zbyt zachęcające, dlatego warto rozważyć własną hodowlę. 5. RÓB ZAPASY W INTERNECIE Produkty, które mogą poleżeć dłużej (kasze, ryże, makarony, bakalie, mąka, słodziki) kupuj w dużych opakowaniach - przeważnie wychodzi taniej. Nie przerażaj się wysoką ceną jednorazowego zamówienia - to koszt zakupów rozłożony na kilka miesięcy. Jeśli natomiast chodzi o dostawę, większość sklepów oferuje gratisowy dowóz powyżej danej kwoty. Dobrą opcją jest(...)ważna kwestia, którą szerzej opisałam tutaj) . Mowa tutaj o NIERAFINOWANYM oleju, a nie zwykłym kujawskim. Oliwa z oliwek to produkt przereklamowany, za który niepotrzebnie przepłacamy. Zamiast tego do sałatek wybieraj nasz rodzimy olej rzepakowy czy lniany. Mam nadzieję, że przekonałam Was, że zdrowe odżywianie nie równa się bankructwo. A jakie są Wasze sposoby
Powiedz dietom nieTo nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym
Karo in the KitchenMielone kotlety z zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone
Karo in the Kitchenprezentuje wpływ spożywania kiełków i surowych pokarmów na stan zdrowia. Polecam zapoznać się z tym wpisem i wypróbować na sobie leczniczą moc kiełków. Proponuję samodzielnie kiełkować. Jest to tanie i zapewniam, że kiełki "domowej uprawy" są smaczniejsze i świeższe niż te sklepowe. Poniżej przedstawiam listę najpopularniejszych kiełków i ich właściwości. Brokuł - 28 g kiełków brokuła zawiera taką(...)łusek. Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętych pojemnikach (my ścinamy i jemy na bieżąco). Nadają się do spożycia do 7 dni od zbioru. Kiełków używamy jako składnik soków, sałatek lub koktajlu. Tak się prezentują na naszych talerzach: Do przygotowania tego wpisu wykorzystałam informacje zawarte w poniższych publikacjach: B. R. Clement: Life force. Superior health and longevity . Summerstown
Jeść, by żyć w zdrowiuSmaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym
Karo in the KitchenNie znam osoby która powie że nie lubi frytek. A jeśli słyszę (albo czytam) u kogoś ostro trenującego że ziemniaki to samo zło, śmieję się pod
Karo in the KitchenMasło czy margaryna? Jeśli mam wybór, zawsze pada na masło. Gorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki
Karo in the Kitchen