Wraz z pojawieniem się w sklepach pierwszych łodyg rabarbaru w moim piekarniku ląduje pierwsze w sezonie ciasto z rabarbarem. Tym razem będzie ono w wersji kokosowej, jest pyszne, wilgotne i puszyste. Robi się je bardzo szybko i prosto, należy tylko pamiętać, żeby składniki miały temperaturę pokojową, inaczej cisto może się zważyć
Kulinarne przygody Gatitypozostałej masy i krotko zmiksować razem. Dołożyć pokrojone śliwki i wymieszać łyżką, aby dokładnie połączyć je ciastem. Smażyć na rozgrzanym oleju, nakładając ciasto łyżką. Gotowość oleju sprawdzać kropką nałożonej masy na środek patelni, jak się szybko zacznie smażyć, można nakładać placuszki. Jeśli masę wyłoży się na mało rozgrzany olej, placuszki nasiąkną bardzo tłuszczem. Na początku placuszki opiec
Grunt to przepis!bardzo puszyste! Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy z przyjemnością sięga po dokładkę! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 12×20 ) CIASTO: * czekolada mleczna – 130 g * masa kajmakowa – 2 łyżki * syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) – 50 ml * masło
Ostra na Słodkowypieków, uważam, że żeby wyszło idealne, trzeba mu dać dużo ciepełka i miłości ;). W tedy wychodzi idealne, puszyste i mocno wyrośnięte. Zapach gdy ciasto sobie rośnie w piekarniku jest niezastąpiony i chyba każdy go kocha ;) Niestety szybko znika z blachy i trzeba się spieszyć, żeby spróbować chociaż trochę ;) Składniki: 2 jajka pół szklanki cukru 1,5 szklanki maślanki 700g
Idę coś wszamaćpozostałej masy i krotko zmiksować razem. Dołożyć pokrojone jabłko i wymieszać łyżką, aby dokładnie połączyć je ciastem. Smażyć na rozgrzanym oleju, nakładając ciasto łyżką. Gotowość oleju sprawdzać kropką nałożonej masy na środek patelni, jak się szybko zacznie smażyć, można nakładać placuszki. Jeśli masę wyłoży się na mało rozgrzany olej, placuszki nasiąkną bardzo tłuszczem. Na początku placuszki opiec z obydwu stron
Grunt to przepis!Ciasto balowe jest bardzo delikatne, lekkie, a zarazem słodkie i bogate. Składa się z wielu ciekawych warstw, które idealnie się ze sobą komponują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plZemsta Teściowej to bardzo smaczny wypiek z zabawną nazwą. Ponoć nazwa wywodzi się z tego, że teściowe do ciasta dodała niewydrylowane wiśnie, by zięć miał pod
Przepiski.plKapsalon to prościej mówiąc, frytki z dodatkiem fileta z kurczaka, zapieczone z ciągnącym się serem żółtym oraz dodatkiem świeżych warzyw, takich jak pomidor, ogórek, cebulka
Przepiski.plCiasto Hukzulka, zwane także jako Hucułka to bardzo smaczny wypiek, który pokochacie już po pierwszym kęsie. To nic innego jak połączenie kruchego ciasta
Przepiski.plCiasto Ambasador to wypiek, który pamiętam z czasów dzieciństwa. Bardzo często moja mama przygotowywała go na różne okazje. Już od dawna chodził mi po głowie pomysł
Przepiski.plDomowy pasztet z jajkiem to idealna przekąska na świąteczny stół i nie tylko. Na bardzo smaczna przekąska sprawdzi się na każdą okazję, a nawet bez okazji
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uszka z kapustą i grzybami to danie, które większości z Was kojarzy się z Wigilią. Nic dziwnego, ponieważ to obowiązkowa pozycja na liście
Przepiski.plszybko zrobić świeży domowy ser o łagodnym smaku i przyjemnej konsystencji. W trakcie robienia sera jego smak można wzbogacić, dodając posiekane świeże zioła lub warzywa oraz aromatyczne przyprawy. Zestaw jest łatwy w utrzymaniu i przechowywaniu. Cena: 79,90 zł Gdzie kupić? tescomapolska.pl Elektroniczna łyżka ważąca Jak łatwo i szybko można dokładnie odmierzyć składniki? Dzięki tej łyżce ważącej przygotowywanie ciast
My Chcemy Jeść(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z tortilli to idealna przekąska na różnego rodzaju imprezy czy domówki. Zawijane tortille inaczej też zwane rollsami możemy nadziewać na wiele
Przepiski.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos kurkowy Z pewnością wiele z Was lubi grzyby. Zazwyczaj przygotowujemy z nich różnego rodzaju zupy grzybowe czy sosy. Jeśli znacie się na
Przepiski.pl