szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:77/2080)

Szybkie ciasteczka smietankowe z kandyzowanym imbirem czyli poWeekendowe Lakocie odc.134 199

podczas wyrzucania zapleśniałej śmietany, czy białek po wykorzystanych żółtkach. Specjalnie nie schowałam ich nawet do lodówki, jeszcze by się gdzieś ukryły i co wtedy? pleśń murowana! Od razu zagniotłam szybkie ciasto, ukulałam ciasteczka i upiekłam na złoto. Cudownie smakują jeszcze ciepłe z aromatyczną herbatą lub kubkiem mleka, w sam raz na podwieczorek... Szybkie ciasteczka śmietankowe z kandyzowanym imbirem

Dzieje kuchennej Wiewióry
serowe rożki z mirabelkami 187

około 1 kg mirabelek 1 białko 4-5 czubatych łyżek cukru pudru wykonanie: Mirabelki umyłam i pozbawiłam pestek. Przesianą mąkę posiekałam z zimnym masłem, dodałam twarożek i wyrobiłam  szybko ciasto, które następnie schłodziłam w lodówce przez godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowałam, pokroiłam na równe kwadraty, na każdym (po przekątnej) ułożyłam 2-3 mirabelki i zwinęłam rożki. Piekłam

babka w formie
Torcik dyniowo-czekoladowy 106

czegoś nowego. Ponownie sięgnęliśmy po dynię, która nam się jeszcze nie przejadła. Naszemu Gościowi torcik dyniowo-czekoladowy bardzo smakował i zgodnie z życzeniem przepis dołączył do Jej kolekcji. Z ciastem szybko się uporaliśmy i z pełnymi brzuchami wróciliśmy na dietę. Składniki na torcik dyniowo-czekoladowy Ciasto: 4 jajka 100 g cukru pudru sok z 1 / 2 cytryny szczypta soli

niecodziennikpary
CIASTO Z CZARNYM KAKAO PRZEŁOŻONE MARMOLADĄ 129

czarne ciasto przełożone marmoladą, proste, bez miksera, dla zapracowanych w sam raz:) Do ciasta możecie dodać posiekane bakalie i dodatkowo skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, będzie pysznie! Polecam szybkie ciasto z dodatkiem czarnego kakao i słodkiej marmolady, idealne do popołudniowej kawy, rozmów wszelakich i miłych spotkań Ciasto z czarnym kakao przełożone marmoladą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie

Zasmakuj Kuchni
Pleśniak II 127

Wspaniałe , kruche ciasto , lekko słodko-kwaśne. Idealne do kawy, na śniadanie, na wynos. Chrupiące i znikające bardzo szybko! Ciasto idealne na imprezę, na każde pogaduszki. A co najważniejsze :robione w domu, więc wiesz co jesz! Składniki: szklanka to 250 ml - 2,5 szklanki mąki tortowej - 180 g masła -2 szklanki drobnego cukru -1 małe opakowanie cukru wanilinowego -2 łyżeczki proszku

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto kakaowe z wanilią bez miksera 101

Ciasto kakaowe z ekstraktem z wanilii z dodatkiem powideł śliwkowych, z polewą… bez miksera. Idealne i szybkie ciasto do popołudniowej kawy. Taki murzynek, dodatkowo upieczony w formie do babki, świetnie się prezentuje. Można oblać polewą ciemną lub białą, lukrem lub posypać cukrem pudrem. U mnie gorzka czekolada 100 g roztopiona i połączona z 60 ml ciepłej śmietanki 18% (tłustsze

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka makowe z kremem cytrynowym 158

cukier - 90 g skórka starta z cytryn mąka ziemniaczana - 1 łyżka Przygotowanie: Ciasto: Do miski wysypać mąkę, dodać pokrojone na kawałki masło lub margarynę, dodać pozostałe składniki, zagnieść szybko ciasto, przełożyć do foliowej torebki, odstawić na 1,5 godz. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto wykrawać szklanką krążki, środki wykrawać foremką gwiazdka i serduszka, układać ciastka na blasze wyłożonej

Kuchnia Danusi
Pyszne ciasto z kawą zbożową od Pani Zuzi 278

Królewiec?? Nie! Kawowiec;) Przepis na ciasto ze starego zeszytu mojej Mamy. Uwielbiam je!:) Kiedy tylko nauczyłam się piec, było to jedno z najczęściej przygotowywanych przeze mnie

Smaki Na Talerzu
Szybki makowiec, rewelacyjny 201

Przepis od mojej cioci Jadziuni, bardzo dobry mokry makowiec. Polecam bardzo. Wykonanie ciasta – do garnka wlać mleko, dodać kasię, olejek migdałowy, cukier i mak, wszystko

Kuchnia Pokoleń
Jak zrobić ciasto w 15 minut 1227

takie chwile, kiedy ciasto potrzebne jest „ na już ” – od razu. Najlepiej puszyste, delikatne, słodkie i przepyszne. Dzięki kuchence mikrofalowej szybkie ciasto czekoladowe możemy mieć już w 15 minut – łącznie z pieczeniem. I to wcale nie takie z kubka! To niesamowite ciasto w 15 minut robiłam już w tym tygodniu trzy razy. Dopiero za ostatnim razem udało

Poezja smaku
Ciastka milionera 167

karmelowa: 1 puszka mleka słodzonego 150 g cukru 150 g masła oraz 150 g mlecznej lub deserowej czekolady Wykonanie: Blaszkę 23cm x 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. Składniki na ciasto szybko zagnieść i wyłożyć na blaszkę. Piec w temp.180°C około 25 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. Masło i cukier na masę karmelową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu

Pysznie & Pięknie
Tarta ze szparagami 198

gałązek świeżego tymianku szczypta pieprzu cayenne (można pominąć) pozostałe przyprawy: sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto kruche: Ręcznie : Mąkę przesiać do miski, dodać posiekane masło, sól, jajko i mleko/ jogurt. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce 30 min. Mikser planetarny/ malakser: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera/ malaksera. Włączyć urządzenie i miksować tylko do czasu, kiedy składniki

Domowa Cookierenka Agi
Kruche migdałowe z truskawkami w piance. 376

Pianka bezowa. 3 białka 150 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 350 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki migdałów ,wiórki Wykonanie. Składniki ciasta szybko zagnieść. 1/4 włożyć do zamrażalnika ,resztę do lodówki na 30minut. Tortownicę,24 cm,wyłożyć rozwałkowanym ciastem. Białka ubić na sztywną pianę dodając cukier i sok z cytryny. Ubijać

Kulinarny karnet Christophera
Kolorowe wytrawne drozdzowki 158

będzie istna eksplozja smaku :) Zatem dzisiaj przepis na klasyczne drożdżówki, ale nadziane właśnie taką mieszanką. Bułeczki robi się naprawdę szybko, mogą spokojnie poleżeć do następnego dnia i co najważniejsze są fantastyczne. To doskonała i przepyszna alternatywa dla sklepowych wypieków :) CIASTO: 2 szklanki mąki 35 g drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki mleka 2 jajka 100 g masła lub margaryny(...)stopni, funkcja góra / dół. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia lub silikonową matą. Drożdżówki będą pieczone na środkowej półce przez ok 10 - 15 min, do zrumienienia, zwłaszcza pod spodem. Ciasto szybko wyrabiamy i wałkujemy na ok 1 cm placek. Najlepiej, aby powstał nam kwadrat, dzięki temu nie będziemy musieli niczego odcinać  wałkować ponownie :) Wzdłuż, na połowie placka rozprowadzamy szpinakowy farsz

Kuchnia od dwojga