mojprzepisna.pl | Babka na oleju z lukrem z kiwi Dziś mam dla Was przepis na Wielkanocny wypiek. Jest to wilgotna Babka ucierana na oleju. Babka jest o
moj przepis naporządkują wszystko i przywracają uśmiech. I muszę jeszcze poczuć zapach ciasta. Domowego. Rozgrzać się ciepłą falą powietrza uwalnianą po otwarciu drzwi piekarnika. Nawdychać docierającym we wszystkie kąty słodkim aromatem. Napatrzeć na małe i duże ręce sięgające po kolejny kawałek. I zjeść pierwszą porcję jeszcze na ciepło, by ogrzała zmysły. Ostatnia góra była wyjątkowo wysoka. Musiałam więc(...)droga do szczęścia była jak najkrótsza. By wystarczyło wyciąć kółka, pokroić brzoskwinie, posypać cukrem i upiec. I zjeść jeszcze na ciepło, koniecznie z lodami. Te brzoskwiniowe tarty to najłatwiejsza droga na skróty, by nacieszyć się końcówką lata, cudownie ciepłym kolorem brzoskwiń, chrupiącym spodem z ciasta, a przede wszystkim by jak najszybciej zapomnieć o tej pokonanej górze. Niech
KUCHARNIAmojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe czekoladowe ciasto z cukinii Witam Was serdecznie, bardzo, bardzo dziękuję, że mimo mojej małej obecności w sieci, Wy nadal zaglądacie na mają
moj przepis nasłodkie itd, ale muszę przyznać, że jest to jedno z najlepszych ciast jakie próbowałam :-) Biszkopt nasączony kawą, oraz masa świetnie się komponują. Masa jest puszysta, kremowa, nie za słodka, idealna. Bardzo polecam to ciasto, b jest genialne :-) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę CIASTO -6 jajek -3/4 szklanki cukru -cukier waniliowy -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 czubata łyżka(...)minuty do rozpuszczenia się chałwy. CIASTO Białka oddzielamy od żółtek,następnie miksujemy je na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka, oraz pozostałe składniki. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto, pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni do suchego patyczka. Ciasto studzimy i kroimy na dwa blaty. Kawę rozpuszczamy w wodzie, i ponczujemy ją pierwszy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCzekoladowa tarta z gruszkami, to jeden z tych wypieków, które są pyszne, ale nie da się zjeść więcej niż jeden kawałek, bo szybko sycą. W smaku jest wyborna. Stanowi połączenie czekolady, budyniu, śmietany i gruszek, a to wszystko na kruchym spodzie. Jeżeli kochacie czekoladę, to polecam. Jeżeli lubicie bardzo słodkie wypieki, to polecam dodać do masy czekoladowej więcej
Passions hobbies lifeprostu świeże pieczywo. Składniki (porcje dla 2 osób): 1 puszka białej fasoli 200 g kiełbasy np. podwawleskiej lub wiejskiej 1 cebula łyżka przecieru pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku łyżka oleju sól i pieprz Kiełbasę i cebulę pokrój w dużą kostkę – podsmaż na oleju, aż cebula się zeszkli. Dodaj fasolę razem z zalewą, przecier pomidorowy i paprykę(...)proszku. Do smaku dopraw solą i pieprzem. Na obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Placki ziemniaczane najprostsze – Makaron z krewetkami i czosnkiem – Spaghetti z mięsem i warzywami
Kulinarne S.O.S.odpalania piekarnika. 3. Trzecie miejsce to „ dyniowe muffinki z czekoladą „. Jak one rewelacyjnie smakują i wyglądają. Sam przepis wyjdzie chyba każdemu. 4. „Dyniowy chleb paleo z jagodami goji” Fajny jesienny chlebek, a do środka możecie dodać wszystko co akurat macie pod ręką żurawinę, wiórki kokosowe czy czekoladę. 5. I wreszcie pierwszy niesłodki przepis. Coś
PaleoLifeserem i malinami , prostą tartę z malinami na spodzie Oreo (bez pieczenia!) lub malinowe makaroniki . Składniki na deser malinowy: 50 g herbarników 50 g płatków owsianych 50 g masła 400 g białego twarogu na sernik 200 ml śmietany kremówki + 200 ml do dekoracji 4-5 łyżek cukru (w zależności od tego jak słodkie są maliny) 3 łyżeczki cukru waniliowego
Ciastkozercytortownicy, lub formy do tarty, nakłuwam widelcem i wkładam na 10 minut ponownie do zamrazarki od razu włączam piekarnik na 180 stopni C. ciasto umieszczam w piekarniku i piekę 15 minut. SKŁADNIKI NA PIANKĘ: 500 g. truskawek 2 łyżki żelatyny 3-4 łyżki miodu (w zależności od słodkości truskawek, mus ma być słodki) WYKONANIE: blenduję truskawki z miodem
Upiecz sobie babeczkękotlecikami komponuje. Połączenie słodkiego owocu, ostrej czerwonej cebuli i papryczki chili bardzo lubię. Z podobnych składników przygotowałam kiedyś sałatkę; przepis o tutaj- KLIK . Porcja dla 2-3 osób: około 350-400 g fileta z miruny 1/3 szkl. kaszy jaglanej 1 mała cebula 1 średnie jajko 1 łyżka mielonych orzechów laskowych bułka tarta do panierowania 2 łyżki posiekanej drobno
Smaki Na Talerzuzrobienia. Uwieeelbiam ten słodko- kwaśny smak. A Wy? Jeśli tak to zapraszam na przepis 😊 Składniki: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier 1 szklanka, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śmietana 18% 2 łyżki, masło 250 g, ponadto: rabarbar 750 g, cukier 2 łyżki, cukier puder do posypania ciasta, bułka tarta, Sposób przygotowania: Mąkę pszenną
kulinarne odsłony patiKalafior- znany w polskiej kuchni już od dawna. Każdy chyba miał z nim styczność, zwłaszcza kiedy pojawiał się latem taki świeżutki i Mama podawała go na
Kuchnia w czekoladzieFrancuska galette, czyli tarta na kruchym spodzie z owocami. Pieczona jest bez użycia formy, dzięki temu za każdym razem ma unikalny, rustykalny kształt. Postanowiłam zrobić ją w nieco zrowszej wersji na mące orkiszowej i myślę, że wyszło całkiem smacznie. A skoro sezon na śliwki to również musiały sie w niej znaleźć słodkie węgierki. Składniki: 200 g mąki
wyzwania kuchenneciasto bananowe, baaardzo dobre, bo słodkie i bananowe. Aromatyczne i lekko wilgotne. Składniki (na blachę keksówkę) -4 mocno dojrzałe banany -2 szklanki mąki -3 jajka -3/4 szklanki cukru -20 dag masła -2 łyżeczki proszku do pieczenia -płaska łyżeczka sody -2 garście wyłuskanych orzechów włoskich -szczypta soli do formy: -łyżka masła -2 łyżki tartej bułki Przygotowanie Masło rozpuścić(...)proszek do pieczenia, sodę i sól. Dodać płynne masło i połowę bananów, Dokładnie zmiksować. Dołożyć pozostałe banany i orzechy. Dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i oprószonej tartą bułką formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ciasto około 40 minut. Ciasto jest gotowe, jeśli włożony
Zielona Kuchniaużyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki migdałowe i parmezan doskonale łączą wszystkie składniki w jedną całość. Polecam podawać z kromką chrupiącego, żytniego chleba na zakwasie. Smacznego! Fasolka szparagowa z marynowaną papryką, parmezanem i migdałami porcja dla 4 osób Składniki: około 1 kg ugotowanej fasolki szparagowej 6 kawałków papryki marynowanej 100 g tartego parmezanu 100 g płatków migdałowych
Jaglusia