Omlet ze szpinakiem, czyli pyszny początek dnia ! Omlet ze szpinakiem Omlet ze szpinakiem to pyszny początek dnia, tak to prawda ! A na dodatek kolor
Kuchnia na wzgórzuNie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść
Karo in the KitchenKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenComford food? Dla mnie to na pewno jajka i pomidory – w niezliczonych kombinacjach smaków i dodatków. Sos z dzisiejszego przepisu jest nieziemski – pikantny i wyrazisty, ale
Karo in the KitchenLekkie, letnie, zielone i pyszne! Jedna porcja to około 400 kalorii – ta potrawa świetnie się sprawdzi gdy przycinacie w swojej diecie węglowodany. Klasyczny pszenny makaron z
Karo in the KitchenMieszkamy w takim klimacie, że najsmaczniejsze zioła – świeże, soczyste i najbardziej aromatyczne – dostępne są u nas tylko latem. Zimą nie ma większego problemu z kupieniem kilku
Karo in the KitchenSkładniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka) pół główki młodej kapusty 1 sucha kajzerka (+ 0,5 szklanki mleka od jej naomczenia) 1 jajko 1 cebula garść
Qchnia po prostuChrupkie, soczyste i maksymalnie skondensowane w smaku szparagi, wypieczony bekon, płynne żółtko, ciągnący ser… Bułka maczana na przemian w czosnkowym maśle i żółtku. Pyszne i proste
Karo in the KitchenDelikatne włoskie risotto traktuję raczej jako lekką, wiosenną potrawę. Szczególnie wtedy, gdy dodaję do niego młode warzywa i delikatne mięsa, np. białe mięso ryb czy skorupiaki
Karo in the KitchenZiemniaczane kotlety ze szczypiorkiem Zdarza się mi nieraz rozpędzić i ugotować do obiadu zbyt dużo ziemniaków , a że jestem wielkim przeciwnikiem wyrzucania jedzenia , zawsze czuję potrzebę
Ogrodnik w podróżyChude mięso to kulinarne wyzwanie. Pierś z kurczaka – szczególnie. Sami wiecie, że jej smażenie i pieczenie może być i ciężkie, i frustrujące. Ile razy dostaliście w
Karo in the KitchenWątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić
Karo in the KitchenWzięło mnie coś na zupy ostatnio. Moja propozycja na dziś to kolejny banalnie prosty, szybki i tani sposób na zimową rozgrzewkę: zupa cebulowa. Pół godzinki i obiad gotowy! Składniki na 3-4 porcje: 6 cebul 2-3 ząbki czosnku pół łyżeczki kozieradki pół łyżeczki pieprzu (u mnie był to zielony) pół łyżeczki soli 2-3 kromki chleba kawałek wegańskiego żółtego
greenscarfDawno nie jadłam tak dobrej surówki. Nie jestem fanką majonezu ale ta jest po prostu pyszna! Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a
W Moim Magicznym Domudzisiaj na blogu co jakiś czas będą pojawiać się tak zwane "obiady dla studentów i nie tylko", przeważnie będą to dania tanie i szybkie w wykonaniu, które można zapakować do pudełka lub termosu i zabrać na uczelnię. Jako studentka dietetyki postaram się, aby były nie tylko smaczne, ale także zdrowe ;) Dzisiaj tanie, szybkie, bardzo smaczne i, o ile nie utopimy
Kuchenny Skrawek Nieba