szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:81/2080)

RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 191

łyżeczki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Ciasto:   Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, a następnie  żółtko oraz wodę.  Zagniatamy szybko ciasto  i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na około 60 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30-35 cm.  Nadzienie: Cukinię dokładnie

Kuchnia MagdaLeny
TARTA KEBAB-GYROS 210

przyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy żółtko, wodę, sól i zimne masło pokrojone na małe kawałki. Zagniatamy szybko ciasto  i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty (średnica 26-28 cm). Nakłuwamy spód

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe na maślance 206

Składniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do

Coś bym zjadła
Szybki jabłecznik z powidłami śliwkowymi i lodami waniliowymi 247

Dziś proponuję szybki i prosty przepis na jabłecznik z powidłami śliwkowymi. Smakuje wyśmienicie na ciepło w zestawieniu z lodami waniliowymi. Składniki na ciasto:  - 3 szklanki mąki pszennej typ 650 - 1 szklanka mąki orkiszowej - 1 szklanka cukru trzcinowego - 1 kostka margaryny  - 3 jajka  - 3 łyżki śmietany 12% - 15g proszku do pieczenia  - 15g cukru wanilinowego   Składniki

upichcona
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 398

wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia

na moim stole...
Sernik z rosą 131

trzeba uważać żeby nie było skamieniałe. I mamy ciasto gotowe Pod wpływem ciepła na naszej piance powinny pojawić się kropelki rosy. Nie uchwyciłam tego na zdjęciu bo tak szybko ciasto zniknęło

Kuchenne Wariacje
CHMURKA malinowa 374

pudru Galaretka: 1 kubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem Pieczemy 180ºC przez około 12 minut białka

Luźna Kuchnia
Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23368

ułożyć drugi blat biszkoptowy, na wierzch wylać mus truskawkowy, całość schłodzić do zastygnięcia musu - gotowe ciasto kroić w kostkę, przechowywać w lodówce, podawać schłodzone Ciasto jogurtowo-truskawkowe nie jest ciastem szybkim w wykonaniu, ale pomijając czynności przygotowawcze (przygotowanie biszkoptu, masy jogurtowej, musu truskawkowego), potrzebuje głównie czasu na zastygnięcie w lodówce. Ciasto można też wykonać bez pieczenia, zamieniając blaty biszkoptowe

Smakołyki Bereniki
PĄCZKI BANANOWO-KOKOSOWE – 1,70 zł 329

DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. JAJKA + CUKIER (2 min): jajka rozbijamy i wlewamy do wysokiej miski. Dorzucamy 2 łyżki cukru i szybko mieszamy trzepaczką, aż do uzyskania lekkiej pianki. 2. BANANY + SOK Z CYTRYNY + ALKOHOL (2 min): > obieramy je ze skórki i gnieciemy widelcem aż do uzyskania papki, która następnie podlewamy sokiem(...)głębokim tłuszczu. Olej podgrzewamy ok. 3 min – aby sprawdzić czy nagrzał się dostatecznie, wrzućcie do niego pół łyżeczki ciasta – jeśli olej dookoła pączka pieni się i skwierczy, a ciasto szybko nabiera złocistego koloru, czas zabierać się za smażenie. 5. SMAŻENIE PĄCZKÓW (10 min): na odpowiednio rozgrzany olej wrzucamy kolejno po łyżce stołowej ciasta. Robimy to zdecydowanym ruchem, tak aby cała

Nerds Kitchen
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 212

bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce min. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Z ciasta wykrawać(...)foremki, mocno dociskając do brzegów i nakłuć widelcem.  Przed upieczeniem wstawić foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć

kolorowotorcikowo
Tarta malinowo-rabarbarowa 120

Czas czytania: 3 min Wiosenna tarta malinowo-rabarbarowa z bezą i płatkami migdałów. Tatra należy do ciast szybkich w wykonaniu i łatwych tutaj nie trzeba się obawiać, że coś nie wyrośnie! Podstawą udanej tarty jest bardzo dobre, kruche ciasto , delikatne i rozpływające się w ustach. Bardzo ważne są odpowiednio dobrane składniki w idealnych proporcjach. Po zagnieceniu składników należy, ciasto schłodzić

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z truskawkami 138

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 175

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 182

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 153

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem

Proponowane wyszukiwania