(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak teriyaki zawdzięcza swój niesamowity smak japońskiej technice kulinarnej. W ostatnim czasie danie to cieszy się coraz większą popularnością w naszym kraju. Poniżej
Przepiski.plKolejne bardzo proste ciasto na zimno. Tym razem mocno truskawkowe :) Idealne na lato i gorące, słoneczne dni. To ciasto jest lekkie i doskonale sprawdza się jako
Healthy food explorer(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Malinowa chmurka to ciasto, które powinno raz na jakiś czas znaleźć się w każdym domu, szczególnie w sezonie malinowym. Kruche, delikatne z dodatkiem
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tym razem pyszny tort kokosowo – truskawkowy, który wręcz rozpływa się w ustach. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu, a na dodatek wygląda
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie zaprezentujemy Wam coś, co chyba każdy z nas uwielbia. Na sam widok tego dania cieknie ślinka. Poniżej znajdziecie przepis na
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon truskawkowy niestety powoli dobiega końca. Warto więc zamknąć odrobinę pysznych truskawek w słoikach, przygotowując z nich dżem truskawkowy. Poniżej znajdziecie
Przepiski.plPyszny przepis na domowe drożdżówki z serem i marmoladą. Najlepiej smakują, jeszcze cieple! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 2 łyżki cukru
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lubicie lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasta? Postawcie na placek truskawkowy z masą budyniowa i galaretką. Z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Składniki: Biszkopt
Przepiski.plwykładam papierem i wlewam ciasto. Wyrównuję łyżką. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut (do suchego patyczka). W tym czasie rozpuszczam galaretkę (zgodnie z opisem na opakowaniu) i odstawiam do przestygnięcia. Wystudzone ciasto odrywam od papieru do pieczenia, po czym ponownie wkładam papier i ciasto do blaszki. Na ciasto wylewam chłodną galaretkę i całość wstawiam(...)lodówki. W tym czasie (galaretka bardzo szybko zastyga) podgrzewam śmietankę sojową, ściągam z ognia i dodaję połamaną czekoladę i 2 łyżki syropu z agawy lub miodu (jeśli czekolada była gorzka). Odstawiam na chwilę, a później mieszam do uzyskania jednolitej polewy. Wyciągam ciasto z lodówki, wykrawam serduszka, układam je na kratce lub na papierze i polewam czekoladą. Całość pozostawiam do zastygnięcia
Słodki sentyment(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Są tutaj miłośnicy domowych gołąbków? Jeśli tak, zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Z pewnością Wam posmakują. Poniżej znajdziecie instrukcję jak wykonać
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z świeżej, białej kapusty to idealny dodatek do każdego obiadu. Poniżej znajdziecie prosty przepis na pyszną i domową surówkę, która z pewnością
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie znam nikogo, kto by nie lubił pizzy. To jedno z nielicznych dań, które smakuje każdemu. W każdym mieście, nawet najmniejszych jest chociaż
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy dżem smakuje najlepiej. Możemy przygotować go z ulubionych owoców sezonowych. W tym wpisie przedstawimy Wam stary, sprawdzony przepis na domowy dżem truskawkowy
Przepiski.plPyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone idealnie sprawdzi się jako deser w piękny słoneczny dzień. Kremowe warstwy z serka mascarpone świetnie pasują do soczystych
Kuchcik gotuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z fetą to idealny wybór na każdą okazję. Jest kolorowa, pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Z pewnością posmakuje każdemu z Was
Przepiski.pl