Chrupiąca sałatka gryczana z surimi 212Z obiadu zostało mi troszkę ugotowanej na sypko kaszy gryczanej. Postanowiłam zagospodarować ją w sałatce. Wprawdzie stoczyłam z mężem walkę o nazwę dania, bo dla mnie
Kuchenne zapiski Edyty
Sałatka ziemniaczana z bundzem 214Sałatka, w której delikatny smak sera i ziemniaków doskonale komponuje się z charakternym sosem :) Składniki: 2 średnie młode ziemniaki 1/2 czerwonej cebuli 1 duża rzodkiewka kilkucentymetrowy
Kuchenne zapiski Edyty
Po prostu szparagi 186Ten przepis zapodział mi się pomiędzy wieloma, jakie już zgromadziłam w swoim komputerze, i choć sezon na szparagi właściwie dobiegł końca (można je jeszcze kupić, ale
Kuchenne zapiski Edyty
Bób w sosie koperkowo-czosnkowym 215Wprawdzie sezon na bób jeszcze na dobre się nie zaczął, ale na niektórych straganach można go już kupić. Chyba jeszcze nie udało mi się spotkać osoby
Kuchenne zapiski Edyty
ANANAS W SOSIE CZEKOLADOWYM - owocowa przekąska super speed 252Dzisiaj nie podam Wam przepisu. Dzisiaj po prostu Wam pokażę :) A to, co widzicie, to przepyszna, super szybka, odżywcza i jeszcze raz przepyszna przekąska na taki szary dzień jak dziś i jakich wiele u nas niestety... Po czymś takim nastrój musi, po prostu MUSI się poprawić :)) Potrzebny jest dojrzały ananas , pokrojony na kawałki "na jeden kęs" oraz ciepły
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tarta ze szparagami i kozim serem 225mojej kuchni niepodzielnie królują szparagi! Uwielbiam je w każdej postaci. Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami, kozim serem i chrupiącym boczkiem to szybka i prosta, a zarazem wykwintna przekąska. Sezon na szparagi nie trwa długo, więc gorąco zachęcam Was do kulinarnych eksperymentów z nimi w roli głównej. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g) pęczek zielonych
Smakowity Blog Kulinarny
Grillowany Camembert z konfiturą żurawinową 188Szybka i pyszna przystawka oraz/lub mała przekąska. Idealna na letnie wieczory i sezon grillowy. Przypomina mi oczywiście wspaniałych ludzi, góry, dom i pewną uroczą kobietkę, która zapewne teraz czyta książki kucharskie, zielarskie bądź robi piękne DIY, z którą na temat jedzenia możemy rozmawiać godzinami. To jedna z tych osób z którymi człowiek nigdy się nie nudzi i zawsze chce się
KreatywnePiny
Tarta ze szparagami 212Kolejne szybkie danie które wpadło mi do głowy robiąc zakupy. Główkowałam co by tu zrobić szybko, najlepiej brudząc jedno lub dwa naczynia, musi wyjść tego dużo
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Parówki w cieście 193Smaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 cienkich parówek 1 cebula 100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym
Garnkowe fanaberie
Tartaletki z pomidorami, tuńczykiem i oliwkami 311Takie przekąski są idealne na babskie wieczory - nie wymagają długiego przygotowania, nie zawierają skomplikowanych składników, ciekawie smakują i ładnie wyglądają. Idealne na wieczór z winkiem i
Kulinarne Inspiracje
Wafle z masą śmietankowo - truskawkową + film 256znam osoby która nie pamięta pysznych wafli przełożonych masą kakaową lub owocową. Tym proponuję chrupiące wafle z masą śmietankowo - truskawkową czyli szybki i prosty sposób na słodką przekąskę i niezapomniany smak z dzieciństwa. składniki na prostokątnego wafla 1 opakowanie kruchych prostokątnych wafli 250 g margaryny 250 ml śmietany 30 % 5 łyżek cukru 2 opakowania galaretki truskawkowej przepis Margarynę rozpuszczamy
Smakowite Dania
Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 259Szybka sałatka śledziowa:) Ciekawe połączenie słodko- kwaśnych smaków. Do tego ziemniaki w mundurkach i pyszny obiad gwarantowany Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami Drukuj przepis Składniki 4
CoolinarniePL
Szybka weekendowa sałatka makaronowa 472Na weekend szybka sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami, szynką, kukurydzą konserwową, pomidorami koktajlowymi. Czytaj więcej »
Ana Mari's world