Wrapy to smaczna i szybka do przygotowania przekąska. Lubię je przygotowywać, tym bardziej, że daje ona mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o składniki. Tak naprawdę możemy tu wykorzystać prawie wszystko co mamy w lodówce. Dziś zapraszam na jedną z bardziej klasycznych wersji wrapów z dodatkiem szynki. Wrapy z szynką Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 4 tortille pszenne
Kulinarne przygody GatityProsta, szybka i efektowna przekąska z jajek na Wielkanoc. To jajka nadziane marynowanymi buraczkami i awokado. Ja dałam swoje domowe buraczki, ale wy możecie użyć kupnych. Ważne by je odsączyć, inaczej zalewa zabarwi jajka. Takie jajka będą ciekawą odmianą popularnych, znanych farszów. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze, majonez również, sałata lub pekinka też, więc 15 minut wystarczy, aby wyczarować fajne jedzonko. Oczywiście za każdym razem korzystam z innego "przybrania" moich jajek: czasami wkładam pomiędzy nie ćwiartki pomidorów, innym razem obsypuję
Walijskie PichcenieKolejna szybka i smaczna przekąska. Często gości u nas w domu, kiedy dopadnie kogoś "nagły głód" Bardzo lubię ciasto francuskie, za to że szybko można z niego wyczarować smaczne jedzonko. Składniki - gotowe ciasto francuskie - cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt. - garść startego sera żółtego - sos czosnkowy - keczup - przyprawa do pizzy Wykonanie Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy
Kuchnia z widokiem na ogródPrzekąska o efektownym wyglądzie, szybka do przygotowania. Doskonała jako przekąska na imprezę, do piwa, wina lub herbaty. 1 opakowanie ciasta francuskiego 80 gram pesto Nagrzać piekarnik do 200C, góra-dół, bez termoobiegu. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto francuskie. Posmarować ciasto cienką warstwą pesto. Ostrym nożem naciąć ciasto w cienkie paski, następnie przekroić je na pół. Każdy kawałek skręcić
Czerwony GupikCześć! Bardzo smaczny i szybki sposób na przekąskę. W sezonie szparagowym warto taką zrobić. Dla gości, dla nas samych w sam raz "coś na ząb". W domu byli zachwyceni. Składniki: * kilka sztuk szparagów * tyle samo plastrów boczku co szparagów, może być surowy albo wędzony Szparagów nie obierałam ze skórki, tylko odcięłam twarde końcówki. Umyłam i owinęłam każdy z osobna plastrem
Pieprzyć z FantazjąDzisiaj na blogu przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę z ciasta francuskiego we włoskim stylu :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL kilka łyżek zielonego pesto ( na przykład z tego przepisu ) ok. 300 mozzarelli w kawałku kilkanaście pomidorków śliwkowych pół słoiczka czarnych oliwek, odsączonych zioła do pizzy Ciasto rozwinąć, pokroić na duże kwadraty (ok. 10 cm), posmarować pesto, posypać startą
Czerwień i błękitFajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę,doskonała na wszelkie imprezy. Składniki: 3-4 średnie pomidory ok 150 g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 2 ząbki czosnku sól,pieprz szczypiorek do dekoracji Pomidory dokładnie umyć i pokroić w grubsze plastry. Poukładać na większym talerzu bądź półmisku. Zrobić sos: do miseczki dodać jogurt z majonezem
Niespełnione zdolności kulinarnePomysł na szybką i słodką przekąskę - świeże brzoskwinie zapiekane z ciasteczkowym nadzieniem. Prosto i bardzo smacznie :) Takie brzoskwinie najlepiej smakują podane z lodami lub bitą śmietaną. Składniki na porcje dla 4 osób (po 2 połówki): 4 świeże brzoskwinie 50 g ciasteczek herbatnikowych, np. holenderskich 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka
UgotowaćKarnawał już trwa, a z nim zaczynają się domowe prywatki. Nie ma takich spotkań bez przekąsek. Francuskie ciasto świetnie sprawdza się właśnie na takie szybkie i smaczne przekąski. Zawsze błyskawicznie znikają ze stołu i są idealne do podania na ciepło jak i na zimno. Przekąski na francuskim cieście ******** Pomidory z bazylią na francuskim cieście SKŁADNIKI: ciasto francuskie pomidor
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest, aby zwracać uwagę na ich ilość: lepiej jest unikać przekraczania 30-40 gramów dziennie, aby nie udaremnić wysiłków związanych z dietą. Najlepiej spożywać je na śniadanie lub jako przekąskę w godzinach porannych. Spirulina Spirulina to wodorost uważany przez wielu jako „superfoods” z racji wielu korzystnych cech, które są mu przypisane. Wśród nich należy wspomnieć o zdolności do wspierania organizmu(...)pełne ziarno to nie pszenna bułeczka posypana pestkami, albo chleb z dodatkiem karmelu. Czytaj etykiety i wybieraj prrodukty pełnoziarniste. Banany Prawdziwym lekarstem na zmęczenie są banany – szybka i smaczna przekąska, pełna potasu i magnezu, a także cukrów prostych, które szybko dostarczają nam energii. Banany pomagają nam także poprawić nastrój, zrelaksować się i przetrwać podczas ciężkiego treningu lub długiego biegu
365 dni dookoła kuchniHiszpańskie tapas to takie przekąski które zajadamy na śniadanie, między śniadaniem a obiadem czy na kolację, czy może jak najdzie nas ochota. Smakują wybornie, znikają szybko, są wyśmienite. Przekąski z Hiszpanii - tapas. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w zalewie octowej 2-3 łyżki oliwy z oliwek pieprz cytrynowy sól Łososia rozdrobnić (niezbyt drobno) malakserem lub za pomocą blendera. (Można też pokroić nożem na kawałki wg własnego gustu.) Dodać posiekaną cebulę oraz drobno
Di gotujeSuper rozwiązanie na mega szybką i sytą przekąskę - ba! a nawet obiad :) Potrzebujemy: - pierś z kurczaka - bagietka czosnkowa - ser żółty - olej rzepakowy - rukola - przyprawy: pieprz, sól + dowolna mieszanka, najlepiej paprykowa chilli, wedle gustu Bagietkę kroimy na mniejsze części, nakładamy kawałki sera żółtego i zapiekamy w 180 stopniach do momentu stopienia sera. Pierś dzielimy na kawałki, podsmażamy na oleju, przyprawiamy
upichconaProsta, szybka a przede wszystkim smaczna przekąska. Najlepiej smakuje na ciepło podany z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem. Również z żurawiną po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: * 1 krążek sera camembert * jajko do panierki * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Ser camembert pokroić na 8 trójkątów. Każdy panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej
Zrób to smacznie