tarta - 42848 przepisów (strona:407/2857)

Kotleciki jajeczne w sosie pomidorowym 94

higieny dla dzieci i dorosłych. Więcej szczegółów na temat marki znajdziecie na stronie Grøn Balance i fanpage Grøn Balance – oryginalna duńska receptura Składniki: 5 jajek 3-4 łyżki bułki tartej + bułka do obtoczenia pulpetów 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 pełna łyżka puree z pomidorów ekologicznych BIO Grøn Balance olej do obsmażenia pulpetów(...)jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miski, wbijamy 1 surowe jajko, dodajemy 1 łyżkę puree z pomidorów, po pół łyżeczki soli, pieprzu i bułkę tartą. Z masy formujemy małe okrągłe kotleciki (przypominające pulpety). Obtaczamy je w bułce tartej. Kotleciki obsmażamy na oleju z każdej strony. Odkładamy pulpeciki na talerz. Na patelnię przekładamy

Słodkie okruszki
Kieszonki schabowe z serem 452

Kieszonki schabowe z serem, to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Pyszne i chrupiące kieszonki ze schabu panierowane w bułce tartej i smażone na domowym smalcu. Jeśli szukasz więc inspiracji na obiad z wykorzystaniem schabu, to świetnie trafiłaś! U nas znajdziesz dokładny przepis krok po kroku oraz odpowiedź na to: Jak zrobić kieszonki ze schabu? Jak zrobić kieszonkę(...)schabie? Zapraszamy na przepis:) Kieszonki schabowe z serem Składniki: schab: 6 plastrów ser żółty: 6 plasterków sól i pieprz do smaku ketchup jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta smalec do smażenia Jak zrobić kieszonki schabowe? Przepis Plastry schabu przecinamy na pół, nie docinając do końca. Tak, aby powstał jeden cienki płat. Każdy rozbijamy jak na tradycyjn

Kuchnia Na Wypasie
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 124

200g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 250ml śmietanki 30% 100g startego sera mozzarella szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku 2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 2 łyżki bułki tartej duża garść orzechów włoskich 2 małe ząbki czosnku 1 duża łyżka tartego parmezanu 1 duża łyżka masła Dodatkowo ok 250g pełnoziarnistego makaronu spaghetti  Sposób przygotowania: Rybę myjemy(...)starty ser mozzarella. Mieszamy do połączenia składników i przekładamy do naczynia żaroodpornego starając się, by szpinak dobrze pokrył kawałki ryby. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do masła. Dosypujemy bułkę tartą, parmezan i drobniutko posiekane orzechy włoskie. Ugniatamy do połączenia składników (ja zrobiłam to w mini siekaczu, takim dołączonym do blendera). Posypujemy po wierzchu i wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Ogórki na ciepło a la szparagi 60

mielonych orzechów włoskich szczypta soli do smaku ulubione zioła do posypania (bazylia, kolendra, co kto lubi) Jeśli ten sos wydaje się Wam zbyt odważny, zastąpcie go łyżką bułki tartej (najlepiej pełnoziarnistej) podsmażonej na łyżce masła. Też będzie pysznie. Ja po prostu nie lubię bułki tartej i lubię eksperymenty Ogórki obrać cienko ze skórki i przekroić wzdłuż na ćwiartki(...)wrzątek i gotować kilka minut (ok. 8 min). W międzyczasie przygotować sos mieszając dokładnie jogurt naturalny z masłem orzechowym i mielonymi orzechami. Doprawić szczyptą soli. Jeśli wybierzecie bułkę tartą, to podsmażcie ją na patelni w czasie gotowania ogórków. Ogórki wyjąć łyżką cedzakową z wody, odsączyć i przełożyć na talerze. Podawać od razu na ciepło. Świetnie sprawdzą się jako

Dietolog
Smażone kulki warzywne 136

suszona bazylia 8)       suszone oregano 9)       pieprz czarny mielony 10)    sól 11)    bułka tarta 12)    olej do smażenia Sos czosnkowy: 1)       200 g jogurtu naturalnego 2)       ząbek czosnku(...)Marchewkę, pietruszkę, selera i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, jajko, sól, pieprz, bazylię, oregano i 2 łyżki bułki tartej i wszystko mieszamy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie obtaczamy je w bułce tartej. 2.     Tak przygotowane kulki smażymy na głębokim oleju aż będą rumiane

Na kulinarnym poligonie
Kotlety z mortadeli. Dawny schabowy. 172

nieco te znane kotlety podrasowałam i napełniłam serem.  Zapraszam.   Składniki; 70 dag kiełbasy mortadeli 3 łyżki mąki 1 jajko 10 dag żółtego sera kilka łyżek bułki tartej   olej do smażenia   Przygotowanie; Kiełbasę kroimy na plastry o grubości około 2 cm. Na talerzyki wykładamy mąkę, bułkę tartą i roztrzepane jajko. Ser żółty kroimy(...)nożem, tworząc sakiewkę, do środka wkładamy plaster sera. Następnie kiełbasę panierujemy tak jak tradycyjnego schabowego, najpierw w jajku, potem w mące, znów w jaku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Lekko dociskając aby rozpuszczony ser skleił kotleta.  Podajemy z ulubioną sałatką.  U mnie rukola, małe pomidorki i ocet winny.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Zapiekanka Poezja smaków 110

całe jajko ·        1 łyżka przyprawy gyros ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej oraz do panierki ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        Olej do smażenia Składnik pozostałe(...)sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy przyprawę gyros, sól, bułkę tartą oraz wlewamy śmietanę. Dokładnie mieszamy i robimy małe kuleczki z mięsa. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 2.    Na drugiej patelni na rozgrzanym oleju smażymy obraną, drobno

Kulinarna Chwila
Surówka z kalarepy 90

oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę z kalarepy. 30 dkg jabłka (2 duże) 25 dkg kalarepy (obrana 1 duża sztuka) 1 duża cebula zielona 1 łyżeczka tartego chrzanu ze słoiczka 5 dużych łyżek jogurtu greckiego 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny Jak zrobić surówkę z kalarepy. Obraną kalarepę pokroić lub poszatkować na bardzo cienkie, średniej(...)Golden Delicious. Bez względu na to jakiego jabłka użyjecie, ważne aby skropić je sokiem z cytryny bądź limonki. Nieskropione niczym jabłko szybko ściemnieje. Do doprawienia surówki sięgnęłam po ostry, tarty chrzan ze słoika. Możecie również użyć świeżo tartego chrzanu. Jeśli wybierzecie świeży chrzan zetrzyjcie go na tarce o bardzo małych oczkach. Szukasz przepisów na surówki z kalarepy

MeCooks
Chrupiące paluszki z kurczaka 74

Przepisów na takie paluszki z kurczaka otoczone płatkami kukurydzianymi nigdy dość. Tym bardziej, że oprócz płatków kukurydzianych panierkę tworzy tu też tarty parmezan. Takie mięsko wyjątkowo przypadło do gustu mojemu Smykowi. Mięso wychodzi soczyste i smaczne (jednak dwóch moich ulubionych przepisów nie przebija. Jeśli chcesz, zobacz też nasze ulubione przepisy na: chrupiące nuggetsy smażone lub pieczone ). około(...)piersi kurczaka 4 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu 1 jajko około 2 łyżki tartego parmezanu około 2 łyżki tartego sera żółtego (u mnie cheddar) płatki kukurydziane mielona papryka słodka zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy na cienkie pasy. Majonez łączymy z ketchupem, rozmąconym jajkiem oraz przyprawami. Do tej mieszanki dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około

Smaki Na Talerzu
Smażone jajka faszerowane 70

jeden przepis, który jest właściwie identyczny jak dzisiejszy. Lub, ten dzisiejszy będzie identyczny jak poprzedni. Różnica między nimi jest taka, że dzisiejszy jest klasyczny, bo użyłam do niego bułki tartej, w pierwszym użyłam orzechów. Coraz częściej na blogu wracam jednak do tradycyjnych przepisów, dlatego dzisiejszego posta nie mogło zabraknąć. I żeby nie było, pojawią się różnie propozycje(...)zarzucić różnościami, może kogoś czymś zainspiruję. Składniki: 5 jajek pół pęczka koperku pół pęczka szczypiorku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu ćwierć szklanki bułki tartej sól pieprz olej rzepakowy (można użyć masła klarowanego)   Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy. Ugotowane jajka, kroimy wzdłuż na pół (użyjcie bardzo ostrego nożna

Kardamonovy
Szybka babka serowa 130

mąki 30 g skrobi kukurydzianej 1 proszek do pieczenia= 15 g szczypta soli 2 3 łyżki kakao 1- 2 łyżki mleka tłuszcz do wysmarowania foremki bułka tarta Wykonanie: Foremkę na babkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masło, cukier puder i cukier waniliowy włożyć do miski i utrzeć na puszystą masę. Jajka rozdzielić. Białka odstawić(...)Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę i ostrożnie dodać do masy, lekko wymieszać. 4. Dwie trzecie masy przełożyć do przygotowanej foremki. Do reszty ciasta wsypać kakao i wlać 2- 3 łyżki mleka. Wymieszać i przełożyć do foremki na jasne ciasto. Przy pomocy łyżki lub widelca zrobić wzorek

dolcevitainmykitchen
Szynka nadziewana chrzanem jajecznym w galarecie 72

Wielkanocna szynka nadziewana chrzanem, zatopiona w galarecie. Szynka, tarty chrzan i jajka na twardo – kulinarne symbole świąt. W tej świątecznej przekąsce znajduje się każdy z nich. Przystawka udekorowana uroczymi jajkami przepiórczymi i żółciutką kukurydzą, wygląda wiosennie i promiennie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki z szynki nadziewanej chrzanem w galarecie 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie(...)szynki nadziewane jajecznym chrzanem, zatopione w galarecie. Szynka z chrzanem na wielkanocny stół. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 10 plasterków szynki drobiowej 3 jajka z chowu ściółkowego 100 g chrzanu tartego Krakus 3 g gęstej, kwaśnej śmietany 18 % sól i cukier 200 ml rosołu drobiowo – jarzynowego 2 łyżeczki żelatyny spożywczej, uniwersalnej DO DEKORACJI 3 jajeczka przepiórcze 3 łyżeczki słodkiej

ProstePesto.pl
Kruche ciasto na babeczki. Jak zrobić kruche babeczki. 95

Sprawdzony i mój ulubiony przepis na kruche ciasto. Ciasto, z którego przygotujecie pyszny kruchy spód idealny do szarlotki, mazurka czy kruchych babeczek lub jako spód do słodkich tart. Po upieczeniu kruche spody możecie nadziewać dowolnym kremem, bitą śmietaną, kremem cytrynowym (lemon curd), czekoladą oraz dekorować przeróżnymi owocami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kruche ciasto na babeczki. Jak zrobić kruche babeczki. Składniki(...)wylepiamy nim foremki (ja użyłam foremek o różnej wielkości). Każdą foremkę nakłuwamy widelcem, żeby ciasto się nie podnosiło podczas pieczenia. W przypadku kiedy pieczecie kruche ciasto jako spód do tarty czy mazurka dobrze jest wyłożyć go folią aluminiową i dodatkowo obciążyć np. grochem. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 minut. Czas pieczenia

To co lubię - gotuję i polecam
Schabowe pod ciepłą pierzynką 122

sosu meksykańskiego w słoiku lub własny ·        20 dag sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka całe ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz(...)Sposób przygotowania: 1.    Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym i odstawiamy na bok. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i smażymy

Kulinarna Chwila
Pieczony brokuł z pieczarkami 132

Składniki: 1 brokuł 250 g pieczarek 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki tartego parmezanu lub sera grana padano 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka granulowanego czosnku 1/2 łyżki oregano 1/2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy całe pieczarki. Warzywa polewamy oliwą z oliwek(...)posypujemy parmezanem, bułką tartą oraz wszystkimi przyprawami. Mieszamy. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C przez 20-25 minut

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania