jajka nakładamy na każdą z grzanek. Skrapiamy oliwą z oliwek. Oprószamy wiórkami parmezanu. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Grzanki można dodatkowo skropić po wierzchu sokiem z limonki! Podajemy np. z szynką parmeńską lub szwarcwaldzką. Jajka oprószyłam suszonymi pomidorami w młynku
Moja smaczna kuchniaAbsolutnie genialna sałatka. Pełna smaku, idealnie zrównoważona. Idealna na imprezę lub kolację. Składniki: rukola szynka prosciutto (około 6 plasterków) mozzarella- małe kulki – lub duża pokrojona drobniej czarne oliwki – kilka sztuk – u mnie chyba 6 oliwek pokrojonych w plasterki 5 pomidorków koktajlowych 5 suszonych pomidorów pokrojonych drobniej garść miksu sałatkowego Italia od Helio 1 łyżka startego
MojaQchnia.plSkładniki: ok. 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 młoda kapusta 1/2 kg szynki wieprzowej 1 słoik krojonych pomidorów 1 cebula 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1 łyżka posiekanego koperku sól, … Czytaj dalej Młoda kapusta z kluskami śląskimi
czarrna od kuchnistarłam na tarce jarzynowej o małych oczkach, dodałam do ryby. Dodałam też twarożek, majonez, pieprz i sól. Dokładnie wymieszałam. Jeśli nie lubicie ryby to zamiast niej możecie wykorzystać dobrą szynkę albo jajka. Jak zrobić krem ogórkowy? Ogórka dokładnie umyłam. Starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach, razem ze skórką. Posoliłam odrobinę i odstawiłam na 10-15 minut. Kiedy puścił
Smaczna Pyzaszaszłyki z grilla Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki
Moja Książka KucharskaSkładniki: -1 kg mięsa mielonego z szynki wieprzowej (wyszło mi z tego 15 roladek) -15 cienkich plastrów boczku -15 plasterków sera żóltego o szerokości 2 cm. -sól -pieprz -majeranek -czosnek suszony -2 bułki -jajko Sposób przygotowania: Bułki namaczamy w wodzie. Do miski wrzucamy mięso mielone, odsączone bułki, jajko i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Nabieramy łyżką mięso, rozgniatamy na całej dłoni
Magia jedzenia.zaraz po upieczeniu, posypane świeżo mielonym pieprzem, solą himalajską oraz lekko oprószone startym parmezanem. Smakują obłędnie. Oczywiście to nie jedyny sposób na to danie – równie dobrze smakuje z szynką parmeńską, rukolą i pomidorkami koktajlowymi – w tej wersji przypomina troszkę spód do pizzy Polecam jednak kombinowanie ze smakami i poszukiwanie swojej ulubionej kompozycji Smacznego Socca – placek z ciecierzycy
365 dni dookoła kuchniSkładniki ( 2 porcje): 500 g szynki wieprzowej pokrojonej z małe kawałki po 1/2 czerwonej, zielonej i żółtej papryki 1 cebula sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: na patelni rozgrzej olej i dodaj mięso, przemieszaj w czasie gdy smaży się mięso, pokrój papryki i cebule w kostkę, dodaj do mięsa, wymieszaj wszystko smaż na małym ogniu przez około
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKurczak i karkówka to chyba najpopularniejsze potrawy z grilla jakie możemy spotkać na większości spotkań. Jednak aby były smaczne, kruche i rozpływające się w ustach musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szukając prostego dania na grilla przyszedł mi do głowy pomysł na niezwykle proste danie, ale zarazem niezwykle smaczne. Karkówka w oleju na grilla może wydać się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zdrowe warzywo. Oto według mnie najlepsze przepisy na szparagi 😍. Serdecznie też zapraszam Was do podzielenia się ze mną Waszymi szparagowymi inspiracjami w komentarzach pod postem. Zielone szparagi zapiekane z szynką parmeńską Omlet ze szparagami i chili Sałatka z bobem i szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi
Kulinarne przygody Gatitystylem życia. Jak podawać dziczyznę Agata proponuje kolejny przepis na dziczyznę, czyli paprykowy gulasz. Doskonały na wystawny obiad. Zaznacza, że to przepis uniwersalny, bo mięso z dziczyzny możemy zastąpić szynką wieprzową lub wołowiną. Dodaje, że przepis ten warto potraktować jako źródło inspiracji, eksperymentując z ilością oraz kolorem dodawanej papryki. Paprykowy gulasz z dziczyzny Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa
KulinarneImpresje.plszpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Podpłomyk z kurczakiem, parmezanem i zieloną sałatą
Moja smaczna kuchniaBułki z jajkami, zapiekane w piekarniku. -- -- -- -- -- Do wydrążonych bułek wkładamy plastry szynki i wbijamy jajka. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 10-12 min. / 200 st. C Serwujemy gorące, posypane zieleniną i przyprawami. Smacznego
chleba naszego