tanie danie - 2223 przepisów (strona:6/149)

Sandacz – zdrowy i pyszny król Bałtyku 117

Sandacz zdobywa coraz większą popularność na polskich stołach. Nic dziwnego – mięso tej słodkowodnej ryby żyjącej zarówno w morzach, jak i jeziorach, jest wyjątkowo smaczne. Co warto

PysiaGotuje.pl
Chlebak – jaki wybrać, by sprawdził się w kuchennym wnętrzu? 145

Pieczywo smakuje najlepiej, gdy jest świeżo kupione, jeszcze ciepłe i pachnące. Taki smakowity bochenek, rogalik czy bułka znikają bardzo szybko. Innym razem kupujemy z kolei nieco

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić domowe masło? 943

Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak

PysiaGotuje.pl
Królowa pomidorowa 163

Pomidorowa to danie niezwykle popularne w naszym kraju. Lubią je zarówno dorośli, jak i dzieci. Serwuje się ją na różnego rodzaju okazje

PysiaGotuje.pl
Ryż to podstawa kuchni azjatyckiej. Poznaj trzy przepisy na aromatyczne dania z ryżem 191

Kuchnia azjatycka to prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Jeśli chcesz odbyć orientalną podróż po sztuce kulinarnej tego regionu, wcale nie musisz daleko wyjeżdżać. Klimat Azji poczujesz

PysiaGotuje.pl
5 wskazówek parzenia dobrej herbaty 114

Kojący aromat i smak herbaty potrafi zdziałać cuda! Kto nie marzy o filiżance gorącego naparu w jesienny dzień lub zimowy poranek? Herbata ma wyjątkowe właściwości uspokajające

PysiaGotuje.pl
13 lipca Dniem Frytek – jak przygotować idealne frytki? 138

Dziś obchodzimy dzień frytek. Te smukłe i opalone ziemniaczki są chyba najbardziej pożądanym dodatkiem do potraw pieczonych i smażonych. Frytki swoją historię rozpoczęły w Belgii i

PysiaGotuje.pl
Darmowe gadżety dla Twojego dziecka – wspieramy akcję Mateusza Pawłowskiego! 141

Blog kulinarny PysiaGotuje.pl został poproszony o wsparcie akcji „Darmowe gadżety szkolne”. Organizatorem akcji jest niewidomy 21-letni absolwent Technikum Administracyjnego przy SOSW dla Młodzieży

PysiaGotuje.pl
Jak obierać pomidory ze skórki? 140

Jeśli chcemy przygotować jakąś potrawę na bazie pomidorów, zwykle wymagają one obrania. Wiadomym jest, że pomidory należą raczej do warzyw miękkich, ich obranie może sprawiać trudności

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać czosnek? 178

Przechowywanie czosnku wydaje się proste – i owszem takie jest, jeśli przechowujemy go krótko. Dłuższy czas przechowywania tego cennego warzywa może stać się kłopotliwy i zupełnie

PysiaGotuje.pl
Schab pieczony 150

4-5 40 min+ Średnie Przystępne Przepis na aromatyczny i soczysty schab pieczony. Składniki schab bez kości Marynata: 4 łyżki musztardy sarepskiej 5 ząbków czosnku 2

PysiaGotuje.pl
3 kroki do założenia biznesu gastronomicznego 139

Mała gastronomia to branża, która rozwija się niezwykle dynamicznie. Wielu młodych przedsiębiorców decyduje się na wejście w ten biznes, widząc w tym spory potencjał. Czy słusznie

PysiaGotuje.pl
Jak zwalczać mole spożywcze? 199

Mole spożywcze są bardzo uporczywymi przeciwnikami w naszym kuchennym magazynie. Każdy, kto kiedykolwiek miał z nimi do czynienia wie, że pozbycie się ich jest bardzo trudne

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić chrzan na Wielkanoc? 167

Chrzan jest jednym z dodatków, który powinien znaleźć się w koszyczku wielkanocnym. Jest doskonałym dodatkiem do żurku czy barszczu białego, ale także do jaj i mięs

PysiaGotuje.pl
Jak zrobić baranka z masła? 156

Baranek z masła jest jedną z „najmilszych” tradycji Wielkanocnych. Jest on także symbolem Zmartwychwstałego Chrystusa, a staropolska tradycja nakazuje, aby maślany baranek znalazł się

PysiaGotuje.pl