potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie. Należy tylko pamiętać by kupując papryki, wybierać takie które dadzą radę same stać w naczyniu ;) A tutaj, po upieczeniu. Na moją porcję mięsa kupiłam 4 dosyć duże
Czerwona Porzeczkaprzepiórkami i teraz wielkie zastanawianie się,co by tu wymyślić. Troszkę poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek i ta-dam!Jednocześnie wykorzystałam do ich przyrządzenia olej rzepakowy, dzięki zemu przepiórki zyskałydodatkowych walorów zdrowotnych i odżywczych. Przepiórki te robi się banalnie szybko! Świetna alternatywa dla oklepanego już kurczaka.Jeżeli nie mamy pasztetu drobiowego, można zastąpić go innym, jednak nieodwołalnie to właśniedrobiowy
W kuchni Karmel-itkirealizowany przez TV Południe ) opiera się na tanim, szybkim i smacznym gotowaniu. Znaczy się tak "po studencku". Hmm, tym razem główny nacisk chyba faktycznie położony został na "po studencku". Zupa kurczakowa naprawdę jest mocno partyzancka i trochę się obawiałem zrobienia jej. Ale w końcu obiecałem, że przetestuję wszystkie dania. A skoro słowo się rzekło... Uzbroiłem żołądek w pancerną(...)patelni na niewielkiej ilości oleju. Często mieszamy żeby nam się równomiernie usmażyła. Pewnie około 10 minut nam to zajmie. Gotujemy wodę w garnku i wlewamy do niej białka. Bardzo szybko się zetną więc ostro mieszamy, żeby chociaż trochę rozmieszać. Wrzucamy do gara zupki (makaron razem ze wszystkimi przyprawami, które będą w zupkach. Dodajemy kurczaka razem z całym olejem i ewentualnym
Marder&Marder Manufacturewszystkich tych składników. Są niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, dlatego też są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad. Ja dziś mam dla Was przepis na Thot mam pla zrobione z dorsza, gdyż jest to jedna z moich ulubionych ryb ( niezwykle „mięsista” ). Dodatek groszku i aromatycznych przypraw sprawia, że są daniem tak wyjątkowym, że każdy z przyjemnością sięgnie
Ostra na SłodkoMielony, skrobany, siekany. Tatara albo się nienawidzi, albo się kocha. To najbardziej bliski naturze sposób jedzenia mięsa – dla jednych zupełnie nie do przyjęcia, dla innych – przysmak
Karo in the Kitchenjako kuchnia angielska ponieważ stanowi ona mieszankę tradycyjnych potraw z brytyjskimi. Podczas swojego pobytu spróbowałam tradycyjne potrawy tego regionu, które oddają surowy charakter przyrody i klimatu oraz typowo angielskie dania. Na mojej drodze kulinarnej pojawiła się następujące potrawy jak: haggis , fish and chips , sticky toffee pudding , English Breakfast , deep fried mars bar i wishky . Haggis Regionalną potrawą jest(...)ustach. Jedząc chciałam się delektować smakiem, ale niestety musieliśmy jeść szybko i w ukryciu. Tam gdzie jest może też są mewy, a jak każdy wie - ptaki te nie boją się ludzi i potrafią walczyć o jedzenie. Jedzący turyści byli atakowani przez mewy, które najpierw wytrącały pojemniki z daniem po czym następnie rzucały się na zdobyty łup całą chmarą. Dlatego
Projekty ze smakiemKLIK . BABKA: Nie od dziś wiadomo, że ciasto ucierane jest szybkie jak Kubica (ale mniej wypadkowe). "Warsztat" można ekspresowo ogarnąć po wjeździe foremki do piekarnika. Większego "chlewiku" nie ma, bo używamy jednej miski/garnka, miksera i np. szklanki do odmierzania. Tyle :) Zwykle też się udaje, więc i beztalencia dadzą radę. Babka z majonezem. Przerażające? Nie ma się czego bać. Majonezu
Wypisz WymalujMiałam gotowe ciasto francuskie ..zastanawiałam się co z nim na szybko zrobić..miałam także pieczarki..i tak oto powstały szybkie paszteciki z pieczarkami...idealne do barszczyku
Moje domowe kucharzenieNa dzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz z żołądków drobiowych. To doskonały pomysł na szybki, niedrogi i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 60 dag
Tradycyjna kuchnia KasiImprezowe potrawy rządzą się swoimi własnymi prawami. Dania powinny być proste (w sensie skomplikowania sposobu jedzenia), efektownie wyglądające, no i oczywiście - smaczne. Te koreczki
Życie zamknięte w smakuPiękna nazwa, proste wykonanie i fantastyczny smak - to danie ma w sobie wszystkie wspomniane zalety. Gwarantuje, że zachwyci niejedno podniebienie. Kluczem są wysokiej jakości składniki
Życie zamknięte w smaku„Kurki to moje ulubione grzyby. Nie dość, że są bardzo smaczne to jeszcze szybko się je przyrządza. Można z nich wyczarować naprawdę wiele pyszności. Trzeba je
Wiem co jemPuszyste, pachnące cynamonem, ze słodkim wnętrzem z domowej marmolady z pigwy . Oczywiście można dać do środka co tylko dusza zapragnie, ale pigwowa marmolada ma niepowtarzalny smak
Kuchenne zapiski EdytyDziś obiad inspirowany kuchnią francuską, bajecznie prosty i szybki, nie wymagający wielu składników. Żeby nie było wątpliwości podałam z brukselką i białą kiełbasą wegańską, która
greenscarfKruche pierniczki to najlepsze ciasteczka na świątecznym stole w sam raz dla naszych najmłodszych łasuchów, dlatego w ich przygotowaniu mogą uczestniczyć dzieci. Pierniczki przygotowuje się
Smakowite Dania