tarta - 42848 przepisów (strona:1272/2857)

WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 202

czasie smażymy na rozgrzanym oleju – polecam smażyć na wolnym ogniu, by miały szansę równomiernie się smażyć. Odsączamy delikatnie na papierowym ręczniku. Podajemy z czosnkiem, kwaśną śmietaną i tartym serem. Ja jeszcze górę delikatnie oprószyłam solą. Smacznego! The post WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM - bez dodatku ziemniaków first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM – bez dodatku ziemniaków 149

czasie smażymy na rozgrzanym oleju – polecam smażyć na wolnym ogniu, by miały szansę równomiernie się smażyć. Odsączamy delikatnie na papierowym ręczniku. Podajemy z czosnkiem, kwaśną śmietaną i tartym serem. Ja jeszcze górę delikatnie oprószyłam solą. Smacznego! The post WĘGIERSKIE LANGOSZE ZE ŚMIETANĄ I SEREM - bez dodatku ziemniaków first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Quiche lorraine z kurkami / Quiche lorraine with chanterelles 185

podpieczony spód wyłóż kurki z porem, a na to wylej masę śmietanową. Włóż z powrotem do pieca i zapiekaj przez 20-25 minut, aż masa się zetnie. Podawaj tartę posypaną szczypiorkiem. Today I come with a seasoned Lorraine cake, but in a more Polish version;) No bacon and Gruyère cheese, but with gouda and chanterelles :) Try it and you will(...)baked bottom and pour the cream over it. Put it back in the oven and bake for 20-25 minutes, until the mass is firm. Serve the tart sprinkled with chives

Delicious Place
BEZGLUTENOWE WRAPY Z TAPIOKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI / produkt, który dla mnie jest HITEM! 174

najlepiej 20 cm ) wysypujemy saszetkę Tapioki KOALA, dokładnie rozprowadzamy, by wszędzie była rozsypana równomiernie. Smażymy na średnim ogniu 1 minutę i przewracamy na drugą stronę. Również smażymy. Dodajemy porcję tartego sera, posiekaną cebulę, pomidory, fasolę, kukurydzę oraz kurczaka. Doprawiamy odrobinę solą oraz pieprzem. Ja układam jeszcze odrobinę czosnku oraz papryczkę chili. Składamy na pół, delikatnie dociskamy i smażmy jeszcze

Ostra na Słodko
Tarta ze szpinakiem z ryżem i serem 177

Dziś podzielę się z Wami przepisem na pyszną tartę z szpinakiem,  ryżem i serem.  Jest to jeden z moich ulubionych przepisów,  który zawsze wychodzi. Do tego jest łatwa, szybka i sycącą. Składniki: ciasto francuskie 1/2 szklanki ryżu 450 g mrożonego szpinaku 250 g twarogu 100 g śmietany 12% 2 jajka masło/olej 1 cebula(...)woda. Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Do ryżu dodać szpinak, pokruszony twaróg, wlać jajka ze śmietaną i dokładnie wymieszać. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy ciasto francuskie, dociskamy  do spodu i formujemy wyższe brzegi. Odcinamy nadmiar ciasta i wycinamy paski. Na ciasto wykładamy nadzienie, na wierzch układamy kratkę z resztek

magiczna kuchnia Kasi
Kruche ciasto z wkładką czekoladowo – malinową 119

kakao. Następnie delikatnym strumieniem dolewamy olej, miksujemy do połączenie składników. Na wystudzony spód nakładamy masę czekoladową, równomiernie rozprowadzając. Na masę układamy maliny. Wierzch masy posypać resztą tartego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C, piec przez 30 minut. Ciasto przestudzić przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Notes Do tego przepisu koniecznie trzeba schłodzić ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym 163

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Chcesz zaimponować swoim znajomym! Nie ma lepszej opcji niż nasz przepis na łatwą tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym. The post Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Kotleciki siekane z pieczarkami. Pyszne na zimno i na ciepło. PRZEPIS 124

patelni. Kotleciki siekane z pieczarkami są po prostu przepyszne. Przepis na kotleciki siekane z pieczarkami Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 gramów pieczarek, duża cebula, 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, 1 jajko, sól, pieprz, olej. Jak zrobić siekane kotleciki z pieczarkami? Cebulę drobno posiekaj, oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, razem przesmaż na odrobinie oleju. Piersi

Kulinarna Polska
Quiche z pieczarkami i mięsem mielonym 154

mąki pszennej 125 g zimnej margaryny 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody 1 / 2 płaskiej łyżeczki soli Nadzienie: 200 g pieczarek 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka bułki tartej 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia Śmietanowo-jajeczna mieszanka: 300 ml śmietany 30% 4 jajka sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pokrojoną

niecodziennikpary
NAJLEPSZA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 478

minut dodając odrobinę masła. Uważaj, żeby cebula się nie przypaliła, bo będzie gorzka! Naczynie do zapiekania natłuszczamy masłem, układamy warstwę pokrojonych w plastry ziemniaków. Przykrywamy częścią farszu i warstwą tartego sera. Warstwy układamy do wykończenia składników. Jajko roztrzepujemy, dodajemy Śmietankę oraz przyprawy. Zalewamy ułożone w foremce składniki ( wierzch możemy dodatkowo posypać świeżymi ziołami, np. pietruszką ). Zapiekamy ok. 35 minut

Ostra na Słodko
Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami 153

gotujemy według instrukcji na opakowaniu zostawiając ok. ⅓ szklanki wody po makaronie. Do garnka z ugotowanym makaronem dorzucamy wcześniej podpieczone warzywa oraz pesto. Wszystko dokładnie mieszamy. Bucatini serwujemy posypane odrobiną tartego parmezanu i skórki cytrynowej. Świetnie sprawdzą się też orzeszki pinni lub pestki słonecznika. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami pochodzi z serwisu Mostek

Mostek w kuchni
Zapiekanka „kurczak słodko kwaśny „ 161

połowę ziemniaków . Teraz wykładamy farsz , czyli kurczaka w sosie słodko kwaśnym z dynią i cebulą . Przykrywamy pozostałymi ziemniakami , solimy do smaku i polewamy resztą śmietany . Jogurt , mieszamy z tartym serem i smarujemy tym wierzch zapiekanki . Osobiście ,używam małych foremek indywidualnych , bo nakładana zapiekanka z dużej formy, nie wygląda zbyt zachęcająco , ani malowniczo .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Ogrodnik w podróży
Szarlotka na kruchym cieście z kratką 253

formę do pieczenia, a drugą zawiń w papier i umieść wszystko w lodówce na 10 minut. Farsz: około 1,5 kg jabłek łyżka cynamonu łyżeczka kardamonu 50 g bułki tartej lub zmielonych płatków owiasnych sok z 1 cytryny Jabłka obierz i pokrój w 1 cm kostkę, wymieszaj wszystkie składniki Na schłodzony spód ciasta wyłóż równomierznie farsz. Pozostałą część ciasta

greenscarf
Panierowana cukinia z piekarnika 216

trochę inny sposób przyrządzenia. Panierowana cukinia pieczona z piekarnika jest delikatna, miękka i nie taka kaloryczna. Panierka jest bez jajek, za to smakuje wyjątkowo. Zawdzięcza to...śmietanie i tartemu serowi. Zresztą za chwilę sami się przekonacie, czytając

dolcevitainmykitchen
Pieczeń wieprzowo-indycza 222

blogu [klik] , a tym razem jest z mięsa wieprzowego i indyczego. 50 dkg kg mięsa wieprzowego mielonego 50 dkg mięsa indyczego mielonego 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz majeranek wegeta przyprawa do gyrosa Mięso wymieszać z jakiem i przyprawami.Uformować klops [ długość klopsa taka jak garnek wolnowaru].Papier do pieczenia zgnieść, namoczyć w wodzie i odcisnąć

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania