu od czasu do czasu mieszając(...)mąkę, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz czosnkiem granulowanym. Dłonią wyrabiamy ciasto ziemniaczane a następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niego płaskie kotleciki. Kotlety panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.   Artykuł Kotlety z ugotowanych ziemniaków

Smakowite Dania
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym. 114

Składniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni

Moje-pitraszenie
Tartaletki z orzechami pekan 200

Słodkie i uzależniające TARTALETKI Z ORZECHAMI PEKAN to deser, któremu... Artykuł Tartaletki z orzechami pekan pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Bitki ze śledzi 185

śledzie solone (4 płaty śledzi), sucha bułka (użyłam 2/3 kajzerki), mleko do namoczenia bułki, 2 łyżki masła, 1 cebula, 1 jajko, pieprz, panierka: mąka do oprószenia, jajko, bułka tarta do panierowania,  masło do smażenia, Śledzie wymoczyć. Bułkę namoczyć w mleku. Wymoczone śledzie osuszyć, posiekać. Cebulę i bułkę zmiksować (w niektórych przepisach(...)cebulę posiekać i poddusić na maśle). Śledzie, rozbełtane jajko, bułkę i cebulę dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem. Formować kotlety. Oprószyć mąką. Zanurzyć w rozmąconym jajku. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na maśle, gdy się zrumienią wstawić do piekarnika nagrzanego, do 180 stopni na 2-4 minuty

królestwo garów
Kotlety z kaszy jęczmiennej 163

niebanalne. Planuję już takie zrobić z inną kaszą :) Składniki: 2 torebki kaszy jęczmiennej 1 duża cebula 2 marchewki 250 g twarogu 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, vegeta Kaszę gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Studzimy. Do zimnej kaszy dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy go z kaszą, najlepiej za pomocą tłuczka do ziemniaków(...)kolor. Następnie dodajemy posiekany czosnek. Chwilę przesmażamy po czym dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę. Smażymy jeszcze około 5 minut i przekładamy do kaszy z twarogiem. Dodajemy jajka, bułkę tartą i dokładnie wszystko mieszamy, najlepiej za pomocą ręki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i vegetą. Z masy formujemy małe kotleciki, lekko je spłaszczając. Smażymy na złoto - brązowy kolor

My simple kitchen
Filet z morszczuka po kaszubsku 184

pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka zalewa: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 6 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru 4 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek ketchupu 1/2 łyżeczki soli 2 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego  Filet rozmrozić,pokroić na mniejsze kawałki,przyprawić solą i pieprzem. Mąkę zmieszać z bułką tartą,jajka roztrzepać

Kolorowa kuchnia Elki
Pulpeciki z indyka w sosie dyniowo - koperkowym 187

jajko 5 łyżek bułki tartej 1 łyżeczka suszonego oregano 500 ml bulionu 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki posiekanego koperku 100 g dyni (waga po obraniu) 50 ml śmietanki 18% lub 30% Dodatkowo: mąka pszenna mąka ziemniaczana olej kokosowy kasza u mnie gryczana niepalona Mięso wkładamy do miski, dodajemy oregano, jajko, bułkę tartą, startą na tarce cebulę, mieszamy

kruche babeczki
Kotleciki z zielonego groszku 154

mrożonego zielonego groszku 2/3 szklanki płatków owsianych (zwykłych nie górskich) 1 jajko 2-3 małe dymki (biała część) sól, pieprz 1 łyżka masła olej so smażenia bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Groszek ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Zmiksować ręcznym blenderem. Dymkę posiekać i zeszklić na maśle. Płatki(...)owsiane, jajko i podsmażoną dymkę dodać do groszku. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 20 minut, żeby płatki wchłonęły wilgoć. Formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni na złoto z obu stron

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania