tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:129/313)

Zapiekanka z chleba 147

formę 25 cm na 35 cm: 500 g czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu(...)pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Chleb pokroić w grubą kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec

moj przepis na
Fasolka szparagowa z bułką tartą 122

obiadu? Zapraszamy na nasz przepis! Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle Składniki: fasolka szparagowa żółta: 0,5 kg sól: 1 łyżka masło: 2 łyżki bułka tarta: 3 łyżki woda Fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem Przepis: Jak przyrządzić fasolkę szparagową z bułką tartą? Fasolkę oczyść, umyj i odetnij końce. Przełóż(...)fasolka obtoczy się w bułce. Podawaj na gorąco. Z czym podawać fasolkę szparagową? Fasolkę możesz podać z : Roladki z kurczaka z serem feta Kieszonki schabowe z serem Kotlety marmurkowe czyli mielone inaczej Życzymy smacznego! Artykuł Fasolka szparagowa z bułką tartą pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak w sosie chrzanowym 262

ogniu tyle by zgęstniało i voilà! Składniki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 2 łyżki tartego chrzanu natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę oraz czosnek. Smażymy na małym ogniu około 4 minuty tak aby mięso się ścieło. Dodajemy śmietanę

Mr. Taste
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 304

tłuszczu a następnie podpieczone. Jajka włożyć do zimnej wody i gotować 4 minuty od zagotowania. Wyjąć, włożyć do zimnej wody i odstawić do ostudzenia. Mięso zemleć, dodać bulion, bułkę tartą i doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać z żółtkiem. Migdały zmiksować. Jajka delikatnie obrać ze skorupki, oprószyć mąką. Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozklepać na dłoni, położyć(...)złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. * ja użyłam udo z indyka, ale może być kurczak ** mieszanka firmy Kamis   zastawa

królestwo garów
KOFTY DROBIOWE Z SEZAMOWYM RYŻEM 192

Świetnie doprawione, mięciutkie, sycące i zdrowe kofty drobiowe. Przygotujecie je zarówno z piersi kurczaka jak i indyka. W obu przypadkach czas smażenia będzie taki sam. Kotleciki, choć bez jajka i bułki tartej, bardzo dobrze trzymają się podczas smażenia. Nie trzymamy ich na ogniu zbyt długo, tylko do wysmażenia mięsa, w przeciwnym razie zrobią się twarde i suche. Następnego dnia(...)można je podgrzać na parze lub pod przykryciem w piekarniku. SKŁADNIKI / 2 porcje KOFTY 400 g mięsa drobiowego (kurczak lub indyk) lub gotowego drobiowego mięsa mielonego 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte na tarce 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy przyprawy: 1 łyżeczka ziaren kolendry( rozgniecionych w moździerzu), sól , świeżo zmielony czarny pieprz, 1/4 łyżeczki mielonego

cool and minty
Tapas 113

proszku do smaku Chipotle w proszku do smaku Wędzona papryka do smaku Dym wędzarniczy w proszku do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Kurczak z papryką Piersi z kurczaka 2-3 sztuki pokrojona w paski Papryka czerwona 1-2 sztuki pokrojona w paski Cytryna 1 sztuka pokrojona w plasterki Oliwki zielone garść Kapary garść Oliwa z oliwek(...)Jalapeño i czosnek, wymieszaj i smaż, aż warzywa się lekko podsmaż, oczywiście uważaj mój drogi czytelniku, byś nie przypalił czosnku. Teraz po trzecie dodaj resztę składników, dopraw i grzej, aż całość będzie pięknie pachnieć i smakować. Kurczak z papryką Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek, wrzuć paski kurczaka i lekko je podsmaż. Po drugie dodaj paprykę

RafalCook
Kremowe risotto dyniowe z kurczakiem 222

Risotto możecie śmiało zajadać bez dodatków, ale jeśli myślicie o bardziej sytym posiłku, podajcie je z kurczakiem. Składniki: 200g ryżu arborio 2 cebule szalotki 150 ml białego wytrawnego wina 500-600 ml bulionu drobiowego 1 dynia hokkaido średniej wielkości  2 łyżki tartego sera ( bursztyn lub gouda ) 1 łyżka masła oliwa z oliwek przyprawy: chili, mielony imbir, ziarna kolendry(...)dodać uprzednio podsmażoną cebulę oraz pure z dyni. Podgrzewać, mieszając. Na koniec dodać masło i tarty ser - wymieszać. Risotto doprawić do smaku chili, imbirem i roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry. Risotto ma mieć kremową konsystencję, jeśli jest zbyt gęste dolać więcej bulionu. Kurczak teriyaki: 1 filet z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 1 łyżka octu winnego białęgo

kolorowotorcikowo
Burgery z domową bułką i chrupiącym kurczakiem panierowanym w panko 139

upieczona w domu.  Z taką bułką możemy serwować burgery w różnych wersjach: wołowe, z grillowanym halloumi lub z chrupiącym kurczakiem panierowanym w panko. Co to jest panko?  Panko to japońska panierka w formie płatków,  odpowiednik bułki tartej, z tym że delikatniejsza w smaku i bardziej chrupiąca. Zaletą panko jest również to, że podczas smażenia wchłania mniej(...)tarta. Panko można kupić na stoiskach z orientalną żywnością. Składniki Bułki – 8 sztuk* 400g mąki 3/4 łyżeczki soli 1 jajko + 1 jajko do smarowania przed pieczeniem 1 łyżka sezamu do posypania bułek Zaczyn 20g mąki 1 i 1/2 łyżeczki cukru 20g świeżych drożdży 30g roztopionego i ostudzonego masła 160ml wody 30 g mleka w proszku Kurczak

Tajemnice Smaku
Lasagne z cukinii 114

zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika

okolicepalnika.pl
Kotleciki drobiowe po meksykańsku 121

Soczyste i aromatyczne kotleciki z kurczaka w rumianej oraz mega chrupiącej panierce. Pyszne danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Kotlety możemy podać z salsą warzywną wykonaną z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól i pieprz PANIERKA: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej 1/3 łyżeczki chilli

Blog z Apetytem
Lasagne z cukinii 125

zezłocić. Po wyjęciu z piekarnika pozwól lasagne ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe Sałatka szopska Paprykowe

okolicepalnika.pl
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 111

okazji wykorzystanie resztek pieczonego kurczaka oraz szpinaku, który być może zalega gdzieś w zamrażarce. Oczywiście można użyć świeżego szpinaku, będzie nawet szybciej;) Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Składniki (na 2 porcje): spora garść mrożonych liści szpinaku (może być również świeży) kawałek pieczonego kurczaka 100ml śmietanki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 suszone pomidory 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżka

Obiad gotowy
Filet z kurczaka z porem, marchewką i kapustą pekińską pod ciastem francuskim 131

kurczakiem smakuje niezależnie od pozostałych dodatków. U mnie dziś to obsmażone kapusta pekińska, pory i marchewka oraz obowiązkowo mozzarella. około 500 g piersi kurczaka 1 duży por 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 mała marchewka 200 g tartej mozzarelli 1 op. ciasta francuskiego majonez szczypta curry sól, pieprz opcjonalnie – jajko do posmarowania ciasta Pora kroimy na półplasterki. Oprószamy solą(...)mięso kroimy na porcje. Każdy kawałek oprószamy solą oraz pieprzem. Układamy na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Wierzch smarujemy niewielką ilością majonezu. Wykładamy przygotowany farsz. Wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy ciastem francuskim (ciasto rozwijamy i kroimy na prostokąty wielkości porcji mięsa). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 30 minut (do zarumienienia

Smaki Na Talerzu
Kotlety pożarskie - pyszne 174

wypróbować. Jak dla mnie naprawdę jedne z lepszych kotletów :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik )  Składniki na dwie porcje: 1 duży filet z kurczaka 2 jajka L 1 łyżeczka miękkiego masła 1-2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz masło klarowane do smażenia 1. Mięso jak najdrobniej siekamy ostrym nożem lub możemy je zmielić. Ja posiekałam. Przekładamy do miski

kruche babeczki
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami 160

piekarnika zapiekankę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zobacz inne przepisy z grzybami: Jaglane Kluski Z Sosem Grzybowym Sos Grzybowy Aromatyczna, Aksamitna Zupa Grzybowa Tarta Ze Świeżymi Grzybami Gulasz Wołowy Z Grzybami Sos Grzybowy Z Makaronem I Kurczakiem Artykuł Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania