mojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis namojprzepisna.pl | Ciasto orkiszowe ze śliwkami – czyli jak ubić jajka z cukrem Ciasto, które powstało pod wpływem chwili, chciałam się przekonać, co to dokładnie znaczy ubić
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowy krem z awokado Jest to propozycja dla osób dbających o linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy
moj przepis nakolejnych słodkich eksperymentów w kuchni. Czas przygotowania: 80 min. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm SKŁADNIKI: 700 g świeżego rabarbaru 2 jajka 150 g masła + do wysmarowania tortownicy 400 g jogurtu typu greckiego 120 g cukru kryształ 400 g mąki pszennej typ 650 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli cukier puder dodatkowo: bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Rabarbar
kulinarnyJaCiasto 1 kg sernika twarogowego 500 g marchewki 150 g ksylitolu lub innego słodziwa 5 jajek 2-3 krople aromatu pomarańczowego Polewa 300 g jogurtu 2
Kucharzycalubię słodkie drożdżówki :) Ale dzisiaj postawiłam na wytrawną wersję drożdżówek z pomidorkami i śmietaną. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki drożdżowe z pomidorami składniki 15 g drożdży jajko 250 g mąki (ja użyłam razowej) pół szklanki letniego mleka duża łyżka roztopionego masła pomidorki koktajlowe zioła prowansalskie 100 ml śmietany creme fraiche 100 g tartego sera gouda
Delusional Trineplacuszki z tartym jabłkiem i syropem korzenno-mandarynkowym. Czyż nie brzmi to wyjątkowo kusząco...? Placuszki wyszły mięciutkie i soczyste, a syrop jest tak aromatyczny, że planuję przygotować większą porcję, zamknąć w buteleczce i dodawać do herbaty w te mroczne, listopadowe popołudnia. Już sam jego optymistyczny, intensywnie pomarańczowy kolor poprawia humor, a jeśli dodać do tego słodki,mandarynkowy smak
Pożeraczka, czyli raz adobrzesłodka bułeczka. Ciasto – białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijać i wsypywać cukier, co jakiś czas dodać po żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodawać do masy jajecznej. Wlać olej i mleko, dokładnie wymieszać. Dodać esencję waniliową. Wymieszać Podłużną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wymiar blaszki
Kuchnia PokoleńSkładniki: Ciasto: 130 g szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 jajka 80 ml śmietany 18% 80 g margaryny + mała cząstka do smarowania formy 1
Qchnia po prostusłodko są również całkiem niezłe – czy z konfiturą z figi czy żurawiną (jeżeli nie jedliście takiego połączenia, spróbujcie!). Przepis na pasztet z pieczarkami Drukuj przepis Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki(...)wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia
Kuchnia Bazyliiniezbyt słodkie.Dla mnie i mojej rodziny w sam raz.A ciekawe jak dla Państwa? Składniki: 3 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g twarogu z wiaderka 2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka zimnego 2 galaretki w proszku(ja dałam brzoskwiniowe) 1/2 szkl wiórków kokosowych masło i bułka tarta do formy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodkiej bezy i lekko kwaśnych śliwek - duet doskonały.Przepis prosty i nie drogi. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4-5 łyżek cukru 25 dag masła bądź margaryny 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Beza wiśniowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 kisiel wiśniowy Dodatkowo: ok 60 dag śliwek bułka tarta Wykonanie: Masło bądź margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem,dodać pozostałe składniki i szybko wyrobić ciasto.Podzielić na dwie części i pozostawić w lodówce na ok 2 godz. Śliwki umyć,usunąć pestki,osuszyć i przekroić na pół. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suchy kisiel i delikatnie wymieszać
Niespełnione zdolności kulinarneAgrest to mały, dość kwaśny owoc wyparty przez słodkie truskawki, maliny... Artykuł AGREST – ZAPOMNIANY OWOC pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEsłodkiej swej kwaskowatości. Ciasto z rabarbarem i kruszynkami. kuchniasmakow.blogspot.com Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 185 gram masła (o temperaturze pokojowej) 3 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany (dałam 30%) 1 kg rabarbaru 6 - 8 łyżek cukru 1/2 szklanki dżemu truskawkowego (lub innego) 1 łyżka cynamonu bułka tarta Kruszonka 185 gram
Kuchnia smakówsłodkiej śmietanki. Wspaniałe pyszne mięsko. Podałam je z ziemniakami i surówką z rzodkiewki. Może i Wy skusicie się na taki obiad? Na blogu znajdziecie również przepisy na pulpety w sosie pomidorowym, pulpety w sosie serowym i inne również bardzo smaczne. Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 kajzerka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej(...)śmietany 30% 1 serek topiony 1 l bulionu mięsnego 2 łyżki mąki 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz Mięso, jajo, namoczoną w owdzie i odciśniętą bułkę, bułkę tartą wyrobić na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Z mięsa uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie każdą obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko przyrumienić
O kuchni z uczuciem