tarta - 42848 przepisów (strona:1025/2857)

Seromakowiec 137

Dodać mąkę i skórkę. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do sera za pomocą drewnianej łyżki. Dodatkowo: puszka masy makowej 2 łyżki bułki tartej Na spodzie blachy ułożyć rozwałkowany większy kawałek ciasta. Posypać bułką tartą. Delikatnie równomiernie rozsmarować mak, następnie wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć rozwałkowany drugi kawałek ciasta lub zrobić dekorację jak na zdjęciu. Piec

kulinarnyswiatdomi
Kotlety z kurczaka z parmezanem 98

Smaczne i soczyste, z lekką nutą parmezanu.   Składniki 4 filety drobiowe (po 200 g) 20 g parmezanu 2 jajka 5 łyżek mąki bułka tarta olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Lekko rozbijamy. Parmezan(...)jednej strony, rozbijamy (najlepiej przez folię spożywczą), następnie z drugiej strony, również rozbijamy. Jajka rozmącamy, doprawiamy solą i pieprzem. Filety obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Klops z jajkiem i szpinakiem 168

rewelacyjnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 7 jajek, 25 dag szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki tartej bułki, łyżka estragonu, sól, pieprz Sposób przygotowania:  5 jajek gotujemy na twardo. Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i podsmażamy na maśle z dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę około(...)minut. Dorzucamy pokruszoną fetę i smażymy jeszcze około 5 minut. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, 2 surowe jajka, tartą bułkę, estragon. Mięso wyrabiamy ręką. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszkę wykładamy 1/3 mięsa. Na środku wykładamy połowę szpinaku na całej długości keksówki

Pobite gary Barbary
Czekoladowo-miętowe ciasto z tofu. 170

łyżka siemienia lnianego mielonego Mokre: 2 łyżki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1/4 szklanki miodu 30 g czekolady gorzkiej minimum 70% kakao 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki tartej czekolady 2. Masa z tofu: 250 g tofu naturalnego (użyłam tofu naturalnego Polsoi) 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżki oleju kokosowego 4 - 5 łyżek ksylitolu 7-10 kropli aromatu miętowego(...)mały, żeby czekolada się nie przypaliła. Dodaj olej i energicznie wymieszaj. 4. Mokre składniki z rondla wlej do suchych i połącz wszystko rękoma. Kiedy ciasto trochę ostygnie,  dodaj tartą czekoladę. MASA SEROWA 5. Delikatnie wyciśnij nadmiar wody z tofu, wrzuć ser do blendera. 6. Dodaj pozostałe składniki oraz barwnik. Blenduj, aż pozbędziesz się grudek. CIASTO: 7. Wyłóż

Powiedz dietom nie
Pasztet jaglano warzywny 112

Składniki: 1 mały por 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 szklanka kaszy jaglanej 1 marchew 1 pietruszka 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 3 jajka 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka masła 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Soczewicę i kaszę jaglaną płuczemy w ciepłej wodzie. Opłukaną soczewicę i kaszę gotujemy w oddzielnych garnkach, aż zmiękną. Następnie(...)pieprz. Mieszamy wszystkie składniki.   Do wymieszanych składników pasztetu dodajemy ubite na sztywną pianę białka i ostrożnie mieszamy łyżką. Przekładamy wszystko do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 60 minut

Bon appetit mon amie
Karkówka jak kotlety, moczona w mleku 196

odcedzić i odłożyć na bok. Wbić jajka do miseczki i lekko rozbić, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Obtoczyć mięso najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotleciki z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć usmażone kotlety z patelni i wrzucić odcedzoną cebulkę. Smażyć, aż cebula nabierze złotego koloru. Podawać

Kuchnia Pokoleń
Mintaj w warzywnym sosie 213

Jednakże różni się smakiem. Warzywa o konsystencji marmolady, do tego chrupiący ogórek kiszony i konserwowa papryka. Idealna na ciepło lub zimno. Ok. 1 kg mintaja 1 jajko Bułka tarta do panierki 4 marchewki 1/4 selera 1 korzeń pietruszki 2 cebule 0,5 szklanki wody 3 kiszone ogórki 2 papryki konserwowe(...)marynowane Orzech  (klik) 1 łyżka koncentratu pomidorowego Przyprawy: Sól, pieprz, cukier, lubczyk Rybę rozmrażamy. Kroimy ją na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Cebulę kroimy w kosteczkę. Pozostałe warzywa (marchew, seler i pietruszkę) obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.  W garnku rozgrzewamy olej

VioletoweKucharzenie
Kotlety mielone z kiszoną kapustą + film 337

pożywne danie obiadowe i będą świetnym pomysłem na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na 15 kotletów 500 g mielonego mięsa 500 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Kapustę kiszoną umieszczamy w garnku zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy, studzimy(...)mielone, dodajemy posiekaną kapustę, cebulę i jajko, całość doprawiamy czarnym pieprzem oraz solą, wszystkie składniki starannie ze sobą łączymy. Z mięsa formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto - brązowy kolor a po usmażeniu kotlety odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

Smakowite Dania
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem curry 186

około 30 dag makaronu (farfalle) 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku olej roślinny sól tarty parmezan do posypania Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy w małą kostkę i obtaczamy w przyprawie curry, papryce słodkiej i ostrej oraz soli. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy(...)mięso. Doprawiamy ewentualnie solą i gałką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (powinien być al dente). Sos i makaron łączymy na patelni cały czas podgrzewając. Danie na talerzu posypujemy tartym parmezanem

Qchnia po prostu
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 131

farsz, złożyć na pół, spiąć dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Jeśli chcecie zrobić je bez sosu to smażyć je trochę dłużej, żeby mięso się przesmażyło. Druga wersja

Kuchnia Pokoleń
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 131

kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich o smaku chorizo) 6 strąków fasolki szparagowej zielonej 6 strąków fasolki szparagowej żółtej 1 cebula musztarda ziołowa ( Develey ) Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej  Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.  Każdy(...)jednym z końców: 1/6 cebuli, oba rodzaje fasoli (po 1 strąku) oraz kawałek kabanosa. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu (na ręczniku kuchennym

Di gotuje
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 151

szynki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki mleka 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku ja używam domowej vegety kilka plasterków sera żółtego tyle ile pieczarek 4 łyżki oliwy 7 dużych pieczarek lub więcej mniejszych Wykonanie : Zmielone mięso mieszamy ze sobą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,bułkę tartą, jajka i mleko, wyrabiamy. Następnie przyprawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone - klopsy ! 190

wyszły pyszne.:) Składniki: -pół kilo mięsa mielonego -1 bułka -1 jajko -przyprawy (majeranek, sól, pieprz) -czosnek (może być starty na tarce na najmniejszych oczkach lub czosnek granulowany) -bułka tarta -mąka -olej lub margaryna Sposób przygotowania: Bułkę zostawiamy w wodzie lub mleku(...)zmiękła. Kiedy bułka będzie gotowa wyciskamy z niej wodę a następnie mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem, i przyprawami. Przyszykowujemy sobie panierkę w proporcji 2:1 czyli dwie łyżki bułki tartej i 1 łyżka mąki itp. Formujemy klopsiki i obtaczamy w panierce. Mielone smażymy na małym ogniu na margarynie lub oleju z jednej i drugiej strony. Smacznego

Magia jedzenia.
Krokiety z kapustą i pieczarkami ! :) 133

sobą połączyć przy użyciu miksera. Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni chwilkę z każdej strony. Bez oleju ! W międzyczasie przygotowujemy stanowisko do zawijania krokietów Będzie nam potrzebne: -bułka tarta -jajko(...)mlekiem  *Smażymy naleśnik... * Kładziemy usmażony naleśnik na talerz, na środek układamy farsz, zaginamy boki na farsz i zawijamy krokieta. Zamaczamy w jajku i mleku a następnie w bułce tartej. * Kiedy usmażymy już wszystkie naleśniki i zawiniemy krokiety. * Zaczynamy smażyć je na gorącym oleju. * Z jednej i drugiej strony, na złocisty kolor. * Kiedy usmażymy już wszystkie krokiety.... * Możemy rozkoszować

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania