tarta - 42848 przepisów (strona:702/2857)

Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 182

mojprzepisna.pl | Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ Ostatnio miałam przyjemność uczestniczyć w otwarciu kawiarni moich przyjaciół. Co więcej zostałam poproszona o fotorelację z otwarcia

moj przepis na
Maminkowe zapiekanki z rybą 168

łyżki oleju -2 średnie cebule -szczypior -1 dkg drożdży -1/2 płaskiej łyżeczki cukru -sól -pieprz ziołowy i naturalny -przyprawa do ryb -przyprawa warzywna -olej do smażenia -bułka tarta do posypania foremek Rybę płuczemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze części, posypujemy przyprawą do ryb i odstawiamy na czas przygotowania ciasta. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Drobno kroimy szczypiorek. Drożdże(...)łyżki oleju i mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, pieprzem ziołowym, warzywkiem lub solą i mieszamy. Dodajemy szczypior i podsmażoną cebulkę i mieszamy. Ceramiczne naczynka natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na dno każdego wlewamy ok. 1 cm ciasta. Na nim układamy rybę. Przykrywamy cienką warstwą ciasta. Ponownie układamy rybę i przykrywamy ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Goły jeździec na śniadanie 199

mlekiem i 1 łyżeczką cukru waniliowego. Miksturę wylać na duży talerz i maczać w nim kromki pieczywa z obydwu stron, aż wchłoną niemal wszystko. Przygotować panierkę z bułki tartej i mąki żytniej, dobrze je ze sobą mieszając. Nie używam tu samej bułki, bo za bardzo spija olej z patelni.   Na patelni rozpuścić olej wraz z masłem - masło(...)będzie się wtedy przypalać, a nadal zachowa swój śmietankowy smak . Opanierować w bułce tartej z mąką i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Gorące grzanki posypać już na talerzu pozostałą łyżeczka cukru waniliowego. Konsumować ze smakiem póki jeszcze gorące. Nie ma to jak Goły Jeździec na śniadanie

Grunt to przepis!
Tarta z boczniakami, kozim serem i orzechami 201

pysznej zupy grzybowej , uszaki ususzyłam na później a boczniaki wylądowały w bardzo smacznej tarcie. Właśnie tej, którą pokazuję Wam dzisiaj. Oczywiście możecie użyć boczniaków kupionych w sklepie - ja Was do lasu nie wyganiam. No chyba, że ktoś jest mocno grzybnięty bo bardzo proszę. Do tarty użyłam serów twarogowych z pasteryzowanego mleka koziego marki Merci Chef! Wykorzystałam(...)się do bezpośredniego spożycia, do kanapek, naleśników czy właśnie do zapiekanek tak jak ja to zrobiłam. Można też nimi nadziewać pieczone warzywa albo zagęścić sos. Zobacz też przepis na tartę z żółciakiem siarkowym - za kilka miesięcy znowu będę szukać tego grzyba w łęgowym lesie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka 234

mojprzepisna.pl | Bakaliowe ciasteczka pełnoziarniste bez cukru i mleka Propozycja dla tych co lubią sobie pochrupać do kawki jakieś małe co nie co. Moje ciasteczka nie tylko

moj przepis na
Pszenny chleb codzienny na drożdżach 203

mojprzepisna.pl | Pszenny chleb codzienny na drożdżach Mój pierwszy wypiek z książki Piotra Kucharskiego pt. „Chleb”. Powiem nieskromnie, udany. Fajna książka, bardzo smaczny chlebek. Polecam

moj przepis na
Bitki wieprzowe zapiekane z jabłkami w garnku rzymskim 146

łopatki sól pieprz majeranek szczypta mięty bułka tarta mąka 2 jabłka kasza gryczana tłuszcz do smażenia Mięso pokroić i rozklepać na większe kotlety. Mąkę wymieszać z bułką tartą 1:1 dodać łyżeczkę soli , pieprz, majeranek i miętę po szczypcie. Panierować bitki i smażyć z obu stron na ostrym ogniu do zrumienienia. Jabłka pokroić na plastry

Gotowanie jest łatwe
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 181

mojprzepisna.pl | Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Kolejna propozycja na śniadanie, nieco zdrowsze niż zwykle. Placuszki bez cukru, z musem owocowym, wegańskie i bezglutenowe. Inspiracja blog

moj przepis na
Piernik 149

margaryny  1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 przyprawa do piernika 1 łyżka kakao Polewa: 1 tabliczka czekolady 2 łyżki śmietany 30 % Dodatkowo: posypka cukrowa tłuszcz bułka tarta Sposób przygotowania: Margarynę ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy żółtka, miód(...)śmietanę, mąkę przesianą z sodą, kakao oraz przyprawą do piernika . Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do dużej keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietaną, przygotowaną polewą polewamy upieczone i ostudzone ciasto, posypujemy posypką cukrową

Bajeczna Kuchnia
Keksowy PIERNIK 196

cynamonu, goździków i kardamonu - 1 łyżka 1 łyżka sody oczyszczonej 3/4 szklanki mleka 1 pełna łyżka kakao 150g bakalii (morele,rodzynki, orzechy włoskie i figi) Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania blaszki Przygotowanie: 1/ W dużym rondlu zagotować mleko, masło, miód, cukier, kakao i przyprawy. Wymieszać i odstawić do ostudzenia 2/ Do masy o letniej temperaturze wmiksowujemy mąkę(...)żółtkami które uprzednio oddzielamy od białek.  3/ Dodajemy bakalie obsypane mąką oraz delikatnie dodajemy mieszając pianę ubitą z białek. 4/ Wylewamy masę do blachy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą. Pieczemy w nagrzanym już piekarniku 200-220 stopni przy termoobiegu 40-50 minut sprawdzając przed ostatecznym wyjęciem suchym patyczkiem. 5/ Dobrze upieczony piernik jest wyrośnięty, odstaje od formy

Kuchnia PROzdrowotna
Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy 208

mojprzepisna.pl | Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę

moj przepis na
ptasie falszywe nozki 147

piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male 2 3-5 ząbków czosnku mielony czarny pieprz - do smaku słone paluszki 1-2 jajka do obtaczania panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie oliwa,lub maslo klarowne do smażenia Wykonanie Jogurt mieszamy z solą i sodą. Mąke przesiewamy na stolnice ,lub do miski,dodajemy roztwór ,mieszamy i zagniatamy(...)wszystko wymieszać. Ciasto rozwałkować i wyciąć kółka . Na środek , każdego koło w środku umieścić paluszek .Teraz na to wszystko położyc przygotowany farsz.Zlepić jak pieroga. Przygotuj jajko i bułkę tartą .Zamocz noge w jajku. Następnie obtoczyć w panko. Smażyć z obu stron na złoty kolor,na maśle ,lub olej na małym ogniu. Usmażony odsączyc na ręczniku papierowym

w mojej kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 225

cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy jak na zwykłe mielone smażone, ja dodaję jajko, cebulę, majeranek, bułkę tartą, sól, pieprz, można dodać czosnek, paprykę, zieloną pietruszkę, co się lubi. Z pieczarek urywamy nóżki i delikatnie wydrążamy, nie za mocno. Do pieczarek wkładamy mięso mielone, przykrywamy serem

Pelusiowa Kuchnia
Jajka faszerowane z pieczarkami na ciepło... 329

twardo, uważając żeby nie popękały, ja dodaję łyżkę octu do gotowania. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Na patelnię wrzucamy 2 łyżki masła, wrzucamy na nią drobno posiekaną cebulkę, pieczarki trzemy na tarce na dużych oczkach, ja zrobiłam to za pomocą malaksera, dorzucamy do zeszklonej już cebuli. Smażymy do czasu aż odparują pieczarki. Odstawić na bok. Ugotowane jajka musimy energicznie i zdecydowanie(...)posiekanych jajek dodajemy podsmażone pieczarki, posiekaną natkę i koperek, musztardę i miękkie masło. Doprawiamy solą i pieprzem (sporo). Dokładnie mieszamy. Napełniamy masą skorupki, kładziemy je na bułce tartej i strząsamy jej nadmiar. Smażymy na rozgrzanym maśle do zarumienienia, ok. 1-2 minutki. Podajemy na ciepło. A jeśli nie chce Wam się bawić z tymi skorupkami, można zrobić kotleciki. Jajka

Pelusiowa Kuchnia
Babka mięsno gryczana z sosem serowo pieczarkowym 150

śmietanki 30%, 50 g startego sera żółtego, 1 łyżka sosu Worcester, sos sojowy do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy,   bułka tarta do podsypania formy, świeża zielona pietruszka, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Babka: Kurczaka dzielimy na porcję, z piersi i udek ściągamy skórę, mięso myjemy i gotujemy na nim ulubiony(...)pieprzem do smaku. Jajka dokładnie roztrzepujemy z dodatkiem musztardy i dodajemy do kaszy z mięsem. Całość mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, który smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przekładamy przygotowaną masę, którą dociskamy by dokładnie wypełniła formę. Tak przygotowaną babkę pieczemy 190°C ok. 35 min. Po upieczeniu babkę odwracamy delikatnie ściągamy papier. Sos pieczarkowy

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania