Mąka, jajka i mleko to podstawa wielu ciast. I tych słodkich, i wytrawnych. Cudowne rozmnożenie niewielkiej ilości składników które zawsze mamy w kuchni – rozmnożenie tym bardziej
Karo in the KitchenUwielbiam kaszę kukurydzianą – jej kolor to zdecydowanie to coś, co potrafi pocieszyć i rozpromienić człowieka nawet w ciężki, deszczowy dzień. Kasza jednak jest kapryśna – lubi się
Karo in the KitchenSuszone warzywa / domowa vegeta – jak zrobić ? DIY Ostatnio bardzo dużo jemy zup a od kilku lat obserwuję jak na innych blogach pojawiają się wpisy na
Kuchnia na wzgórzuRozkosznie i na chrupko przypieczone z zewnątrz skrywają miękkie, puszyste i delikatne wnętrze. Te ziemniaczane kotlety smakują dokładnie tak, jak powinny – ziemniakami, a nie mąką. Są
Karo in the KitchenNie istnieje w mojej kuchni jeden, jedyny i święty przepis na ruskie pierogi. Za każdym razem ruskie mają inne ciasto – z jajkiem, bez jajka, na maślance
Karo in the KitchenZupa chrzanowa z białą kiełbasą Zupa chrzanowa z białą kiełbasą. Zupa chrzanowa z białą kiełbasą, szczerze jak przeczytałam o niej gdzieś w czeluściach internetu to
Kuchnia na wzgórzuSyrniki to bardzo sycące rosyjskie placki z dosłownie kilku składników – świeżego twarogu, jajek i odrobiny mąki. Najczęściej podaje się je tak samo jak pancakes – na słodko
Karo in the KitchenCzasem nie mam po prostu czasu na dłuższe stanie w kuchni, wtedy idealnie sprawdzają się szybkie dania, które podaję bezpośrednio z patelni. Dziś zapraszam Was na
Słodkie okruszkiSkładniki: 1 szyja z indyka 70 dag ogórków kiszonych 1 szklanka soku z ogórków 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 średniego selera 4 ziemniaki 1 cebula 1/2
Qchnia po prostuProste w przygotowaniu, idealnie uzupełniające i wzbogacające każde drugi danie – surówki. Dziś zapraszam Was na 4 pyszne przepisy. Surówki te bardzo często pojawiają się na
Słodkie okruszkiKubańskie cygara z wieprzowiny Kubańskie cygara , to kotleciki , które przypominają sławny oryginał " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyKotleciki z Ciecierzycy, czyli popularny falafel w mojej wersji. Mają troszkę inną konsystencję niż te wszystkim znane, są lżejsze i były smażone na małej ilości tłuszczu
rabarbarowoWegetariańskie danie, które pokochałam od razu po spróbowaniu. Grillowany Seler z Ciecierzycowym Puree to lekki obiad, idealny o tej porze roku. Bardzo lubię dania, które są
rabarbarowoPisałam już przy okazji pierwszego na blogu przepisu na carbonarę że to nasz domowy, makaronowy ideał. Comfort food. Na blogu był już przepis z tłustą śmietanką
Karo in the KitchenSkładniki: 4 buraki 2 czerwone papryki 1 cebula około 3 łyżek octu jabłkowego łyżeczka cukru sól, pieprz olej roślinny Sposób wykonania: Buraki gotujemy w mundurkach. Cebulę
Qchnia po prostu