Bardzo lubię dania z drobiu i ciągle szukam nowych inspiracji do ich przyrządzania. Ostatnio planując na obiad kotlety, zastanawiałam się czym zastąpić tradycyjną panierkę. Szybko wpadłam na pomysł, by zamiast bułki tartej dać otręby owsiane. Smak kotletów okazał się całkiem inny, zupełnie oryginalny i zdecydowanie przypadł mi do gustu :) Szczerze polecam! Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten. Ilość porcji
Kolizje SmakówTrochę inna wersja warzywnej sałatki. Szybka w wykonaniu w sam raz dla niezapowiedzianych gości function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/02/16266/warstwowa-salatka-warzywna&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function
CoolinarniePLulubiony rodzaj Bucatini oczywiście włoski z mąki durum. Makaron jest cały w sosie ....... serowym :) Oczywiście Korycińskim, jak widać na obrazku ser również się rozpuszcza i bardzo łatwo i bardzo szybko, jeszcze pietrucha, czosnek i pieprz. Taaa i zasmażka, pamiętacie kabaret OTTO? Ja pamiętam i stąd ta zasmażka, a poważnie to nie zasmażka, bo tam jej nie ma, ale sałatka
Blondynka Gotujemożna, ale przyznamy szczerze, że zabija to lekko smak szpinaku. Oczywiście są gusta i guściki, więc warto spróbować obu rozwiązań. W każdym razie, jeśli macie ochotę na naprawdę szybką, bardzo zdrową i tanią zupę to ona będzie idealna! :)) W kuchni moment a w pamięci na długo. I taka powinna być kuchnia. EUFORIA : Dlaczego euforia? Bo zielony kolor tak działa
Wypisz Wymalujpiętnaście! Wszystkich, którzy czekają na bardziej szczegółowe informacje, bardzo przepraszam, i obiecuję nadrobić w przyszłym tygodniu. Bo wiecie - naprawdę jest o czym opowiadać. Dzisiaj więc mam dla Wam coś szybkiego, a jednocześnie niesamowicie pysznego. Danie idealne na sycące śniadanie lub pyszny podwieczorek. I jeszcze muszę zaznaczyć, że to właśnie był mój pierwszy raz z kaszą jaglaną. Gdy zobaczyłam ten budyń
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami . Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić. Wyszło równie smacznie :) Jest to super jedzenie na szybko. Nie wymaga dużo pracy, wystarczy umyć owoce i wrzucić wszystko do urządzenia. Dodatkowo czas parowania jest bardzo krótki i już po chwili można się zajadać :D Składniki : 125g sera
Parowar Facetapapier do pieczenia lub folia aluminiowa, obciążniki/fasola/groch itp. Mąkę, sól i masło umieszczamy na stolnicy i siekamy nożem ( do momentu powstania kruszonki). Robimy dołek i wlewamy wodę. Szybko zagniatamy zbierając mąkę z zewnątrz, tak aby nie wylała się woda. Wyrobione ciasto formułujemy w kulkę, spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i chłodzimy min. 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na oprószonej
Pudełko rozmaitościciąg dalszy. Jako że ostatnio zakupiłam pod wpływem chwili całą masę kasz różnych rodzajów, postanowiłam w końcu coś z nimi przygotować. Jako pierwszy wpadł mi w ręce kuskus. Uwielbiam szybkie i smaczne potrawy, postanowiłam więc nafaszerować paprykę i upiec w piekarniku. Całość zajęła mi maksymalnie 30 minut, a efekt był bardzo zadowalający. Potrzebne nam: - mała pojedyncza pierś z kurczaka
W poszukiwaniu inspiracjiProste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200 g fety 200 g twarogu półtłustego 2 jajka Szpinak podsmażyć na maśle, odcisnąć nadmiar płynu. Do wystudzonego szpinaku dodać pokrojoną fetę, twaróg, dwa całe jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na wyłożoną papierem
Humanistka w kuchnirozbrzmiewa niczym dźwięk trąby jerychońskiej – coś bym zjadł, coś bym zjadł… Może nawet nie jest to nasza ochota, ale uporczywe nagabywanie przez niezaspokojony głód. Coś, cokolwiek, byle szybko. Wtedy sięgamy do przepastnych czeluści naszej lodówki, chwytamy co się nawinie i tak powstaje, np… pasta z pieczonego łososia. U mnie akurat nawinął się pieczony łosoś, a inspiracją był
mojewypiekiinietylkoDzień goni za dniem jak szalony, a ja, zawalona listami "do zrobienia" i "nie zapomnij", czasami rano pędząc do pracy szybko zerkam w dół, by upewnić się, że to moje super wygodne Uggi, a nie kapcie mnie do niej niosą. Wychodzę rano, a wracam późnym wieczorem, prawie od razu padając na łóżko z wyczerpania. Gdzie w tym rozpędzie znaleźć czas
Gotowanie to kochanietradycyjny, lekko słony.Serek ma wielką zaletę, że można go spożywać na wiele sposobów. Tym razem wybrałam wariant suszone owoce + cynamon + banan. Jest zima, zatem musi być pożywnie, na szybko i zdrowo :) Och, jak chciałabym już wiosnę... ;) Receptura dla jednej osoby: - 1 serek wiejski lekki 200g - łyżka rodzynek - łyżka suszonych jagód Goji - łyżka suszonej żurawiny - pół banana - łyżeczka sezamu
Sajkofanka smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne bagietki Miękkie w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz. Robi się je bardzo szybko, wystarczy dzień wcześniej przygotować zaczyn a następnego dnia zagnieść ciasto i upiec. Pierwszego dnia zjedliśmy je z dodatkami na śniadanie a następnego zrobiłam z nich pyszne zapiekanki. Polecam Post Bagietki z serem
Marta Gotujedokładnie wymieszać, smażyć do ścięcia się jaj Takie skromne danie może być szybkim, postnym obiadem
Proste Potrawy