tarta - 42848 przepisów (strona:1189/2857)

Mocno serowe roladki drobiowe 152

pojedyńcze filety z piersi kurczaka 8 plastrów serka topionego szynkowego ( Hochland, Lactima itp ) granulowany czosnek 4 łyżeczki miodowej musztardy sól , pieprz do smaku panierka : 2 jajka 1 szklanka bułki tartej   Filety z piersi kurczaka rozklepujemy cieniutko , najlepiej przez folię . Każdy solimy , pieprzymy , mocno(...)doprawiamy czosnkiem . Smarujemy musztardą miodową i na każdym układamy po dwa plastry serka topionego , szynkowego . Zwijamy w małe roladki . Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej . Odstawiamy na około 30 minut do lodówki , to sprawi że się usztywnią i nie rozpadną podczas smażenia . Smażymy na głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Serwujemy

Ogrodnik w podróży
,,Spaghetti z dynią’’ 171

Składniki: * 150 g makaronu spaghetti dyniowe * 300 g dyni * 1 filet z kurczaka * 5 łyżek masła * 3 cebule * 80 ml śmietanki 30% * 2 łyżki posiekanej natki pietruszki * 200 g tartego parmezanu * 4 łyżki sezamu białego Helio Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i smażymy na patelni aż nabierze złotawego koloru. Skórkę z dyni odkrajamy i oczyszczamy z pestek. Miąższ(...)usmażonego kurczaka, doprawiamy. Przykrywamy i dusimy przez około 30 minut, do miękkości dyni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do naczynia z dynią dodajemy śmietankę, natkę pietruszki i 2 łyżki tartego parmezanu. Do przygotowanego sosu dodajemy makaron spaghetii. Gotowe danie posypujemy pozostałym parmezanem i białym sezamem . Patelnia równomiernie się nagrzewa, dobrze rozprowadza ciepło. Jej grube dno sprawia, że patelnia długo

Podróż w kulinaria
Kotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce 194

osoby : 4 grube plastry schabu , takie po 2 cm 4 łyżki gęstego majonezu 2 jajka 1 łyżka słodkiej , mielonej papryki sól , ewentualnie pieprz do smaku 2 szklanki bułki tartej Schab rozbijamy na średnio grube kotlety . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku , odstawiamy . W misce łączymy ze sobą jajka , majonez i paprykę . Tą marynata pokrywamy grubo wszystkie(...)kawałki mięsa , zakrywamy folią i wstawiamy na noc do lodówki . Następnego dnia wyjmujemy z marynaty , trzymając chwilę żeby ściekł jej nadmiar , a następnie jak klasyczny schabowy obtaczamy w bułce tartej z obu stron , lekko dociskając panierkę . Smażymy na smalcu na złoty kolor z obu stron . Serwujemy na gorąco , prosto z patelni .To jest soczyste i pyszne mięsko Smacznego ! (adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Tarta z agrestem i budyniem kokosowym 125

Postanowiłem zrobić tartę! Pierwszą w życiu! Jako że jestem łasuchem moja wymarzona tarta powinna być słodka, ale i kwaśna. Uwielbiam kokos, więc dobrze by było

Vegan Taste
Zupa koperkowa z pulpetami 147

składniki 500 g mielonego mięsa drobiowego, wieprzowego lub mieszanego 1 czerstwa bułka pszenna namoczona przez 10 minut w wodzie lub mleku i odciśnięta, ale można zastąpić 3-4 łyżkami tartej bułki 2 l wywaru warzywnego, mięsnego lub wody 1 cebula 5-6 średnich ziemniaków 2 małe marchewki 1 por, tylko biała część kawałek selera, około 100 g 1 jajko(...)minut, a w międzyczasie przygotujemy klopsy. Do mielonego mięsa dodajemy jajko, startą na tarce o drobnych oczkach lub zblendowaną cebulę oraz odciśniętą bułkę pszenną lub 3-4 łyżki tartej bułki. Można też dodać drobno pokrojony koperek. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety mniej więcej wielkości piłeczki do ping-ponga czyli o średnicy około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym 232

pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku papryka pepperoni czerwona (można dodać również chili) 150 g sera cheddar sól, pieprz, kolendra, tymianek, papryka ostra, papryka wędzona Ponadto: 2 jajka szklanka bułki tartej szklanka zmielonych płatków kukurydzianych Przygotowanie Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy do niej mleko, wodę, olej i sól. Składniki miksujemy ze sobą przez chwilę i odstawiamy na 20 minut(...)dokładnie. Na gotowe naleśniki wykładamy po łyżce farszu. Zawijamy do środka brzegi naleśnika. Następnie zwijamy rulon, formując tym samym krokiety. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia.   [caption id="attachment_8377" align="aligncenter" width="685"] Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym[/caption] Zobacz

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety schabowe inaczej niż zwykle 310

łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego 1 płaska łyżeczka papryki mielonej ok 1,5 szklanki bułki tartej masło klarowane, olej lub smalec do smażenia     *** Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez i jogurt *** *** Całość mieszamy na jednolitą masę i dodajemy sól, pieprz, paprykę i siekany(...)marynacie wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin (można zostawić nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano *** *** Po usmażeniu kotlety układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką

Blog z Apetytem
Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet 179

około 2 cm 7 pieczarek 2 szalotki bananowe 1 ząbek czosnku 6 plastrów serka topionego szynkowego ( np . hohland lub lactima ) sól , pieprz do smaku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek klarowanego masła Mięso rozklepujemy najcieniej jak się da , solimy , doprawiamy pieprzem i odstawiamy . Szalotki i pieczarki siekamy drobno , naprawdę drobniutko, dodajemy czosnek wyciśnięty praską , podsmażamy na jednej(...)wystygnięcia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na każdym plastrze rozklepanego schabu , układamy po dwa plastry sera szynkowego i rozsmarowujemy grubą warstwę smażonych pieczarek . Rolujemy , obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej ( podobnie jak schabowe ) . Dociskamy lekko dłońmi , aż otrzymamy zwarty , ładny kształt Odstawiamy na pół godzinki do lodówki żeby stężały , łatwiej będą się smażyć . Smażymy na klarowanym maśle do momentu

Ogrodnik w podróży
Piątek: Najlepsza pomidorowa… z piekarnika 236

ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego Kilka gałązek świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego Sól i pieprz Pulpety Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki tartego parmezanu 3 łyżki mąki uniwersalnej 1 łyżka siekanej natki pietruszki Przygotowanie: Krok 1 Zupa. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Umyj marchewki i pomidory. Marchewki obierz i pokrój jak na frytki(...)suszony). Wstaw do piekarnika. Piecz około godziny. Krok 2 W międzyczasie zrób pulpety. Włóż kaszę do miksera i zmiksuj na gładką masę. Przełóż ją do misy, dodaj pół szklanki tartego parmezanu, 3 łyżki mąki, siekaną pietruszkę. Wymieszaj dokładnie całość. Zwilżonymi dłońmi odrywaj kawałki masy i formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Odkładaj na talerz podsypany mąką. Zagotuj w garnku

Niedzielny kucharz
KURCZAK W SOSIE CEBULOWYM 164

sporej liczbie przepisów. Sos jest delikatnie cebulowy, ale wyrazisty i niezwykle smaczny. To jedno z moich ulubionych dań z kurczakiem. Idealnym dodatkiem będą ziemniaki puree z koperkiem i tarte buraczki. Jeśli lubisz potrawy z kurczaka, to TUTAJ znajdziesz 50 najlepszych przepisów z kurczaka. Składniki na 4 porcje kurczaka w sosie cebulowym: 1 mały kurczak lub 2-3 ćwiartki(...)dusimy jeszcze kwadrans pod przykryciem. Kosztujemy, jeśli jest taka potrzeba doprawiamy jeszcze solą. Sos powinien ładnie zgęstnieć. Kurczaka w sosie cebulowym polecam podawać z puree z ziemniaków i z tartymi buraczkami, lub zasmażaną modrą kapustą. Smacznego! The post KURCZAK W SOSIE CEBULOWYM appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba w majonezowo , koperkowej , chrupkiej panierce 166

świeży siekany koperek granulowany czosnek ( nie może być świeży bo jest zbyt ostry i zdominuje delikatną rybę ) sok z cytryny sól , pieprz cytrynowy do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej Rybne filety , jeśli są mrożone to rozmrażamy . Płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem . Kroimy na średniej wielkości kawałki , każdy skrapiamy sokiem(...)cytryny , solimy i odstawiamy na pół godziny . Po tym czasie , każdy filet posypujemy koperkiem , czosnkiem , pieprzem i smarujemy obustronnie majonezem . Na koniec obtaczamy w roztrzepanym jajku i mieszance bułki tartej z mąką . Smażymy na oleju do momentu aż zrobią się złociste i chrupiące . Wykładamy na papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu . Gotowe . Serwujcie na gorąco . Polecam z surówką

Ogrodnik w podróży
Penne w sosie pomidorowym z marchewką, imbirem i miętą, w towarzystwie dorsza pod pierzynką z parmezanu 146

dwie różyczki kalafiora, kawałek pora, ząbek czosnku, kawałeczek selera- te rzeczy dodałam, aby się nie zmarnowały i nie leżały bezczynnie w lodówce dodatkowo ulubiony makaron z pszenicy durum sporo tartego parmezanu natka pietruszki świeżo siekana Umyj , obierz i pokrój marchewkę w kawałki. Rozgrzej rondel , a w nim trochę oliwy , czosnku, warzywa, przede wszystkim marchewkę. Dodaj pół szklanki wody, sól(...)podgrzej na patelni o grubym dnie, rozłóż kawałeczki dorsza, przykryj, duś. Połącz makaron z dorszem, wyłóż na talerze, Posyp obficie natką pietruszki, skrop oliwą jeśli chcesz i nie żałuj tartego parmezanu. To wszystko! Jest świeżo. Jest pysznie

Z Kuchni Do Kuchni
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy na jesień 165

Przed Ewą Wachowicz:) To miłe, ale też musimy przyznać, że przepis naprawdę działa i kurczak jest pyszny. Do kurczaka podaliśmy dwie super rzeczy: ziemniaczany kugel , czyli pyszną zapiekankę z tartych ziemniaków i pieczone, podlane miodem brukselki . Wkrótce wrzucimy na bloga przepisy na obydwa dania, bo naprawdę są warte spróbowania. Eksperymentalna pomidorowa Na przystawkę do sobotniego obiadu była zupa. Ogólnie(...)piekarnika, gdzie ładnie się zrumieniła i nabrała twardości, zachowując miękki środek. Zobacz przepis Wtorek: Pyzy z kaszy jęczmiennej Mega zdrowa odmiana klasycznych pyz. Zamiast przyciężkawych ziemniaków użyliśmy ugotowanego pęczaku. Tarte ziemniaki też są – inaczej nie byłyby to pyzy – ale w niewielkiej ilości. Po nafaszerowaniu i ugotowaniu powstały mięciutkie i smaczne pyzy. Przepis już we wtorek Środa: Aharaimi, czyli owoce

Niedzielny kucharz
Środa: Domowe gnocchi z boczniakami 219

miękkie. Składniki: 0,5 kg ziemniaków (najlepiej małych, szybciej się ugotują) ½ szklanki mąki plus mąka do podsypania stolnicy 1 jajko 150 g boczniaków 4 łyżki masła Kilka łyżek tartego parmezanu Sól Przygotowanie: Krok 1 Umyj ziemniaki, nie obieraj, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości (około(...)boczniaki i przełóż na rozgrzany tłuszcz. Smaż na intensywnym ogniu 3-4 minuty. Dodaj do nich pozostałe 2 łyżki masła, a gdy się roztopi przełóż na patelnię gnocchi. Posyp tartym parmezanem. Smaż na średnim ogniu aż gnocchi delikatnie się podpiecze. Podawaj. Smacznego! Artykuł Środa: Domowe gnocchi z boczniakami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania