tarta z czekoladą - 571 przepisów (strona:24/39)

Podwójnie czekoladowe babeczki z borówkami 241

szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 0,5 kostki margaryny 2 jajka 3 łyżki mleka (lub wody) świeże lub mrożone borówki 1 tabliczka mlecznej czekolady składniki na krem z twarożka: ( zobacz link tutaj ) Margarynę topimy na małym ogniu z połową ilości cukru, mlekiem i kakao, wszystkie składniki muszą się dokładnie połączyć, ale nie można ich zagotować(...)proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną pianę i za pomocą drucianej trzepaczki delikatnie łączymy z masą. Wypełniamy foremki do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając

Ciastkozercy
Lekkie owocowe kuszenie 187

posypania czekolada w wiórkach Wykonanie:   Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku. Obie mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając łyżką drewnianą Formę wysmarować masłem lub margaryną i posypać bułką tartą lub mąką. Gotowe ciasto

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta z kremem czekoladowym i sezonowymi owocami 175

Kiedy chciałam połączyć ciasto kruche z owocami, zawsze miałam problem jakiego kremu powinnam użyć.Do dnia, kiedy spróbowałam połączenia mascarpone z czekoladą. W mojej opinii wszystkie

bistro mama
Menu na Sylwestra 516

Podwójnie czekoladowa tarta Odrywana drozdzowka cynamonowa murzynek Ciasteczka   karnawaowe faworki faworki na piwie pą czusie bez drożdzy kasztanki małe paczusie Sałatki sałatka grecka po mojemu s ałata z grzankami i grillowanym-miesem sałata z truskawkami i kurczakiem Na ciepło schab w pomarańczach pizzerinki ze szparagami bruchetta ze swieżym oregano calzone Drinki i Napoje bezalkoholowe czekolada na gorąco

Słodkie Przyjemności
Mazurek orzechowy 236

polewą z czekolady i orzechami. Wybrałam na te święta tego mazurka, ponieważ piecze go się szybko, a i przygotowanie go nie nastręcza większych trudności :)  W "103 ciastach Anastazji" znalazłam przepis na biszkopt orzechowy, jeszcze go nie piekłam, podaje przepis, bo jest też prosty. składniki: 4 jajka, 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich, 3 łyżki zmielonej bułki tartej, 4 łyżki(...)łyżka mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie; Białka ubić na sztywno, dopiero wtedy dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać, wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni C. przez 30 min. Nie jest to tradycyjny mazurek, ale biszkopt orzechowy, można po upieczeniu

Proste Potrawy
Tort komunijny 186

stopniowo dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 27cm. Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części. Poncz:  1/2 szklanki słodkiej herbaty,  2 łyżki soku(...)200g masła,  100g margaryny,  800ml mleka,  2 budynie waniliowe,  szklanka cukru,  2 żółtka,  łyżka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej,  100g białej czekolady,  dżem z czarnej porzeczki. W szklance mleka rozrobić budynie, dodać mąki, dokładnie wymieszać. Dodać utarte żółtka. Wymieszać na jednolitą masę. Resztę mleka zagotować z 1/2 szkl. cukru. Na gotujące się

Z miłości do słodkości
Ciasto chałwowe - II wersja 243

puszystą masę. Zmniejszyć obroty miksera, dodać olej oraz sodę oczyszczoną. Stopniowo dodawać przesianą mąkę i mleko. Na sam koniec dodać ocet. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec około 25-30 minut w temp. 180st. Ostudzić i w razie potrzeby ściąć wybrzuszenie tak, by biszkopt był idealnie równy. Poncz: 1/2 szklanki wrzątku(...)jogurtu naturalnego greckiego,  250g serka mascarpone,  300 ml śmietanki 36%,  1/2 szklanki cukru,  3 łyżki miodu,  3 czubate łyżeczki żelatyny,  50 g gorzkiej czekolady,  2 łyżki śmietany 18%. Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać serek mascarpone, jogurt, miód, cukier oraz pokruszoną chałwę. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku, dokładnie rozmieszać i przestudzić. Miksując, powoli wlewać

Z miłości do słodkości
Babka kokosowa 170

temperaturze, czekolada byt się rozpuściła, więc pozostałam przy cukrze pudrze. Przepis na formę z kominem: Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaski łyżeczki proszku do pieczenia 100 g wiórków kokosowych 5 jajek 1 opakowanie ( 16 g cukru waniliowego) 1 niepełna szklanka cukru 250 g masła lub margaryny 250 ml mleka. Dodatkowo: tłuszcz do smarowania formy 2 łyżki bułki tartej(...)jednym jajku. Do utartej masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i na końcu mleko. Wszystko dokładnie zmiksować. Formę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu babkę wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Dyniowe ciasteczka wypełnione dobrocią 180

czekoladę, płatki owsiane i wiórki. Wymieszaj. Nakładaj łyżką na papier do pieczenia, lekko rozgniataj. Piecz ok. 30 minut, aż patyczek włożony w środek ciasteczka będzie czysty.  Ciasteczka po upieczeniu powinny być miękkie. Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta

Gotowanie to kochanie
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 370

filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna(...)serem, czerwoną cebulka i rozmarynem Chleb francuski pieczony w garnku Na słodko Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik

Kulinarne przygody Gatity
Z serii do poczytania : Testowanie formy silikonowej Tupperware - Czekoladki miętowe 149

tarty, ale gdzieś się zawieruszyła. Nawet nie miałam okazji nic w niej upiec. Jedynie mam kilka takich na kostki lodu czy czekoladki. Od firmy Tupperware otrzymałam do przetestowania foremkę z większymi prostokątami. Pierwsze co mi przyszło na myśl żeby w niej zrobić to domowe czekoladki z nadzieniem miętowym. A dlaczego? Bo będą duże :) A jak każdy wie czekolada

Magiczne Życie Marty
Keks Angielski 230

połączenia się składników. Na koniec za pomocą łyżki musimy wmieszać bakalie, namoczone rodzynki i pozostały rum. Ciasto przekładamy do keksówki o długości 28 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Cisto w keksówce wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i w tej temperaturze pieczemy przez 20 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 175 stopni(...)pieczemy jeszcze przez około 35 - 40  minut do tak zwanego suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy. Wystudzone ciasto polewamy polewą i posypujemy posiekanymi kandyzowanymi owocami. POLEWA: 150 g białej czekolady 5 łyżek mleka duża garść posiekanych bakalii Wykonanie: Mleko zagotowujemy w rondelku, po zagotowaniu zestawiamy z gazu wrzucamy połamaną na kawałeczki białą czekoladę i energicznie mieszamy przez kilka minut

Blondynka Gotuje
Jak zagospodarować resztki rabarbaru 182

się po mnie nie spodziewał. Ot, jak łatwo zaskoczyć mężczyznę... Dziś jednak napiszę o czymś, co przygotowałam kilka dni wcześniej. Miałam akurat taką smętną resztkę rabarbaru - została po tarcie, pokrojona w jakieś dziwne kawałki; szczerze mówiąc, nie myślałam, że nada się do czegokolwiek... Aż przypomniałam sobie o ciasteczkach, które widziałam na blogu  Domowe wypieki . Prześliczne, zgrabne maleństwa(...)mnie czas się wydłużył przez chłodzenie ciasta, ale dzięki temu o wiele łatwiej je formować. Moje ciasteczka nie są tak idealnie okrągłe, ale smakują obłędnie! Połączenie kruchego ciasta, czekolady i rabarbaru jest wspaniałe, w dodatku można je sobie wziąć w łapkę tuż przed wyjściem z domu i rozkoszować się smakiem w drodze do pracy. Jeśli więc macie jakieś smętne resztki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką 197

Białka ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z proszkiem i octem. Dodać do piany. Krótko zmiksować. Wsypać przesianą mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec ok. 40min. w 180st. Ostudzić. Masa rabarbarowa: 1/2 kg rabarbaru,  2 galaretki agrestowe,  3/4 szklanki cukru.  Rabarbar umyć i pokroić(...)dobrze wymieszać i lekko przestudzić. Tężejące wylać na ciasto. Ostudzić. Pianka:  1 dowolna galaretka (u mnie truskawkowa),  1 Śnieżka,  200 ml mleka,  50 g gorzkiej czekolady.  Galaretkę rozpuścić w 250ml wrzątku, przestudzić.Śnieżkę wymieszać z mlekiem, ubić na sztywno. Miksując na niskich obrotach wlewać powoli przestudzoną galaretkę. Wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki

Z miłości do słodkości
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 293

Jak mogłam nie upiec tego mazurka na święta? Nie mogłam. Kiedy go zobaczyłam, wiedziałam, że znajdzie się na moim stole wielkanocnym. Zrobiłam go troszkę inaczej niż

Blondynka Gotuje