szynka w sosie - 1500 przepisów (strona:38/100)

Danie na specjalne okazje! 169

bardzo dużą ilością składników. Jednak tajemnicą smaku jest sos: delikatnie kremowy, pachnący, serowy hmm świetnie komponuje się ze schabem czy piersią z kurczaka. Wbrew pozorom bardzo szybko się przygotowuje.Tym razem z okazji urodzin smakosza! Był bardzo zadowolony ;)Naprawdę polecam !!! Składniki:schab 6 kotletów lub dwie piersi z kurczaka6 plasterków szynki cienko krojonej lub bekon6 plasterków sera żółtego majonez / musztarda(...)warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół, układam w naczyniu żaroodpornym , na górze układam małe kawałki sera żółtego, polewam sosem, posypuję natką i wkładam do piekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam

NA MOIM TALERZU
Rogaliki z serkiem topionym i szynką 201

już w planach kolejne rogaliki..A teraz zapraszam na mini rogaliki ale z  farszem z serka topionego wymieszanego z pokrojoną szynką..takie małe rogaliki są pyszne...moje córki zajadały się ze smakiem..do tego był jeszcze sos czosnkowy.. 2,5 szkl. mąki  10 g drożdży 1,5 łyżki oleju 0,5  łyżki cukru 0,5 łyżeczki

Moje domowe kucharzenie
Wieprzowina z rumianego wywaru z sosem musztardowym 207

W zasadzie miało być zupełnie inaczej. Chciałam kupić malutką golonkę ( czasem nie sposób odmówić Mamie).Jak to się stało , że panienka wzięła kawałek leżącej obok łopatki

Buniabaje w kuchni
Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) 207

Post Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Pierś z kurczaka po włosku 402

jest pyszny i soczysty. Polecam!! Piersi z kurczaka po włosku         Składniki: 2 piersi z kurczaka 6 plastrów szynki włoskiej ser mozzarella w kulce lub w kostce zioła prowansalskie 2 pomidory tymianek 1 łyżka sosu sojowego czosnek granulowany papryka ostra pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekrajmy wzdłuż, tak aby uzyskać z każdej dwa kotlety. Przyprawiamy i odstawiamy

Mania Gotowania
Schab w ziołach z szynkowara 360

foremki. Musi spokojnie pyrkać na gazie. Od momentu zagotowania wody - 65 minut. Następnie wyłączyć gaz. Wyciągnąć delikatnie formę- wylać z niej sos, który się wytworzył i wstawić, najlepiej do zlewu z zimną wodą, w celu wychłodzenia szynki. NIE OTWIERAĆ szynkowara! Włożyć go jak jest do lodówki, na dobę. Na drugi dzień zwolnić zaczep, ściągnąć sprężynę i odwrócić pojemnić dnem

Z Kuchni Do Kuchni
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 209

robi? Absolutnie nie! Nie proponuję żadnego zawijania mięsa, wystarczy po prostu ponacinać, w szczeliny powciskać szpinak, a potem owinąć cieniutkimi plasterkami szynki. To naprawdę proste. Przy okazji sprawdziłam patelnię Woll pod kątem zapiekania bez dodatkowego tłuszczu, czy sosu. Dzięki temu, że smażąc na tej patelni nie musimy smażyć w dużej ilości tłuszczu odpuściłam sobie mycie patelni po smażeniu szpinaku

Blondynka Gotuje
Szynka pieczona 165

mięso ze wszystkich stron. Włożyć do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni C przez 1h. Powstały sos (tłuszcz) zlać do małego garnuszka i wymieszać z dwoma łyżkami miodu. Polewamy dokładnie całą szynkę i pieczemy jeszcze około 10-15 minut do zarumieniania

Pyry na Gaz
Zapiekanka makaronowa z maślanymi pieczarkami, serem i szynką 147

patelnię i dusimy około 10 minut. Usmażone posypujemy szczyptą soli. Wlewamy na patelnię śmietankę, łączymy z pieczarkami i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia. Szynki kroimy na plasterki, układamy je na warstwie serowej. Całość zalewamy sosem pieczarkowym, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 45 minut od momentu, gdy piekarnik rozgrzeje się

Gotowanie i blogowanie
Zapiekanki z pieczarkami na bagietce 529

pół. Na każdą nałożyć podsmażone pieczarki z cebulką. Na wierzch posypać stary ser żółty lub poukładać pokrojoną w plastry mozzarellę. Podawać z ulubionymi sosami lub ketchupem. PS.Można dodać również jakąś dobrą kiełbaskę lub szynkę

The Sweet Damsel
Zapiekanka makaronowa z szynką i zielonym groszkiem 189

szynki sól i pieprz margaryna Wykonanie: Makaron ugotować al-dente. W międzyczasie wymieszać śmietanę, starty ser, jajka- dodając odrobinę gałki muszkatołowej, soli i pieprzu. Szynkę pokroić w drobną kostkę i wrzucić razem z groszkiem i sosem do ugotowanego makaronu. Wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wlać gotowy makaron. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st (lub 170 w funkcji termoobieg

Tradycyjna Kuchnia
Tagliatelle ze szpinakiem i mięsnymi kulkami 196

Proste ,szybkie i aromatyczne danie. Składniki Pulpeciki: 200 g mięsa mielonego wieprzowego (szynka) 3 ząbki czosnku por (biała część) jajko bułka tarta łyżeczka sosu sojowego mielona słodka papryka sól ,pieprz 1 l bulionu drobiowego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego Sos szpinakowy: 200 g mrożonego szpinaku łyżka śmietany cebula łyżeczka masła ząbek czosnku 75 ml bulionu warzywnego pieprz

R'n'G Kitchen
Pierś kurczaka w szynce z sosem pieczarkowym 99

kraju. Niestety głównie możemy ją spotkać na naszych talerzach panierowaną, rzadziej w potrawkach. Można ją przygotować na wiele innych sposobów, na przykład zwinąć w szynkę parmeńską, która doda kurczakowi wyraźnego aromatu mięsa oraz podać z sosem pieczarkowym, który potrafi sprawić, że wiele zwykłych dań zyska wyjątkowy smak. Zresztą, spróbujcie sami

Milion Smaków
Quiche z brokułami i porem 329

spróbowałam Quiche z szynką, pieczarkami i żółtym serem postanowiłam zmodyfikować farsz na jarski. Z sosem serowym- niebo w gębie! Przepis na ciasto kruche znajdziecie tutaj Składniki na farsz: 500g brokuła, 1/2 białej części pora, 3 jajka, 200ml śmietany 30%, 150g startego żółtego sera, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, ulubione przyprawy. Brokuł dzielimy na różyczki i dokładnie myjemy w zimnej

Pudełko rozmaitości
Przegląd tygodnia na moim blogu-2 192

W tym poście, tradycyjnie, publikuję wszystkie moje posty z minionego tygodnia.SURÓWKA Z BURACZKÓWHERBATKA Z CZYSTKASCHAB PIECZONYROŻKI Z PIECZARKAMIOWSIANE PLACKISAŁATKA BROKUŁOWABISZKOPT, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJESZYBKIE DANIE

W kuchennym oknie Ewy
Meksykańska zupa gulaszowa 314

sycące i przede wszystkim rozgrzewające zupy. Ta jest naprawdę pyszna i ma dużo mięsa;) Smak zupy wzbogaciłam dodając sos ze słoika, oczywiście najlepsze są te domowej roboty:) Polecam, szczególnie na jesienne i zimowe obiady. Składniki:1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, lub gotowe mięso gulaszowe),10 dużych ziemniaków,2 cebule,pęczek włoszczyzny (bez kapusty),czerwona papryka,2 łyżki masła

Z miłości do słodkości