tarta - 42848 przepisów (strona:964/2857)

Kotleciki z fasoli i kapusty 304

obiad. Na ok 8-9 kotlecików: 200 g suchej fasoli Piękny Jaś Cenos 200 g kapusty kiszonej jajko ok 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo zmielony pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Fasolę przepłukać i moczyć w wodzie całą noc. W tej samej wodzie ugotować do miękkości(...)ostudzić, zmiksować na gładki mus. Kapustę dobrze odcisnąć z soku i drobno posiekać. Fasolę, kapustę, jajko i mąkę wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron

Smakołyki Asi
Kotlety mielone z jajkiem 165

mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2-3 łyżki gęstego majonezu 1 płaska łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego biały pieprz i sól (do smaku) bułka tarta olej, masło Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy zimną wodą, a gdy przestygną, obieramy, po czym kroimy w kostkę. Bułkę wkładamy do miski, zalewamy mlekiem. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)namoczoną i dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, pokrojone w kostkę jajka oraz przyprawy. Wyrabiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Usmażone kotlety możemy jeszcze podgrzać w piekarniku przez około 10 minut w temperaturze 170°C, dzięki temu każdy domownik dostanie ciepłą porcję

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 251

się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Na patelni podsmażyć pieczarki, następnie dodać cebulę gdy cebula się podsmaży, dodajemy paprykę(...)pieprzem, dokładnie wyrobić rękami masę. Z wyrobionej masy, zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy farsz i sklejamy formując kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią, uważając by się nie przypaliły. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Ziołowe paluszki z kurczaka 188

fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 jajka Mąka do obtoczenia Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy na długie paseczki. Mogą być cieńsze lub grubsze. Doprawiamy dokładnie przyprawą do mięsa i wymieszanymi przyprawami: oregano, ziołami prowansalskimi(...)suszoną natką pietruszki. Mięso odstawiamy na 30 minut do lodówki. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w mace. Następnie panierujemy kurczaka w rozmąconym jajku (doprawionym) solą i pieprzem) oraz bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na oleju. Podajemy z sosem czosnkowym

VioletoweKucharzenie
Domowy hamburger 164

czosnkowy do sałatek sól, pierz 1 jajko bułka tarta oliwa z oliwek (2łyżki) Przygotowanie: 1. Mięso przyprawiamy do smaku i dodajemy musztardy, jajko i pół szklandku bulki tartej. 2. Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na patelni. 3. Na bułki nakładamy kolejno: roszponkę, serek camembert, kotlet, pomidor, ogórki i przykrywamy drugą częścią bułki z sosem czosnkowym (jogurt

FITBUuK
Kopytka z fasolką szparagową 152

sprawdzony przepis: Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki krupczatki 2 jajka 2 łyżeczki soli Dodatkowo: łyżka masła łyżka bułki tartej oregano sól, pieprz papryka słodka 1/2 ząbek czosnku jogurt naturalny 100ml garść fasolki szparagowej (może być mrożona) Prygotowanie: 1.Ugotowane, ostudzone ziemniaki przepuszczam przez praske. 2.Łącze z 3 rodzajami(...)około 1 min w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia. 8. Przelewam zimną wodą. 9. Między czasie na patelni rozgrzewam masło i wrzucam fasolkę szparagową, 10. Dodaje przyprawy i bułkę tartą, aż się zarumieni. 11. Kopytka łącze z zawartością patelni i podaje z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Smaczego :) WARTOŚCI ODŻYWCZE ziemniaków: Obecność potasu, który obniża ciśnienie

FITBUuK
Schab faszerowany fasolką szparagową 252

200g fasolki szparagowej  łyżka bułki tartej łyżka masła bazylia, zioła prowansalskie 100g sera żółtego sól, pieprz szklanka wody Przygotowanie: 1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy. 2. Przyprawiamy całość i odstawiamy na godz do lodówki. 3. Między czasie na patelnie wrzucamy łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą. 4. Podsmażamy do momentu

FITBUuK
Zdrowa lasagne z cukinii i kurczaka 143

warzywo. Idealnie komponuje się z czosnkiem. Są to chyba nierozłączni towarzysze. Zawsze mam cukinię w lodówce i wymyślam co rusz to nowe potrawy. Były już placki, sałatki, nadzienia, tarty, ciasta oraz cukinia faszerowana. Tym razem jest to lasagne, troszkę zdrowsza od tej tradycyjnej więc życzę smacznego:-) Składniki(...)małe cukinie 500g piersi z kurczaka 8 plastrów makaronu lasagne 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 100g orzechów włoskich śmietana (36%) 200ml 6 plasterków sera żółtego, lub 100g sera tartego imbir, gałka muszkatołowa, kumin Sposób przygotowania: W garnku podgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć drobno posiekaną cebulę a następnie czosnek. Cukinię zetrzeć na grubych oczkach i dorzucić do patelni

wysmienity
Bakewell tart 131

Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy ekstrakt migdałowy, masło oraz migdały i jeszcze chwilę mieszamy. Na podpieczony spód tarty wykładamy dżem truskawkowy i rozsmarowujemy go. Następnie wylewamy na tartę przygotowane nadzienie, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy 30 minut w tej samej temperaturze

wysmienity
Macaroni and cheese czyli zapiekany makaron z serem 120

kiedyś można pozwolić sobie na takie szaleństwo. Składniki: 250g makaronu (najlepiej kolanka natomiast u mnie penne) 50g masła 50g mąki pszennej 600ml mleka 250g sera żółtego 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Makaron wstaw do wrzątku by się gotował. W tym czasie przygotuj sos. W rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę i zrób zasmażkę(...)muszkatołową a następnie 200g sera. Podczas mieszania ser powinien się rozpuścić. Wymieszaj sos serowy z ugotowanym makaronem i przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Posyp pozostałym serem oraz bułką tartą. Zapiecz w piekarniku (180 º C, 20minut

wysmienity
Najlepsze kotleciki mielone w sosie cebulowym. 166

przeczytacie i zastosujecie się do poniższego przepisu. Składniki na kotleciki: mięso mielone wieprzowe (300g) mięso mielone wołowe (300g) cebula 2 ząbki czosnku jajko 100ml zimnej wody 80g bułki tartej łyżeczka mielonego kminku pół łyżeczki papryki słodkiej sól i pieprz łyżka oleju Składniki na sos: 2 cebule 100ml wina czerwonego 50g masła łyżka maki kukurydzianej sos powstały podczas pieczenia kotlecików(...)ładnie się zarumieni dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażaj na patelni. Odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj mięso mielone wołowe, wieprzowe razem z jajkiem, przyprawami, bułką tartą oraz wodą. Na koniec dodaj podsmażona cebulę z czosnkiem i dokładnie ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kotleciki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym po czym wstaw

wysmienity
Mince pie – czyli kruche ciasto nadziewane suszonymi owocami 190

kuchni brytyjskiej szczególnie w okresie świąt Bożego Narodzenia. Składniki na ciasto kruche: 250g masła 350g mąki 100g cukru żółtko Składniki na nadzienie (mincemeat) 250g rodzynek 300g żurawiny suszonej tarta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny 200g masła 250g cukru brązowego łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka cynamonu 100ml brandy duże jabłko łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Mincemeat najlepiej(...)cynamonem i gałką muszkatołową, łyżeczką mąki ziemniaczanej oraz sokiem z połowy cytryny i odstaw na co najmniej godzinę. Masło rozpuść w garnuszku a następnie wymieszaj z cukrem. Dodaj tarte jabłko a następnie wcześniej namoczone owoce razem z całym powstałym sokiem. Podrzej a następnie odstaw do całkowitego ostudzenia. Wszystkie składniki na ciasto kruche wymieszaj w dużej misce i ugnieć

wysmienity
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 752

sztuki kapusta pekińska 1 główka ryż ugotowany 3 woreczki  cebula 1 sztuka sól 1 płaska łyżka przyprawa uniwersalna 1 płaska łyżka pieprz mielony 1 łyżeczka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia bulion drobiowy lub warzywny ok. 1.5 litra  przecier pomidorowy 1 słoiczek ~~METODA~~ Mięso mielone ze sobą wymieszać. Dodać sól, pieprz i przyprawę uniwersalną. Dokładnie(...)odstawić na noc do lodówki. Po czym dodać ryż, kaszę mannę, poszatkowaną kapustę, podsmażoną na oleju cebulę oraz jaja. Wymieszać. Uformować gołąbki na kształt małej piąstki. Obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na oleju z każdej strony na złocisty kolor ( nie mogą być zbyt ciemne, ponieważ mogą nabrać goryczy ). Przełożyć do dużego gara.  Bulion wymieszać z przecierem

Kuchnia Paulettes
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20693

kiełbasek - plastrów topionego, żółtego sera mięso mielone (u mnie łopatka - ilość dowolna) 1 cebula 1 jajko sól pieprz majeranek 2-3 łyżki bułki tartej olej Wykonanie: Zmielone mięso połączyć w misce z jajkiem, bułką tartą, zrobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Dokładnie wyrobić. Każdą  białą kiełbaskę zawinąć w liść sałaty, a następnie w plasterer topionego

Walijskie Pichcenie
Marchewka z groszkiem 1724

masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki cukru pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Marchew obieramy i gotujemy w całości. Po ugotowaniu odcedzany z wody i pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie kroimy marchewkę w kostkę i wrzucamy do garnka w którym uprzednio rozpuściliśmy margarynę. Gotujemy przez 5 minut, dodajemy groszek, doprawiamy cukrem i pieprzem, dodajemy bułkę tarta i gotujemy przez

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania