Rewelacyjny makaron z kremowym sosem ze szpinaku i serka mascarpone SKŁADNIKI 400g makaronu tagliatelle 300g świeżego szpinaku 200g serka mascarpone 100g śmietany kremówki 4 ząbki czosnku 1/2 gałki muszkatołowej 1 łyżeczka oliwy 2 łyżeczki masła sól, pieprz parmezan lub inny twardy ser do posypania PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie w/g wskazówek
Moje Kuchenne Rewelacjethey last. Couldn't you say the same thing about life? Waking Life Składniki: 1 kalafior 1-2 ząbki czosnku 1.5 szklanki mleka sojowego lub innego roślinnego Makaron tagliatelle (u mnie pełnoziarnisty) Oliwa z oliwek lub olej do smażenia przyprawy: pietruszka czosnek pieprz sól opcjonalnie: pieczarki lub inne warzywa Przygotowanie: Główki kalafiora gotujemy do względnej miękkości(...)czasu, aż dokładnie połączymy ze sobą składniki. Jeśli decydujemy się na pieczarki, naturalnie obieramy je i podsmażamy dużo wcześniej, a teraz, na etapie mieszania, możemy je również dorzucić. Tagliatelle na talerzu przyprawiamy pietruszką i ewentualnie pieprzem
Weganizm infantylnysmaczny i nietuzinkowy obiad. co nam będzie potrzebne: - świeży imbir - śmietanka 30% - filet łososia około 300g - natka pietruszki lub natka kolendry - oliwa z oliwek - masło solone - sól, pieprz - cytryna - tagliatelle szpinakowe najlepiej włoskie z mąki durum Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia(...)się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę pietruszki, i tagliatelle, wszystko łączymy na patelni. Za pomocą łyżki formujemy "gniazdo" i układamy na talerzu. Gotowe! Przepyszne połączenie smaków. Gorąco polecam
SMYKWKUCHNILubimy makarony, w każdej formie. Ta forma była bardzo udana i pyszna! Polecam. Składniki: makaron tagliatelle - u mnie jest to tagliatelle o smaku szpinaku, pomidorów i tradycyjnym, tym samym w trzech kolorach co dodaje dodatkowy efekt wizualny 300 gram piersi kurczaka pół słoiczka pomidorów suszonych (około 100-120 gram) dwie łyżki oleju z suszonych pomidorów (dodajemy dodatkowy posmak suszonych
Mango Papajaokazal sie idealny, kremowy, slonawy od szynki i lekko orzechowy. Pyszotka! skladniki: garsc orzechow wloskich 2 zabki czosnku 80g szynki parmenskiej 150-200 ml smietanki oliwa do smazenia parmezan tagliatelle wykonanie: Na rozgrzanym oleju smazymy posiekany czosnek i orzechy, tez posiekane. Dodajemy pokrojona w kawaleczki szynke i smazymy razem okolo 1 minute. Dolewamy smietanke, dokladnie mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem(...)dodajemy do ugotowanego makaronu tagliatelle. Na talerzu posypujemy startym parmezanem. Smacznego
Przysmaki Karolkisłodkie danie gotowe. Taka pora roku, że grzechem by było nie objadać się słodkimi owocami a zwłaszcza, że ich pora bardzo szybko mija. SKŁADNIKI : na 2 porcje makaron tagliatelle jak go wykonać klik 250 g garść truskawek garść czereśni bazylia 10 listków (dodajmy ile lubimy ) Sos waniliowy 1/2 laski wanili 150 ml mleka 50 ml śmietanki
Basia w kuchniprzygotowanie potrawy nie wymaga pięciu garnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną nogę, więc pomaga mi w sprzątaniu) :) Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 4 osób): makaron tagliatelle (lub inny ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę * 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 ząbek czosnku
My Culinary Artświeżej bazylii garść orzechów nerkowca (ok.30g) 1/2 kulki mozarelli 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki wody pieprz świeżo mielony do smaku sól do smaku +makaron tagliatelle wg uznania ~ ~ ~ Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz makaronu :)) wkładamy do blendera i miksujemy niezbyt dokładnie. Nasze pesto powinno mieć wyczuwalne kawałki orzechów i grudki. Makaron gotujemy al dente, przecedzamy (nie przelewamy
My Culinary ArtSkładniki: 4 gniazdka makaronu tagliatelle (wstążki) szpinakowe 3 ząbki czosnku świeży szpinak 1 łyżka śmietany do gotowania szczypta startej gałki muszkatołowej sól pieprz łyżka oliwy z oliwek extra vergine Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na oliwie z oliwek podsmażamy posiekane ząbki czosnku, gdy zacznie pachnieć dodajemy umyte, osuszone i porwane liście szpinaku
Moja smaczna kuchniapotwierdzić. Do szparagów idealnie pasuje ser kozi. :) Niestety jedliśmy już bardzo późno więc zdjęcia wyszły jak wyszły (ach ten brak światła) ale zaufajcie mi, coś cudownego. :) Składniki: 6 gniazdek tagliatelle 150-200 ml śmietanki 30% 100g sera koziego do smarowania pęczek zielonych szparagów 4 plastry szynki parmeńskiej 2 garści nerkowców szczypiorek kilka cienkich plastrów twardego sera (np. grana padano
Brzuszki ŁakomczuszkiSezon na kurki rozpoczynam u siebie od dziś :) pierwsza moja propozycja to kurki duszone w serkach topionych. Składniki na 2 porcje: kurki - u mnie 2 duże garści tagliatelle albo inny makaron - ilość w zależności ile zjemy 2 serki topione o smaku śmietankowym 1 mała cebula plaster masła 1 ząbek czosnku 3/4 szklanki rosołu 50 ml wina białego, wytrawnego świeży tymianek
Bon Appetit Małgorzatyinnym razem. Dzisiaj postanowiłam trochę rozpieścić podniebienie, a co raz się żyje. Do dzieła! Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-) Składniki: makaronu tagliatelle 1 bakłażan 1 serek mascarpone 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała 4 pomidory ząbek czosnku świeża bazylia ulubione przyprawy ( moje to najukochańsze zioła prowansalskie ) Sposób przyrządzenia
pieprzny smaczekSKŁADNIKI: 200 g makaronu tasiemka Tagliatelle, 2 świeże pomidory, 1 puszka pomidorów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka parmezanu, 2 łyżki masła, sól, pieprz. Przygotowanie: Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Następnie wlewamy pomidory, miksujemy je blenderem i przyprawiamy solą i pieprzem. W osobnym rondelku gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dodajemy do sosu. Na koniec dodajemy pokrojone
Aga w kuchniJesień , czas grzybków zbierania więc zapraszam do mojego przepisu przygotowania. Składniki: 200 g tagliatelle ze szpinakiem , 200 g kurek, 100 ml śmietanki 30%, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, ½ małej papryczki chili, 1 łyżeczka soku z limonki, 50 g sera camembert, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 1 łyżka masła lub 2 oleju
Moniki Smakołykiłyżki połamanych cienkich plasterków) błękitnego sera pleśniowego (tu: Lazur błękitny) - można dać więcej, będzie go wyraźniej czuć 20 g (garść) rukoli sól 60 g (2 gniazda) makaronu tagliatelle ("gniazda wstążki") do smażenia: płaska łyżeczka masła (5 g) Przygotowanie: 1. Rozmrożony szpinak podsmażamy na maśle. Solimy. Szatkujemy rukolę i dodajemy do szpinaku. 2. Do szpinaku dodajemy rozdrobniony na małe
Malowane smakiem