tarta) Przygotowanie: Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami. Obtaczamy kolejno Mąka Jajko Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko. Smażymy na rumiano. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchencukier kryształ 3/4 szklanki, kakao 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, polewa czekoladowa: czekolada mleczna 200 g, mleko 4-5 łyżek, dodatkowo: bułka tarta do posypania ciasta, wiórka kokosowe do ozdoby. Sposób przygotowania: Składniki ciasta kruchego posiekać nożem, następnie zagnieść ciasto, podzielić na dwie części i schłodzić w lodówce. Jabłka zetrzeć(...)jednym żółtku. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz zmielone orzechy i mieszamy do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno rozwałkowujemy ciasto kruche, które posypujemy bułką tartą. Na ciasto wykładamy jabłka, następnie pianę kokosową, masę orzechową i przykrywamy wierzch pozostałym ciastem kruchym. Ciasto pieczemy w 170 st. C przez 30-40 min. aż będzie rumiane
kulinarne odsłony patiplasterków chudego boczku 2 cebule 1 jajko sól pieprz majeranek kilka łyżek bułki tartej olej Wykonanie: Zmielone mięso połączyć w misce z jajkiem, z 2 łyżkami bułki tartej, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić. Łyżką nakładać na dłoń , na masę nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę posiekanej cebuli. Całość(...)obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę. Każdą obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Możemy również podlać je bulionem i dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami , buraczkami lub ulubioną surówką
Walijskie PichcenieSałatka w wersji fit z kilku prostych składników ułożonych warstwowo - sałaty lodowej, pomidorów, ogórka, cebuli oraz serka wiejskiego i szczypiorku, podana z sosem czosnkowym na
Kuchnia MagdaLenySernik ze śmietankową masą serową, przygotowany na biszkopcie pszenno-kukurydzianym, z brzoskwiniami oraz bezą kokosową. Dość pracochłonny, ale jaki pyszny! Masa serowa jest bardzo delikatna
Kuchnia MagdaLenyDomowe bułki do hot-dogów i hamburgerów. Pyszne maślane bułeczki, posypane po wierzchu sezamem - wychodzą puszyste i mięciutkie w środku. Są po prostu przepyszne! Można je
Kuchnia MagdaLenyburgerów, bądź jako przystawka bo doskonale smakuje na zimno. Składniki: * 3 szt średniej wielkości buraczki czerwone * pół szklanki kaszy kuskus * jajko M * 3 łyżki bułki tartej + plus do obtoczenia * olej do smażenia * sól, pieprz, łyżeczka ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: Buraczki zawinąć w folię aluminiową, piec ok. 60 min w 180 stopniach(...)Kaszę kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu, wystudzić; Buraczki po ostudzeniu zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać kaszę, jajko, przyprawy, wymieszać, dodać bułkę tartą, konsystencja powinna być taka jak na mielone,w razie koniecznie dodać więcej bułki; Formować mokrymi dłońmi kotlety, obtoczyć delikatnie w bułce tartę,smażyć
pieprzny smaczeksera białego półtłustego 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej + mąka do podsypania stolnicy 1 łyżka cukru waniliowego sól Do podania: cukier bułka tarta masło Sposób wykonania: Do miski wkładamy ser, dodajemy jajka, cukier waniliowy oraz szczyptę soli i ręcznym blenderem miksujemy tak aby masa nie miała grudek. Następnie na stolnicę przesiewamy mąkę ziemniaczaną oraz(...)ukośne kluski. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę i wrzucamy do niej kluski. Gotujemy przez kilkanaście sekund od momentu gdy wypłyną na wierzch. Leniwe podajemy pospane cukrem, zrumienioną bułką tartą oraz polane stopionym masłem
Qchnia po prostumiękkiego masła, 3 jajka, 1/2 suchej kajzerki, sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub 1/2 łyżki posiekanego tymianku, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Mięso zemleć. Masło utrzeć z żółtkami, dalej ucierając dodać odciśniętą bułkę. Następnie dodać mięso i posiekane(...)zioła. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą mięsną. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masę mięsną wyłożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Podałam z sosem z ogórków marynowanych
królestwo garówBliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLenyzwykle zajadały i wyjadły co do jednej sztuki. Nie przedłużając zapraszam na gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i tartą marchewką w sosie pomidorowym, gdzie zamiast bułki tartej dodałam nasiona chia (jeżyki są przez to lżejsze i mniej kaloryczne - nie zapychają). Zostawię tu również przepis na szybką, prowizoryczną sałatkę, która idealnie się tutaj komponuje. Julia Składniki
Symfonia SmakówMakaron z dorszem w mleku pod pierzynką z bułki tartej to pyszne i delikatne danie, ale jednak dość sycące. Najczęściej do przygotowania takiego obiadu kupuję filety z dorsza, u mnie w kuchni właśnie taka ryba sprawdziła się najbardziej(...)takiej porcji potrzebowałam jeden płat dorsza, to naprawdę jest rzadkość by czteroosobową rodzinę nakarmić jednym kawałkiem … Czytaj dalej Makaron z dorszem w mleku pod pierzynką z bułki tartej Artykuł Makaron z dorszem w mleku pod pierzynką z bułki tartej pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąTaco ziemniak, czyli pieczony ziemniak nadziewany ostrym farszem mięsnym z mielonej wołowiny oraz świeżymi warzywami - pomidorami i sałatą lodową (pasuje też awokado), a to wszystko polane
Kuchnia MagdaLenySprawdzone marynaty idealne do mięs na grilla. Pasują do filetów z kurczaka, udek, schabu, a także karkówki. Dzięki marynatom mięso staje się bardziej aromatyczne oraz kruche
Kuchnia MagdaLenycukinia (około 350-400 g), 120 g pieczarek, 1 marchewka, 1/2 cebuli, 1 ząbek czosnku, 90 g kaszy jaglanej, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 jajko, 5 łyżek bułki tartej, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego. C ukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odstawić na kilka minut, aż puści sok. Do garnka(...)przecisnąć przez praskę – wszystko smażyć przez 5 minut na patelni maźniętej olejem. Cukinię odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojoną natkę pietruszki, 3 łyżki bułki tartej, wystudzoną kaszę z marchewką oraz pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wszystko wymieszać. Uformować 9-10 kotletów, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5 minut
Moja kraina smaków