tarta - 42848 przepisów (strona:735/2857)

Roladki drobiowe z białą kiełbasą 152

więc polecam! Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 4 białe kiełbaski 1/2 małej cukinii zioła włoskie do smaku sól i pieprz do smaku 2 jajka mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania Filet z kurczaka myjemy, dzielimy na cztery porcje, rozbijamy delikatnie przez woreczek foliowy tak aby nie porozrywać mięsa na cienki płat(...)Oprószamy ziołami włoskimi. Kiełbaskę obieramy z osłonki, cukinię myjemy trzemy na tarce o dużych oczkach solimy lekko i odciskamy nadmiar soku, rozkładamy równomiernie na mięsie i kładziemy po jednej kiełbasce.    Zawijamy w rulony,panierujemy w mace pszennej i rozkłóconym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażymy na wolniutkim ogniu z każdej strony na złocisto

Wanilia i Kardamon
Pilaw z grzybami 202

duże marchewki 2 duże pomidory 1 mała cebula 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego sól,pieprz czarny do smaku masło do wysmarowania formy bułka tarta do posypania formy Dekoracja: natka pietruszki  Sposób przygotowania Grzyby oczyścić z piasku i igliwia,opłukać pod bieżącą wodą. Pokroić na mniejsze części, wrzucić do woka lub głębokiej patelni(...)Ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,wymieszać z grzybami oraz marchewką i pomidorami. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym,wymieszać. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem wysypać bułką tartą wyłożyć pilaw, wygładzić łyżką, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c na 10 minut, aby danie nabrało aromatu.   Podawać na stół w naczyniu posypać natką pietruszki,rozłożyć

Wanilia i Kardamon
Pasztet jajeczny z parówką 303

kawałek pora 3 łyżki bułki tartej duża szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku pieprz młotkowany z kolendrą do smaku Sposób przygotowania: Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, paprykę kroimy w drobniutką kostkę tak samo pora,łączymy wszystkie składniki razem wbijamy surowe jajka, wsypujemy bułkę tartą oraz dodajemy starty

Wanilia i Kardamon
Kotlet drobiowy zapiekany. 238

mnie parmezan), ale zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 jajka bułka tarta masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, vegeta, przyprawa maggi  lub sos sojowy WYKONANIE: przygotowujemy marynatę z przypraw, ziół i oliwy z oliwek, filet kroimy na skos(...)delikatnie rozbijamy,smarujemy marynatą i nakłuwamy, odstawiamy do lodówki na minimum 2 godz.  nadmiar oliwy wycieramy w ręcznik papierowy, jajko rozkłócamy widelcem, przygotowujemy na talerzach : jajko, mąkę, bułkę tartą,  kotlet maczamy w mące, jajku,    bułce i smażymy na złoty kolor na maśle klarowanym(na małym ogniu), na usmażony kotlet kładziemy plaster pomidora, krążki cebuli

Kuchnia Beaty
Knedle z czereśniami 128

zniknęły z talerza :) Przepis na ciasto stąd ( klik ) Składniki na ok 12 knedli: 500 g ziemniaków 400 g mąki 2 jajka czereśnie (około 30-36 sztuk) masło, bułka tarta, cukier i cynamon Ziemniaki obieramy i gotujemy aż do miękkości. W międzyczasie drylujemy czereśnie. Gdy ziemniaki lekko przestygną, ale nadal będą jeszcze gorące, rozdrabniamy je za pomocą tłuczka(...)zależności o wielkości) i formujemy w dłoni knedla. Wrzucamy je na wrzątek i gdy wypłyną na wierzch gotujemy 5-7 minut na średnim ogniu. Podajemy polane masełkiem z bułką tartą oraz posypane cukrem i cynamonem

My simple kitchen
Mini pizze bez ciasta 1677

rocznie. Moja pizza jest w wersji mini, a zamiast ciasta z mąki pszennej jest smaczne warzywo. Składniki 1 bakłażan 3 - 4 pieczarki 2 plastry szynki włoskiej tarta mozarella lub ser żółty sos pomidorowy sól ziołowa Bakłażana myjemy i kroimy w plastry o grubości 0,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko solimy. Odstawiamy(...)obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Szynkę włoską rwiemy na małe kawałki. Bakłażana wyjmujemy z piekarnika. Każdy plaster smarujemy sosem pomidorowym. Następnie nakładamy szynkę i pieczarki. Wszystkie plastry posypujemy tartą mozarellą lub serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 12 - 15 minut aż ser się rozpuści i ładnie zrumieni. Bakłażan, zwany także oberżyną, to niskokaloryczne

My Chcemy Jeść
Łososiowa ekstaza 168

osób): 200 gramów wędzonego łososia dobrej jakości 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej, gruboziarnistej 1 łyżeczka dobrej jakości tartego chrzanu (ze słoika) lub taka sama ilość tartego, świeżego chrzanu  2 szalotki 3/4 gałązki świeżego tymianku (listki) 1 łyżka stołowa soku wyciśniętego z cytryny 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz (młynek) W swoim przepisie użyłam(...)wysokiej jakości tartego chrzanu firmy Ogródek Dziadunia - klik. Dodatkowo: 3-5 jajek (w zależności od ilości porcji - 1 jajko na 1 porcję) 2 łyżki stołowe octu sól morska czarny sezam kilka gałązek świeżego tymianku (do przyozdobienia) Wykonanie: Wykonanie tatara jest banalnie proste - łososia należy drobno posiekać, uważajcie jednak, aby nie zrobić z niego dziecięcej papki ani też nie pokroić

Garniec Magalie
Królewski sernik 517

sernika i mas serowych , u mnie  Skworcu 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej typ 500 u mnie http://mlyn-kopytowa.pl/ Ponadto papier do pieczenia, bułka tarta na obsypanie brzegów tortownicy oraz troszkę margaryny do posmarowania obręczy. Robimy ciasto. Z przesianej mąki, masła i pozostalych składników wyrobić ciasto , i pokrojone w kawałki i zawinięte w folie(...)połączą.Dodajemy po trochu ser ciągle miksując. Wyciągamy połowę ciasta i ścieramy na dużych oczkach do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- nie zapominajmy o posmarowaniu obręczy i posypaniu bułką tartą! Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, a na wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche ciasto z rabarbarem i puszystą bezą 176

Rabarbar w końcu zagościł i w mojej kuchni. Jako że jest lekko kwaśny, zestawiłam go na pysznym kruchym cieście ze słodką bezą. Powiem szczerze, że pierwszy raz próbowałam tarty w takim wykonaniu, tym bardziej jestem dumna jak pyszne smaki odkryłam :) CIASTO  1,5 szklanki mąki 0,5 margaryny 4 żółtka 0,25 szklanki cukru 1,5 łyżeczki(...)szklanki cukru Ciasto zagniatamy. Najpierw mąkę z proszkiem i margaryną, następnie dodajemy żółtka i cukier. Wkładamy do zamrażalnika. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika. Rozwałkowujemy (tym razem użyłam formy do tarty). Pieczemy 15 minut w temp. 180 st. Rabarbar - 0,5 kg kroimy w kostkę, słodzimy 4 łyżkami cukru. Białka, które pozostały po oddzieleniu żółtek, ubijamy na sztywną pianę

Mój Smak na Życie
sola z piekarnika... 151

bułka tarta 1 szklanka, mąka żytnia 3/4 szklanki filety soli dobrze odmrozić, najlepiej na kratce-ruszcie z piekarnika nad zlewem olej wymieszać z cytryną, przyprawą do ryb tartą bułkę wymieszać z mąką żytnią filety obsypać w mieszance bułki z mąką, namoczyć w oleju, znowu w mieszance bułki z mąką naczynie żaroodporne posmarować olejem, układać ciasno filety

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ! 194

Przepyszna tarta z rabarbarem, wiśniami i budyniem. Zwieńczona bezą z migdałami!  Czego chcieć więcej? ;-) Polecam, tarta rozpływa się w ustach jest słodko-kwaśna w smaku, a aromat migdałów nadaje niepowtarzalny smak i charakter ciasta! Zapraszam! Pieczemy! SKŁADNIKI: na ciasto: - 250 g mąki pszennej - 130 g zimnego masła - 80 g cukru pudru - 2 zimne żółtka

SMYKWKUCHNI
Leniwe z miętą 147

wyglądają apetycznie :) Składniki: ½ kg białego sera 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kilka listków świeżej mięty Sól 2 łyżki masła Bułka tarta Wykonanie: Ser biały mieszamy z jakiem, mąką ziemniaczaną, pszenną(...)przyprawami. Ugniatamy ciasto i mieszamy z drobno posiekaną miętą. Formujemy leniwe i gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie do czasu kiedy wypłyną na powierzchnię. Polewamy masełkiem, podsmażonym z bułką tartą

Tradycyjna Kuchnia
Pizza ziemniaczana 144

kiełbasy wiejskiej 1 cebula 1 papryka 1 puszka kukurydzy 10 dag sera żółtego 10 dag pieczarek ¼ szklanki śmietany 5 łyżek mąki Sól, pieprz Ketchup Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przetrzeć przez(...)praskę. Wymieszać ze śmietaną, stopionym masłem i żółtkami jaj. Następnie dosypać mąki z proszkiem do pieczenia i doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce rozłożyć ciasto ziemniaczane i nakłuć widelcem. Następnie posmarować ketchupem i układać kolejno: usmażone pieczarki z cebulą, kukurydzę, pokrojoną wędlinę i paprykę, na górę posypać startym żółtym serem

Tradycyjna Kuchnia
Knedle serowe z kaszą manną 105

łatwo przyswajalny (jest lekkostrawny). Składniki: 40 dag białego sera 20 dag kaszy manny 2 jaja 6 dag mąki 2 łyżki mleka 2 dag margaryny 2 łyżki masła Bułka tarta Wykonanie: Margarynę utrzeć z żółtkami, dodać zmielony ser, mleko, kaszę mannę i pozostawić na chwilę, aż manna wchłonie składniki. Następnie(...)wsypać mąkę i dodać ubitą pianę z białek. Formować małe knedelki, obtaczać w mące i gotować w osolonej wodzie 5 minut. Odcedzić i podawać polane masłem stopionym z bułką tartą

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety wieprzowe z kapustą 129

tartej bułki sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kapustę poszatkować, obgotować w posolonej wodzie i dobrze odcisnąć. Mięso, kapustę i zrumienioną na tłuszczu cebulę zmielić, dodać żółtka, połowę tartej bułki, sól, pieprz i ubite na sztywno białka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron na oleju na rumiano

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania