niż na urodziny :P Wszystkiego Najlepszego Kobietki! :* Pomysł na szybki i banalnie prosty obiad podchwyciłam od Jamie'go. Zamieniłam tylko zielone pesto na to czerwone, które o wiele bardziej nam smakuje. Cóż więcej pisać? Przygotowanie dania zajmuje kilka chwil. A gdy mięso się piecze, mamy jeszcze czas na wyczarowanie jakieś sałatki :) Składniki: 2 filety z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego
My simple kitchenróżnorodne zastosowanie. Można jej użyć do przygotowania zupy, jarzynek, sałatek, a także do grillowania. Jadalna jest w całości: zarówno zielone liście jak i białe końcówki są pyszne. Im mniejsza jest kapusta, tym delikatniejsza w smaku. Zapraszam na kapustę pak choi z patelni: lekko słodka, pikantna i aromatyczna. Danie proste i szybkie do zrobienia, które można podać na obiad lub ciepłą
Codzienna kuchnia niecodziennatroszkę przepisów z jajkami będzie, cierpliwości :) Na początek szybkie jajka sadzone na picie z pastą z cieciorki, tak więc lecimy. Składniki: 2 małe bułki pita z czosnkiem i kolendrą (może być chleb tostowy, ziarnisty co macie pod ręką) 2 jajka 100g ciecierzycy z puszki 15g oliwy z oliwek zielenina (sałatka, pietruszka, szczypiorek - co macie ) sól, pieprz Przepis banalnie prosty
Smacznie Pysznie Kaloryczniezastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku
Kulinarne przygody Gatityzastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku
Kulinarne przygody Gatitymarynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze mnie lody!!! Obok jedzenia, podziwiania przyrody, najprzyjemniejsze w naszym pobycie były bezcelowe, niespieszne spacery (nie)utartymi szlakami i poznawanie tego miejsca. Fot. Widok z restauracji w marinie, Funchal Niestety wszystko co dobre szybko się kończy, a w cudownym towarzystwie czas przelatuje przez
Taste Of My DayPesto to rodzaj pysznego i szybkiego sosu/pasty, z przygotowaniem którego poradzi sobie nawet totalny, kuchenny laik. Pesto jest o tyle fajne, że ma dużo zastosowań, a to, do czego go wykorzystamy zależy już od nas samych i naszej kreatywności. Można pesto jeść zwyczajnie - do pieczywa lub makaronu (i ja tak robię najczęściej), ale świetnie sprawdza się też w wypiekach(...)zawijane bułeczki z pesto), tartach lub jako samodzielny dodatek do obiadu (zamiast sałatki lub dodatkowo do niej). CIEKAWOSTKA: Jeśli przygotujesz za dużo pesto lub nagle zmienią Ci się plany obiadowe, możesz pesto zamrozić ! To bardzo wygodna forma na jeszcze szybszy obiad, gdy wiesz, że czeka Cię szalony dzień i na gotowanie nie będzie czasu - dzień wcześniej ugotuj makaron, wyjmij pesto
Kolorowy PrzepisownikCiecierzyca jest uprawiana przez człowieka od ponad 6 000 roku p.n.e. W ostatnim czasie ze względu na popularność diet wegańskiej i bezglutenowej robi zawrotną karierę
Szybko Tanio SmacznieJuż kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia ŁukaszaJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaJeśli znudziła Wam się tradycyjna sałatka warzywna i macie ochotę na jakaś odmianę polecam Wam szybką i bardzo smaczną sałatkę pieczarkową. Jej przygotowanie nie jest ani
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!komponentów i… lekko odwrócone myślenie o gotowaniu. Zaintrygowani? Sprawdźcie ten sos do kurczaka, indyka, kaczki, wołowiny i do wieprzowiny, do warzyw gotowanych, tych na parze i pieczonych, do zielonych sałatek, grzanek, smażonych i pieczonych ryb i do gotowanych jaj. Gotowanie. Infuzja. Dwa proste kulinarne pojęcia, oba – jeśli jesteście stałymi czytelnikami bloga – na pewno już znacie. Ten sos to naprawdę tylko(...)prawie do momentu dymienia i zalewamy nim przygotowane wcześniej składniki – to składniki momentalnie zaparza, bez strat w ich dobroczynnych dla zdrowia właściwościach i bez jakichkolwiek strat w aromacie – olej szybko przechodzi ich smakiem. Ten zestaw smaków idealnie pasuje do pieczonej kaczki i kurczaka po pekińsku (przepis na niego już pojutrze), ale nie tylko – lekko pikantny od czosnku i imbiru
Karo in the Kitchendodatek do sałatek, surówek lub farszu. Stołowe - są to jabłka uniwersalne, czyli te które możemy spożywać w postaci surowej lub po obróbce termicznej. Jabłka te nadają się do ciast i mięs. Posiadają słodko - kwaśną nutę oraz intensywny słodki aromat. Zaliczamy do nich np. Cortlandy, Idaredy. Do obróbki termicznej - jabłka te posiadają kwaśny smak oraz bardzo szybko się rozgotowują(...)soczysty. Odmiana bardzo ceniona jest przez koneserów. Golster - jabłka dość duże. Ich miąż jest bardzo soczysty, łagodny, chrupiący, aromatyczny, w smaku słodko - kwaśny. Te jabłka są doskonałe do sałatek, wyśmienite do pieczenia ciast oraz jako nadzienie do mięs. Idared - odmiana ta jest bardzo popularna w Polsce. Są średniej wielkości i duże z żółto zieloną skórką i czerwonym rozmytym
Ciastka - domowe słodkości