bułki z masłem czosnkowym a do tego mięso z kurczaka. Całość zapieczona i podana z ulubioną surówką oraz sosami. Smaczne i na każdą okazję, polecam. SKŁADNIKI : 8 bułek typu ciabata 1 kg piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa, słodka papryka masło, 2 ząbki czosnku i sól tarty ser żółty kukurydza z puszki dowolna surówka
Kulinarne Fantazje Mariolimożna je zrobić w różnych wersjach, więc nie może się znudzić. Dziś więc ode mnie propozycja na spaghetti z klopsikami drobiowymi w sosie pomidorowym. Klopsiki wykonałam z mięsa z kurczaka i indyka, warto użyć dwóch rodzajów mięs, bo klopsiki wychodzą lepsze. Dodatkowo są one pieczone a nie smażone, co pozwoliło nieco odchudzić danie. Sos to passata (chociaż w sezonie zdecydowanie(...)makaron (u mnie w wersji bezglutenowej) i oczywiście ulubiony ser. Szybko i smacznie :) Składniki (3-4 porcje): Klopsiki: 250 g mielonego mięsa z kurczaka 150 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka oregano sól i pieprz Sos pomidorowy: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki oliwy lub oleju
Healthy food explorerŚwietne na obiad lub kolację. Możesz je również przygotować na romantyczne spotkanie we dwoje, np. na randkę, rocznicę lub w Walentynki Polecam również: ** Camembert w boczku ** Pałki z kurczaka pieczone w boczku ** Rolada z mięsa mielonego ** Zapiekanka z cukinią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcje: 200 g spaghetti (ilość zależy od typu) 1-2 garści świeżej(...)pesto – dokładnie wymieszaj łyżką. Przełóż na talerze i podawaj. Wielbiciele mięsa mogą zrobić wersję z… tuńczykiem, łososiem, krewetkami, owocami morza lub kurczakiem. Dla dekoracji można ułożyć… czarne oliwki, listki bazylii, pomidorki koktajlowe lub tarty parmezan. Ilość spaghetti zależy od jego typu. Klasyczne pęcznieje w czasie gotowania, więc wystarczy 80-100 g suchego spaghetti
Kulinarny S.O.S.filet podwójny z kurczaka · Sól · Przyprawa do kurczaka · Olej do smażenia · 2 kulki mozzarelli · 10 dag sera żółtego · Bułka tarta do panierki
Kulinarna Chwilafilet z kurczaka · Kilka listków kapusty włoskiej · Papryka czerwona · Kuleczki mozzarelli · Szczypiorek · Jajko · Bułka tarta do panierki
Kulinarna ChwilaSKŁADNIKI (na ok. 7 sztuk pulpetów) Pulpeciki 500 g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 szalotka 2 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu s ó l, pieprz Sos pomidorowy 700 ml passaty pomidorowej 1 cebula 1 marchew 1 ł odyga selera naciowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku
La grande e la piccola cuocamarchewki 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka mieszanki przypraw do mięsa (np. do kurczaka) 1/2 łyżeczki chrzanu 2 łyżki mąki z ciecierzycy lub grochowej bułka tarta do obtoczenia olej lub inny tłuszcz do obsmażenia Sos: 400 g zblendowanych pomidorów 1 łyżeczka papryki mielonej 1/2 łyżeczki soli przygotowanie Ryż ugotuj
Via GustoPrzygotowując te filety wzorowałam się na popularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo! 2 filety z kurczaka 1 papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 3 korniszony 1 cebula 150g tartego sera przyprawa kebab-gyros 1. Filety przekrawamy na pół, rozbijamy na kotlety. Dokładnie obsypujemy przyprawą kebab-gyros. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy z tartym serem
Szefowa kuchniwarzyw sprawia, że danie jest bogate w witaminy i syte. Sos jest również pyszny na zimno! Pulpeciki: 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 cebula 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona papryka 4 młode marchewki 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 1 pomidor 4 łyżki kukurydzy z puszki(...)szklanki bulionu drobiowego 190 g koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Olej do smażenia Pulpeciki: Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulą, natką pietruszki, jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie wyrabiamy. Z mięsa formujemy małe pulpeciki. W garnku zagotowujemy bulion drobiowy, wkładamy pulpeciki, gotujemy do momentu wypłynięcia. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy
VioletoweKucharzenieczubata łyżka masła Nadzienie: 1 duża pojedyncza pierść z kurczaka 1 mała cukinia 150 g kremowego serka twarogowego do smarowania chleba 1/2 szklanki tartego grana padano sól, pieprz, suszony tymianek oliwa z oliwek + 1 czubata łyżka masła 2 – 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula Do posypania na końcu: tarty ser mozzarella tarty ser grana padano(...)momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na nadzienie. Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę. Pierś z kurczaka pokrój w małą kostkę. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek z masłem i podsmaż na niej kurczaka. Dopraw go solą, pieprzem i tymiankiem
Moja pasja smakurodzinny obiad. Składniki: 200g kaszy jęczmiennej 2 duże cukinie 1 cebula 1 ząbek czosnku 400g mięsa mielonego z szynki 200g mięsa mielonego z kurczaka 1 jajko 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej olej masło do wysmarowania formy sól pieprz Sos pieczarkowy: 300ml śmietanki 30% lub gotowy sos jasny 350g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku(...)czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju, następnie pozostawić do wystudzenia. Mięso wieprzowe i drobiowe przełożyć do miseczki, dodać jajko, podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki i bułkę tartą. Składniki masy mięsnej dokładnie ze sobą wymieszać i uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę owinąć plastrem cukinii i ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym na warstwie kaszy
Szalona Kuchnia Ewelinyfilety z kurczaka 2 białka z jajek L 2 łyżki musztardy 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki masła sól, pieprz 1. Filety kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z łyżką miękkiego lub płynnego masła. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy musztardę i bułkę tartą. Pianę
Szefowa kuchniobiad. Pomysł mi się spodobał, więc kupiłam co potrzebował. Roladki wyszły mu rewelacyjnie i wszystkim bardzo smakowały :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 średniego brokuła 8 plasterków żółtego sera 2-3 jajka i tarta bułka do panierki sól pieprz Każdą pierś przeciąć na pół (z grubości) i ostrożnie rozbić na płasko. Następnie posypać solą i pieprzem. Brokuł
kuchnia doskisię), to i tak serek zdążył oddać smak zarówno mięsu jak i samej skórce, która wyszła niebywale chrupiąca i pyszna. 5 podudzi kurczaka 1 opakowanie serka kremowego Apetina – Grillowana Papryka i Oliwki 1 łyżeczka tartego parmezanu 1-2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz słodka papryka w proszku po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej 1 cebula
Smaki Na Talerzuplastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do pracy bardzo fajna sprawa :) Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych w zalewie 3 gałązki tymianku lub 1 łyżeczka tartego tymianku (suszonego) 2 ząbki czosnku 1 garść szpinaku (może być mrożony) - ja dałam rukolę, ponieważ nie miałam szpinaku 1 łyżka oliwy z zalewy(...)robię. Rukolę również można delikatnie pokroić, ale w tym przypadku nie ma takiej potrzeby Do gotowej kieszonki wkładamy suszone pomidory, szpinak (u mnie rukola) i tymianek. Jeśli tymianek jest tarty, to trzeba go najpierw "wsypać" do kieszonki, a następnie włożyć szpinak/rukolę i suszone pomidory. Otartym tymiankiem można dodatkowo natrzeć pierś - ja tak zrobiłam Nafaszerowaną pierś smarujemy marynatą
Szczęśliwa kuchniaSkładniki: 5 udek kurczaka, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu pikantnego, bułka tarta, sól, pieprz, mielona słodka papryka, mielona ostra papryka, świeża natka pietruszki. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiSkładniki: -filet z piersi kurczaka -ser żółty -garść natki pietruszki -sól -pieprz -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon. Pierś rozbijamy tłuczkiem. Na pierś układamy ser i posiekaną natkę pietruszkę. Zwijamy devolaya i obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego
Magia jedzenia.kurczaka 500g. piersi kurczaka 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2 puszki pomidorów krojonych mąka żytnia pełnoziarnista sól, cukier, płatki czili, szczypta oregano, szczypta bazylii Z udek zdjąć skórę, a mięso oddzielić od kości. Całe mięso zmielić przez maszynkę, razem z cebulą i czosnkiem. Dodać jajko, bułkę tartą i szczyptę
Lubię to gotujęPikantne kurczaczki Składniki: -2 piersi z kurczaka -przyprawy (papryka słodka ok. 4 łyżki, chilli 1,5 łyżeczki) -bułka tarta -jajko -mleko Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy na mniejsze części grubości ok. 1cm. Paprykę słodką mieszamy z chilli. Szykujemy sobie stanowisko do panierowania. ustawiamy kolejno: papryka, jajko z mlekiem, bułka tarta. Kurczaczki smażymy na oleju kilka
Magia jedzenia.Składniki na 6 sztuk: -2 pojedyncze filety z kurczaka -8 większych pieczarek -kucharek -30 g. margaryny -olej -mąka -jajko -bułka tarta Sposób przygotowania: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki. Doprawiamy kucharkiem i smażymy na margarynie aż będą miękkie. W między czasie przygotowujemy piersi. Myjemy je, oczyszczamy z błon a następnie kroimy na płaty. Mi z jednej piersi
Magia jedzenia.całą noc a przynajmniej na 1 godzinę . Jednak im dłużej stoi tym mięso lepiej smakuje. Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, kurczaka grilluj do miękkości . Podawaj z dodatkiem jarzyny u mnie tym razem tarte buraczki ;-) Smacznego! K ;-) *przepis znalazłam w książce "Mogę schudnąć
Cukier&Puderpomidor (spażony o obrany) lub 2 pomidory z puszki 2 suszone pomidory ząbek czosnku 1/2 cebuli 10 dkg mielonego mięsa (kurczak albo wieprzowina) 25 dkg zielonego groszku (może być mrożony) 2 łyżki tartego parmezanu jajko, tarta bułka olej do smażenia Przygotowanie Na patelni zeszklić cebulę, dodać pzreciśnięty czosnek i mielone mięso. Kiedy mięso się usmaży
Kulinarne Inspiracjeplastry i ułożyć na kromkach pieczywa. Osobiście stosuje tę drugą metodę :) Na kanapki do pracy bardzo fajna sprawa :) Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych w zalewie 3 gałązki tymianku lub 1 łyżeczka tartego tymianku (suszonego) 2 ząbki czosnku 1 garść szpinaku (może być mrożony) - ja dałam rukolę, ponieważ nie miałam szpinaku 1 łyżka oliwy z zalewy(...)robię. Rukolę również można delikatnie pokroić, ale w tym przypadku nie ma takiej potrzeby Do gotowej kieszonki wkładamy suszone pomidory, szpinak (u mnie rukola) i tymianek. Jeśli tymianek jest tarty, to trzeba go najpierw "wsypać" do kieszonki, a następnie włożyć szpinak/rukolę i suszone pomidory. Otartym tymiankiem można dodatkowo natrzeć pierś - ja tak zrobiłam Nafaszerowaną pierś smarujemy marynatą
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsoli 2-3 łyżki oleju Farsz: 0,5 kg piersi z kurczaka przyprawa gyros lub inna do kurczaka kawałek świeżej lub konserwowej papryki 5 małych ogórków konserwowych 5 łyżek tartego żółtego sera szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Panierka: jajko + mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. 2. Piersi pokroić
Kuchnia domowa Aniciepłą kolację. Dlatego Wy się częstujcie, a ja uciekam spać! Składniki : * 1 cukinia * 2 kolorowe papryki * kawałki pieczone mięsa np z kurczaka * sól, pieprz, zioła do smaku * 2 łyżki oliwy z oliwek * 100g tartego żółtego sera * 100g ugotowanego al dente dowolnego makaronu Przygotowanie : Cukinię pokroić w pół plastry, paprykę w paseczki. Rozgrzać oliwę i podsmażyć warzywa, przyprawić
Magiczne Życie Martytych malutkich ,,strzępków" z szyjki, skrzydełek od kręgosłupa ). Czas: 30 minut Składniki: 1 szklanka drobnych kawałków ugotowanego mięsa kurczaka z zupy 1/6 szklanki porwanych listków natki pietruszki 2 łyżeczki chrzanu tartego ( nie za mocnego) 1 jajko sól pieprz bułka tarta mąka 2 łyżki masła 3 łyżki oleju z pestek winogron Mięso zmiksować w malakserze z natką. Dołożyć
Buniabaje w kuchnidanie powinno się spożywać dłońmi, oczywiście czystymi z dodatkiem żółtego ryżu lub chleba naan , który idealnie zbiera sos. Na zakończenie, zapraszam na malajskie curry z kurczakiem Cape Malay. Elementy Filety z ud kurczaka 500 gram Cebula 3-5 sztuk pokrojonych w talarki Olej roślinny 7-9 łyżek plus 3-5 łyżek Imbir 5 cm posiekany drobny Czosnk 3-5 ząbki(...)Spreparowanie Z pewnością, jeśli kurczaka przygotujesz dzień wcześniej mój drogi czytelniku, będzie smaczniejszy. Po pierwsze filety ud z kurczaka, skrop olejem roślinnym i dopraw dość mocno przyprawą. Ja użyłem oczywiście, przyprawy od Cape Herb & Spice BBQ i schowaj mięso, najlepiej na noc do lodówki. Po drugie, dnia drugiego rozgrzej nieprzywierającą patelnię i połóż kurczaka i obsmaż go z każdej
RafalCookłyżki mąki pszennej 2 jajka mleko ( do uzyskania gęstego ciasta naleśnikowego) S&P Będziemy potrzebować dużą miskę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę (ok.1cmx1cm). Wrzucamy do miski, dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz natkę pietruszki. Do miski trzemy żółty ser i wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, mąkę, majonez i pomału mleko, mieszamy aż ciasto będzie miało gęsta konsystencję. Dodajemy przyprawy, mieszamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/parmezanu dzięki, któremu kąski nabierają nowego smaku. KĄSKI z KURCZAKA w PARMEZANOWO-SZPINAKOWEJ PANIERCE Składniki: 1 filet z kurczaka 2 ząbki czosnku sól i pieprz 1 jajko olej do smażenia panierka: 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki drobno startego parmezanu garść świeżego szpinaku typu baby Przygotowanie: Filet myjemy i kroimy na małe kawałki. Obsypujemy solą(...)pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. panierka: Bułkę i starty parmezan wsypujemy do blendera albo rozdrabniacza, dodajemy szpinak i razem miksujemy. Jajko roztrzepujemy, maczamy w nim kawałki kurczaka , a następnie obsypujemy zieloną panierką. Kawałki kurczaka w panierce smażymy na oleju, a następnie odsączamy na papierze nadmiar tłuszczu Kąski najlepiej podać z sosem tzatziki. Wszystkie smaczne kąski ułożone
Bon appetit mon amiewieczek gumowe uszczelki) . Na dnie ułóż warstwę cukinii. Wyłóż na nią warstwę sera ricotta, a następnie sos pomidorowy z kurczakiem. Przykryj plastrami cukinii. Ułóż następną warstwę według tej samej kolejności: ser, sos, cukinia. Posyp wierzch tartą mozarellą. Przykryj naczynie – słoiki owiń folią aluminiową. Wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut. Na 5 minut przed końcem ściągnij przykrycie(...)podpiekaj wierzch pod samym grillem, aż ładnie zbrązowieje. Gotowe. Możesz jeść od razu. Możesz wystudzić i następnego dnia zabrać do pracy. Smacznego! Polecamy Wam również inne przepisy FitMena: KURCZAK JAK Z KFC. TYLKO ZDROWY STIR FRY Z POMIDORAMI I KREWETKAMI CHIŃSKI ROSÓŁ Z KREWETKOWYMI PULPETAMI Artykuł Lasagna z cukinii i pieczonego kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzBardzo polecam jako danie obiadowe lub na kolację z dodatkiem surówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 marchewki kawałek pora 2 łyżki masła ząbek czosnku 1/4 kostki sera feta łyżka mąki 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Marchewkę obrać, potrzeć na tarce o grubych oczkach(...)poddusić do rozpuszczenia sera. 3. Pierś z kurczaka podzielić na pół, następnie każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Tak przygotowane roladki smażyć
Danka Pichciszczypty soli szczypta cukru 4 łyżki oleju Farsz: ok. 550 g piersi z kurczaka przyprawa do shoarmy 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 duże ząbki czosnku ok. 250 g sera feta Dodatkowo: 1 jajko i bułka tarta na panierkę W dużej misce wymieszać trzepaczką lub zmiksować wszystkie składniki na naleśniki (jeśli masa będzie(...)bardzo gęsta dodać więcej mleka, jeśli za rzadka dosypać mąki). Na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu usmażyć naleśniki. Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę, obsypać przyprawą do shoramy, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do miski. Na tę samą patelnię wrzucić zamrożony szpinak, smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem, aż się rozmrozi. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez
Simply Food