tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem The post krem ala Ferrero Rocher appeared first on Domowe Torty
Domowe TortyFondant czekoladowy to mój „number one” wśród deserów, to deser idealny. Mocno czekoladowy smak, idealna konsystencja – na zewnątrz upieczone, lekko wilgotne ciasto czekoladowe oraz gorący i płynny środek. To spełnienie marzeń każdego czekoholika. Deser jest łatwy i szybki w przygotowaniu, jedyna trudność to czas pieczenia. Trzeba „wyczuć” swój piekarnik, aby fondant był upieczony na zewnątrz ale posiadał płynny środek
Moja kraina smakówPizza z patelni to pomysł na szybki, tani obiad. Taką pizzę możecie nadziać ulubionymi składnikami. Najlepiej smakuje podana od razu po przygotowaniu. Ciasto z poniższego przepisu będzie chrupiące z zewnątrz i miękkie, puszyste w środku. Składniki na 2 pizze (dla 2-3 osób): ciasto 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 3/4 szklanki letniej
Ugotowaćramach Wypiekanie na śniadanie w tym tygodniu wybrałam bułki ekspresowe z bloga Kuchnia na wrzosowisku. Napiszę tak: bułki są mega szybkie, upiecze je każdy, nawet ten kto nigdy nic nie piekł, uwierzcie, wiem co piszę. Zagniatam ciasto, formuje bułeczki i piekę, w sumie może 40 minut, rewelacja. Wstaje rano, zarabiam ciasto, wkładam do piekarnika, idę pod prysznic a jak wychodzę
Moje Małe CzarowaniePrzed nami kolejna sobota Karnawału. W wielu domach będą się odbywać domówki, wiele osób pójdzie na składkowe imprezy i potańcówki. Jak zawsze w takich sytuacjach biegnę
Kulinarne przygody GatityKolejna szybka i niezwykle aromatyczna przekąska na karnawał i nie tylko. Efektowna. W sam raz do ręki! Ciasto francuskie gra pierwsze skrzypce w karnawale, choćby dlatego, że wymaga tylko otwarcia paczki, rozłożenia, pokrojenia, nadziania, upieczenia i tyle! Dziś nadziałam ciasto francuskie hummusem premium z dodatkiem suszonych pomidorów i nadałam całości kształt pierożków! Składniki rolka ciasta francuskiego hummus premium
Z Kuchni Do Kuchnitworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem Artykuł krem ala Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortySernik ferrero z galaretką. U nas w domu nikt nie przejdzie obojętnie obok sernika. Uwielbiamy zarówno sernik pieczony, jak i sernik na zimno. Dziś ta druga
Słodkie okruszkiJest to szybka propozycja na karnawał. Pączusie są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają wyrastania ani miksowania ciasta. Wierzch pączków to chrupiąca skorupka z mięciutkim i puszystym środkiem. Nie są tłuste, za to lekkie jak chmurka. PRZEPIS 🌿 mąka 200 g. 🌿 jajko 1 szt. 🌿 jogurt naturalny mały ( 180 g. ) 🌿 sok z połowy cytryny 🌿 księżycówka lub inny alkohol
Kuchnia Paulettes200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka wystudzone ciasto wyjąć z formy, polać stopioną czekoladą - ciasto ucierane z przyprawą do piernika i z połówkami soczystych gruszek jest bardzo smaczne,łatwe i szybkie.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięświątecznym szaleństwie czas na to noworoczne ;) Przystawki, sałateczki, ciasta, ciasteczka. Wrzucam kilka inspiracji. Najpierw wyróżniam sałatki, które znajdują się w moich zbiorach : 1. Prosta, szybka i pyszna sałatka z kurczakiem http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2015/01/saatka-z-kurczakiem.html 2. Popularna sałatka gyros, wygląda i smakuje wspaniale http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2013/03/saatka-gyros.html Ze słodości polecam : 3. Pyszne, aromatyczne, czekoladowe brownie http://mojtalerz.blogspot.co.uk/2014/11/pieke-w-weekend.html 4. Wafle
Na moim talerzuŚwiąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami i delikatną czekoladą zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego stołu. Składniki: Masa serowa: 1,2kg białego sera (3 razy zmielonego lub z wiaderka) 180g masła 250g cukru 6 jajek 9ml olejku pomarańczowego 5 łyżek budyniu śmietankowego Dodatkowo: 450g pierniczków w czekoladzie 200g białej czekolady 4 łyżki mleka Dekoracja
Szalona Kuchnia Eweliny