tarta - 42848 przepisów (strona:1131/2857)

Tarta ze śmietanowym kremem jagodowym i bezami 252

szybko częstuję Was dziś tartą z jagodowym kremem, którą przygotowałam na ubiegłą niedzielę, a koniec końcem zjadłam tylko kawałek i oddałam w dobre ręce Teściów ;)  Wróciła do mnie sama blaszka i to już na następny dzień, więc musiało smakować! Jagody w tym roku tylko raz udało mi się kupić. Część zamroziłam, bo fajnie jest sobie w zimie

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z borówkami 175

szkl cukru cukier waniliowy ok 250 g borówek Mąkę mieszamy z resztą produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę do tarty. Składniki nadzienia dobrze zmiksować blenderem. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15 min. Wyjmujemy i wylewamy masę serową a na wierzch posypujemy borówkami, zostawiając garść

Gotowanie jest łatwe
Tarta na zimno z marakują 260

oreo (170 g) 400 g serka waniliowego 170 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 2 łyżki chia 2 marakuje galaretka Przygotowanie: Żelatynę … Czytaj dalej Tarta na zimno z marakują

czarrna od kuchni
Flammkuchen 291

Flammkuchen jest to tarta na cienkim pierogowym cieście z dodatkiem boczku, cebuli oraz śmietany. Flammkuchen to typowe wiejskie danie z regiony Francji. Ta potrawa jest również znana w  Niemczech i to właśnie tam odkrył ją mój mąż. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 3 porcje Składniki: Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Rabarbarka 142

zasypania) Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą i schłodzić podzielone na dwie części. Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i jeżeli jest bardzo kwaśny zasypać odrobiną cukru. Formę do tarty wysmarować, wylepić połową schłodzonego ciasta i lekko zapiec. Na zapieczony spód ułożyć rabarbar i wylać ugotowany na mleku budyń. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta. Piec

Pieguskowa Kuchnia
Gruszki w cieście biszkoptowo-migdałowym 157

dobrze schłodzony tłuszcz. Szybko zagnieść gładkie, kruche ciasto, owinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną formę do tarty. Spód przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suchym grochem lub fasolą. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni około 15 minut. Rodzynki sparzyć, osączyć i zalać rumem. Gruszki

Pieguskowa Kuchnia
Babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 310

wyciąć kółka o średnicy 9 cm. Krążki przełożyć do specjalnych sylikonowych foremek na muffinki lub bezpośrednio do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na ciasto wyłożyć farsz i posypać każdą babeczkę ziarnami słonecznika. Piec w 220 stopniach około 20 minut. Krok po kroku: 1. Zetrzeć cukinię

KuchniaWeDwoje.pl
tarta -spod 156

Skladniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 170 g z niesoloną masła w temperaturze pokojowej 2 1/2 szklanki (375 gr) z mąki Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 175 ° C. Do miksera włożyć żółtka, cukier, ekstrakt waniliowy, 2 łyżek mleka

w mojej kuchni
Tarta z owocami -jagodami 200

Składniki blaszka 28 cm tarta 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 2 łyżek stołowych (30 ml) mleka 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 170 g z niesoloną masła w temperaturze pokojowej 2 1/2 szklanki (375 gr) z mąki krem 240 ml mleka 2 żółtka 1/2 szklanki (100 g) cukru 1,5 łyżki (15 gr) skrobi

w mojej kuchni
Tarta kurkowa z kwiatami cukinii 290

masła 1 płaska łyżeczka soli 2-3 łyżki zimnej wody nadzienie: 30 dkg kurek 1 cebula 2-3 pomidory 6-8 kwiatów cukinii 4 jajka … Czytaj dalej Tarta kurkowa z kwiatami cukinii

czarrna od kuchni
Tarta grahamkowa z bryndzą i cukinią 182

nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko pół szkl mleka sól pieprz szczypta oregano 1 cukinia kilka suszonych pomidorów z oliwy Zagniatamy ciasto i wyklejamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i podpiekamy. Cukinię kroimy cieniutko przy pomocy obieraczki wzdłuż. Produkty na nadzienie wkładamy do kubka blendera i miksujemy na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie układamy pokrojoną cukinię

Gotowanie jest łatwe
Tarta z czerwoną i białą porzeczką z orzechowym spodem (bez pieczenia) 200

Sezon  na porzeczki trwa, zachęcam do przygotowania smacznej tarty z ich dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących dni. SKŁADNIKI: spód: - 5 pełnych łyżek masła orzechowego - ok. 100 gram biszkoptów lub innych suchych ciastek (mogą być np. herbatniki) - 2 garście orzeszków ziemnych (użyłam z dodatkiem papryki, mogą być także solone

Wielopokoleniowo
Tarta z karmelizowanymi gruszkami 252

kuchni.W poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na bardzo fajny przepis.Odrobinę go zmodyfikowałam i wyszło pysznie.Tarta wychodzi mała i znika w oka mgnieniu ale można przygotować z podwójnej porcji. Spód tarty 200 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 żółtka szczypta soli Mąkę i cukier przesiewamy na stolnicę dodajemy resztę składników

Anielskie wypieki
Tarta na cieście francuskim z kurkami w sosie śmietanowym 164

Mały eksperyment. Połączyliśmy ulubiony sos kurkowy z ciastem francuskim i wyszła pyszna tarta.  Składniki 500 g kurek 2 duże młode cebule łyżka masła łyżka mąki 400 g śmietany 18 % szklanka mleka łyżeczka roztartego tymianku sól pieprz opakowanie ciasta francuskiego natka pietruszki     Przygotowanie Kurki krótko obgotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem w grube talarki, zeszkliłem

R'n'G Kitchen
Mini tarty cytrynowe 224

skórka) 2 łyżki drobnego cukru 70 g masła Do dekoracji: Bita śmietana, listki mięty lub melisy W misce lub na stolnicy zarobić kruche ciasto na mini tarty. Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy miękkie masło. Wyrabiamy razem

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania