tarta - 42848 przepisów (strona:1134/2857)

Dżemowiec (szybki oszukany piernik) 269

mąkę, proszek, kakao oraz przyprawę do piernika. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Na koniec dodać dżem i ponownie zmiksować. Keksówkę  o wymiarach 30x10 natłuścić i posypać tartą bułką. Do foremki przelać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i piec do suchego patyczka ok 50 minut. Gdyby wierzch za bardzo się przypiekał można nakryć folią

Monia miesza i gotuje
Tarta serowa z truskawkami 197

Kruche ciasto pod tartę na bazie herbatników. Nadzienie to masa serowa z mielonymi migdałami. Dopełnieniem smaku są truskawki. Całość jest krucha, aromatyczna i leciutko kwaskowa. Wszystkim bardzo smakowało. Składniki: Spód • 1 opakowanie ciastek Digestive 225 g, lub innych herbatników • 10 łyżek mąki • 5 łyżek cukru pudru • 250 g masła • 1 cukier waniliowy • szczypta soli Nadzienie(...)malaksera i zmiksować, dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól i wymieszać. • Dorzucić pokrojone miękkie masło i zmiksować razem. • Masa ciastkowa będzie plastyczna. • Formę na tartę wyłożyć masą ugniatając na dnie i na bokach. Nadzienie • Do malaksera wrzucić ser, mielone migdały i cukie puder. Zmiksować, aby składniki tylko połączyły się razem. • Dodawać

To co kocham
Tartaletki z boczkiem i jajkiem 189

przed samym użyciem 2 grubsze plastry boczku kilka kawałków sera feta 1/2 cebuli - małej; wymaga podsmażenia 2 jajka sól, pieprz - do smaku Foremki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylepić je ciastem półkruchym. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i podpiekać ok 10 minut do lekkiego zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na kilkanaście minut do wystudzenia

Grunt to przepis!
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 208

ciasto. gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodaję więcej mąki, gdy zbyt suche- mleko. Gotowe ciasto rozwałkowuję na cienki okrąg i wykładam je na wysmarowany olejem kokosowym spód do tarty, nakłuwam je gęsto widelcem. Na ciasto kładę papier do pieczenia i wysypuję groch lub fasolę. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. W tym czasie

Cook&Love
Tarta z musem czekoladowym 255

Tarta z delikatnym musem czekoladowym. Mus ma idealną konsystencję i pyszny, mocno czekoladowy smak. Polecam zrobić w formie z wyjmowanym dnem, bo spód jest dość twardy i kruszy się przy wyjmowaniu z normalnej formy. Spód: 3/4 szklanki cukru pudru 220 g miękkiego masła 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli Mus czekoladowy: 150 g masła 100 g mlecznej czekolady

Bullio
Tarta jesienna 223

mąki 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru pudru beza: 3 białka 1 szklanka orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru dodatkowo: 4 jabłka 1 szklanka … Czytaj dalej Tarta jesienna

czarrna od kuchni
Tarta z brukselką 234

margaryny 1 łyżeczka soli 3-4 łyżki zimnej wody farsz: 1 filet z kurczaka 1 czerwona papryka 1 cebula 25 dkg brukselski 3 jajka … Czytaj dalej Tarta z brukselką

czarrna od kuchni
Quiche z grzybami. Placek z ciasta francuskiego z grzybami leśnymi. 208

niewielką ilością wody. Przyprawić solą, pieprzem, kolendrą i suszonym rozmarynem. Wystudzić usmażone grzyby i dodać rozbite jajka. Tak powstały farsz, lekko doprawić solą i pieprzem. Okrągłą formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim płat ciasta francuskiego. Ciasto francuskie ponakłuwać widelcem, przykryć drugą warstwą papieru do pieczenia lub folia aluminiową i zrobić obciążenie np. wysypać

Codziennik Kuchenny
Karpatka 268

masa wystygnie dodać całe jajka oraz proszek do pieczenia i wszystko zmiksować aby powstało jednolite ciasto. Dwie blaszki o jednakowych wymiarach ( u mnie 35x25) natłuścić i posypać tartą bułką. Masę podzielić na dwie równe części. Ciasto przełożyć na blaszki i rozprowadzić równomiernie za pomocą zwilżonej łyżki. Następnie blaszki wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C, piec

Monia miesza i gotuje
Jak zrobić Wielkanocnego baranka z masła ? babcia Basia 265

dobrze wypełnić główkę ) 2. Formę smarujemy olejem spożywczym . 3.Masło wkładamy do mokrej foremki. Przed wsadzeniem masła w mokrą formę należy delikatnie posypać solą, 4.Foremkę wysypujemy bułką tartą. Po uformowaniu baranka robimy mu oczy z ziarenek pieprzu, a uszy, ogonek i pyszczek z bukszpanowych listków .. Jeśli chcemy baranka bardziej dekoracyjnego, wtedy miękkie masło przeciskamy przez cedzak

Pysznosci Babci Basi
Amerykańskie ciasto dyniowe (American Pumpkin Pie) z pomarańczą i marcepanem. 223

kandyzowana skórka pomarańczowa Ponadto: Do dekoracji 50 g marcepanu  szczypta barwniku spożywczego w kol. zielonym,pomarańczowym i kakao suszona żurawina orzechy laskowe Wykonanie :  1.Formę do tarty(u mnie 28cm) wysmarować tłuszczem i lekko obsypać mąką. 2. Mąkę mieszamy z solą, cynamonem i cukrem pudrem. Dodajemy masło koniecznie zimne !!!, Całość najlepiej jest posiekać nożem

vaniliowoczekoladowa
Tarta z figami i orzechami 170

skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty (około 24 cm) wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

królestwo garów
Quiche z fasolką szparagową w sosie śmietanowo-szafranowym (Quiche con fagiolini in salsa allo zafferano e panna) 187

Tarta z ciasta francuskiego z fasolk ą  szparagow ą  w aromatycznym sosie śmietanowo-szafranowym to pyszne połączenie, przyjemne dla naszego podniebienia. Smacznego!  **** La torta salata realizzata con la pasta sfoglia, farcita con i fagiolini e la crema a base di panna e zafferano. Un piatto ricco di gusto per un palato. Buon appetito! SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca
Rafaello na biszkopcie 304

utrzeć na puszysta masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać ubitą pianę i wszystko delikatnie zmiksować. Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką blaszki (35x25). Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-15 minut, funkcja góra dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować krem. Żółtka utrzeć z połową cukru. Dodać

Monia miesza i gotuje
Wegańska tarta z kurkami i młodymi porami 220

termoobiegiem (jeżeli Twój piekarnik posiada taką funkcję). Smacznego! ps. Smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i prosto z lodówki               Artykuł Wegańska tarta z kurkami i młodymi porami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf

Proponowane wyszukiwania