którym pokażę Wam sałatkę grecką w moim wykonaniu, sałatkę hawajską i z tuńczykiem. Teraz co prawda też zdarza mi się je przygotować, ale powiem szczerze, że znacznie lepiej prezentują się w słoneczku, przy temperaturze 25 stopni. Póki co przepis na coś mięsnego i pysznego. Jeden z lepszych patentów na obiad trzydniowy, szybki i każdego dnia tak samo smakowity. Paszteciki Ciasto
Przepysznik - BLW i nie tylkotrwało krótko jak to z motylami bywa... Odleciały szybko i w tajemniczych okolicznościach pozostawiając po sobie słodkie wspomnienie i kilka zielonych okruchów ... Takie ciasteczka są kruchusieńki, delikatne i słodkie - jak motylki na wiosennej łące. Są także mocno pistacjowe bo bardzo lubię pistacje. A Wy lubicie te orzeszki ? Zobacz koniecznie przepis na : Sałatkę z kindziukiem, figami i serowymi kulkami w pistacjach
Smaczna Pyzabyła zbyt wysoka, bo niestety w czasie zalewania pękł mi bardzo ładny słoik. Większe niebezpieczeństwo zbyt mocnego nagrzania tłuszczu jest, gdy używacie samego oleju roślinnego, który potrafi się szybko nagrzać do bardzo wysokiej temperatury, a zalane nim pomidorki wręcz zaczynają się smażyć. Tak więc wystarczy, aby olej/oliwa zaczęły pachnieć, aby można nimi zalać pomidorki. I jeszcze jedna uwaga z mojego(...)przeciwnych razie olej może nie przykryć wszystkich pomidorków i może się na nich rozwinąć pleśń. Pomidory możecie jeść już po 2-3 dniach. Są dobre na kanapkę, do sałatek, makaronów. Na końcu postu zamieściłam kilka przepisów z suszonymi pomidorami. Pamiętajcie, że również olej po suszonych pomidorach jest bardzo smaczny i warto go wykorzystać do różnych potraw, np. gdy miksujecie
Chilli Czosnek i Oliwa(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w sosie pomidorowym Przepis na śledzie w sosie pomidorowym, czyli obowiązkowy punkt, którego nie może zabraknąć na imprezowym menu. Proste i szybkie
Księga-SmakuWiem, że to nieco nudne, ale dzisiaj po raz kolejny robiłam danie z przepisu Jamie'go Olivera z książki "5 składników" Prosto szybko
Stare GaryRukola to bogactwo witaminy K,B, C ,A zawiera dużo żelaza i wapnia, ma lekko orzechowy smak trochę pikantny świetnie nadaje się do sałatek, warto zmiksować
KukuleczkiDynia jest jednym z moich ulubionych jesiennych warzyw, lubię ją przyrządzać zarówno na słodko jak i na słono, a dzisiaj proponuję wam przepis łączący te dwie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaZ Wielkanocą kojarzy nam się stół zastawiony suto jajkami (koniecznie na 1001 sposobów), odmian kiełbasy (im więcej rodzajów tym lepiej, bo przecież każda jest inna
Szybko Tanio SmacznieJeśli macie kaszę jaglaną w lodówce z poprzedniego dnia,lub nie macie pomysłu na kaszę jaglaną, to polecam z czystym sumieniem...z owocami! Zawsze smakuje, szybko
Z Kuchni Do KuchniZ reguły sałatki mało składnikowe przegrywają z tymi obfitującymi w różnorodność smaków i kolorów. Ta sałatka absolutnie nie znajdzie się poza podium! Prosta, szybka, niskokaloryczna i
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZastanowicie się co zabrać ze sobą do pracy na lunch? Coś smacznego, coś zdrowego, coś lekkiego i coś co się szybko robi? Jeśli tak to ta
SMYKWKUCHNIJeżeli lubicie kurczaka w słodkiej marynacie, to ten przepis jest właśnie dla Was! Pyszna, soczysta, pięknie pachnąca pierś z kurczaka w marynacie miodowej z dodatkiem
Kuchnia ŁukaszaSałatka jest bardzo smaczna. Może wydawać się skomplikowana, ale nie jest. Na pewno jest efektowna i zachwyca. Będąc na diecie jadłam kaszę kuskus. Zazwyczaj robiłam ją z kurczakiem a nigdy nie spróbowałam w wersji sałatkowej. Kasza nadaję się jak strzał w dziesiątkę. Można ją szybko przyrządzić i postawić na stole imprezowym, okolicznościowym lub podać
Kuchnia PaulettesKolejny szybki i bardzo prosty do wykonania przepis na obiad/przekąskę - pieczona dynia, pieczona marchewka i cebula, zalane dresingiem miodowo-musztardowym. Warzywa kroimy w kostkę w kostkę, zalewamy sosem i wstawiamy do piekarnika. Voila! Pieczone warzywa są świetną alternatywą dla ziemniaków, mogą służyć jako sałatka do obiadu, jako przekąska na podwieczorek. Są smaczne i zdrowe, a dzieci za nimi przepadają
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie