szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:659/2080)

Polewa czekoladowa - przepis 129

kakao, którą udekorujecie ciasto, lub tort. Z polewą czekoladową wszystko smakuje lepiej! Polecam mój sprawdzony przepis na polewę czekoladową z kakao! Jest prosta i szybka do zrobienia, smakuje naprawdę dobrze, a wygląda jeszcze lepiej. Ciasto polane taką polewą czekoladową prezentuje się o wiele lepiej niż zwyczajną topioną czekoladą. Jest lśniąca, przyjemnie błyszczy i do przygotowania są potrzebne t ylko

Kuchnia Łukasza
Ciasto ucierane z porzeczką i bezą kokosową 130

znajdą się u Was na krzaczkach porzeczki? Jeśli tak, to zapraszam na szybkie ciacho słodko kwaśne z bezą kokosową. Składniki (blaszka 23/33): ciasto: masło 150 g, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier 150 g, mąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier

kulinarne odsłony pati
Babka cytrynowa (z cukrem brzozowym) 179

Ciasto jest przepyszne i kuuusząco cytrynowe. Zawsze pięknie wyrasta i szybko znika. Cóż, nie łatwo jest oprzeć się takiej miękkiej i puszystej babeczce. Ze względu na mamę często używam ksylitolu, ponieważ ciasto te idealnie pasuje na każdą okazję. Jednakże przepięknie wygląda w uroczych foremkach, które są do nabycia w PapilArt . Są ładne i doskonałe jakościowo. (2 babki w foremkach

Di gotuje
TRADYCYJNY MURZYNEK Z POLEWĄ 226

stałymi "gośćmi" na stole podczas co roku odbywających się świąt. Stały się częścią tradycji. Jednym z takich ciast jest tradycyjny czekoladowy murzynek. Te ciasto jest najbardziej popularne. Nie jest trudne, a za to szybkie w przygotowaniu. Murzynek jest wilgotny, kruchy i mocno czekoladowy. Z dodatkiem polewy z mlecznej czekolady to istny raj dla podniebienia. Ciasto nie jest tylko ciastem, które

Kuchnia Paulettes
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 161

uśmiechem na twarzy. Ciasto:   200g margaryny 2 szklanki mąki 8 łyżek cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski,wymieszać mikserem.Ciasto przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść podsypując mąką.Owinąć folią i włożyć na ok 20 min do lodówki.Tortownicę dobrze natłuścić,obsypać bułką tartą.Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy

Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopt z jabłkami. 171

dodatek jabłek obciąży je i zakalec gotowy. Na szczęście moje obawy okazały się niepotrzebne i gdy upiekłam to ciasto po raz pierwszy, od razu się w nim zakochałam. Jest puszyste, słodkie, a dzięki dodatkowi jabłek wilgotne i niesamowicie delikatne. Szybko się je przygotowuje, szybko piecze i równie szybko znika. Polecam!!! Składniki na biszkopt z jabłkami 4 jajka 1 niepełna szklanka(...)ćwiartki, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Cukier ubijamy z jajkami na puszystą masę, dodajemy olejek, proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Szybko mieszamy, dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C przez 40 minut, następnie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone

Rozpustne gotowanie
Gwiezdne pierożki 156

Pyszne pierożki z ciasta francuskiego to gwiezdna alternatywa dla pierożków bądź pasztecików. Pracy przy nich o wiele mniej niż przy domowych uszkach, a równie szybko znikają ze stołu :) Gwiezdne pierożki  SKŁADNIKI: 1-2 opakowania ciasta francuskiego 1 szklanka suszonych grzybów leśnych 150 g kapusty kiszonej liść laurowy ziele angielskie sos sojowy ciemny - 1 łyżka sól do smaku pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z porem i boczkiem 157

pieprz, oregano WYKONANIE Ciasto: Masło posiekać nożem. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę. Dodać żółtko, szczyptę soli, posiekane masło i łyżkę zimnej wody. Szybko zagnieść. W razie potrzeby można dodać jeszcze wody. Z ciasta zrobić kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut.  Gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Brzegi podwinąć

Passions hobbies life
Jogurtowy murzynek 1434

Ciasto z jogurtem i dodatkiem kakao jest kolejną prostą i szybką w wykonaniu propozycją, dzięki jogurtowi ma delikatny smak i wilgotną konsystencję. W przepisie wymieniam jogurt naturalny, ale przygotowywałam już to ciasto z jogurtem owocowym, pitnym lub zwykłym i równie dobrze smakuje. Jogurtowy murzynek Składniki: 1,5 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 jajka 150g jogurtu naturalnego

Smakołyki Bereniki
Sernik chałwowy z całymi kawałkami chałwy 240

również w cieście), ale wszyscy którzy uwielbiają chałwę (tak jak ja) nie przejdą obok tego ciasta obojętnie Uwielbiam chałwę i nie mogłam odłożyć przepisu na to ciasto na jesień, musiałam przygotować je tak szybko jak się dało. Sernik wyszedł przepyszny, nie można mu nic zarzucić. Prawie całość pochłonęliśmy już tego samego dnia, kiedy został upieczony, a szkoda bo okazało się(...)drugi dzień smakuje jeszcze lepiej Jest również łatwy i szybki w przygotowaniu, co niewątpliwie jest jego zaletą. Wszystkich wielbicieli chałwy (i nie tylko) nie będę namawiać. Po prostu spróbujcie Składniki na tortownicę o średnicę 20 cm: Spód : – 100 g kakaowych herbatników – 40 g masła Herbatniki blendujemy na piasek. Masło roztapiamy. Oba składniki dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem

Relaxtime
Sernik tradycyjny z rodzynkami 92

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają

zdrowo i aktywnie
Sernik tradycyjny z rodzynkami 175

Prosty i szybki przepis na sernik tradycyjny z rodzynkami. Z dodatkową polewą czekoladową i płatkami migdałowymi.  Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dziś mam dla Was serniczek w tradycyjnym i prostym wydaniu. Moi stali czytelnicy pewnie już pamiętają, że sernik to moje drugie imię. :) Uwielbiam każdą odmianę pieczoną czy na zimno. Ogólnie uwielbiam ciasta, które zawierają

Zdrowie i pysznie na talerzu
Francuskie ślimaczki z salami i serem 137

Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę pyszne.Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąski imprezowe. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można przygotować je w wersji mniejszej - tak jak moje - zwijając ciasto wzdłuż krótszego boku

Kuchnia MagdaLeny
Francuskie ślimaczki z salami i serem 137

Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę pyszne.Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąski imprezowe. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można przygotować je w wersji mniejszej - tak jak moje - zwijając ciasto wzdłuż krótszego boku

Kuchnia MagdaLeny
Eklery z kawowym kremem 159

łyżeczka proszku do pieczenia   Wodę gotujemy z masłem i szczyptą soli. Gdy widzimy "bąble" gotującego się płynu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko mieszamy drewnianą łyżką. Zaparzamy około 2 minut. Ciasto samo uformuje się w kule- wystarczy ,że będziemy mieszać "od brzegów". Następnie do wystudzonego dodajemy po jednym jaju i miksujemy na najniższych obrotach, aż będzie gładkie

Domowe ciasta
Najprostsze ciasto z galaretką i truskawkami 239

już zapewne wiecie nie jestem mistrzynią cukiernictwa i desery spotkać moćna u mnie niezmiernie rzadko, a jeśli już to są one bardzo proste, nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu.  Podobnie rzecz ma się z ciastem które chciałabym Wam dziś zapronować. Jest ono banalne w przygotowaniu, choć może zająć nieco czasu ze względu na galaretkę, która musi osiągnąć odpowiednią konsystencę

Codzienne Gotowanie
Wiosenny tort owocowy z kremem budyniowym i serowym 603

proszkiem. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać), patrz FILM . 5. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm lub 26cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika(...)wlać ostudzoną galaretkę. Dodać pokrojone brzoskwinie i wymieszać szpatułką (jeśli masa będzie bardzo rzadka odstawić ją na około 3 minuty w chłodne miejsce; masa będzie bardzo szybko tężeć). 12. Krem serowy wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Tort wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch: 13. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Ostrożnie zdjąć obręcz, nożem oddzielić ciasto od brzegów

Mała Cukierenka
Ciasto cytrynowe. 180

iasto cytrynowe ma piękny zapach cytryn, lekko kwaskowaty smak. Jest puszyste oraz wilgotne, to za sprawą jogurtu, dzięki temu nie traci zbyt szybko swojej świeżości ( nie wysycha ).   J a piekłem to ciasto z podwójnej porcji w foremce o wymiarach 40 x 14 cm.   R ada : Zamiast jogurtu możesz użyć śmietany. Ciasto to możesz też upiec w karbowanej formie

Przepisy i porady kulinarne
Faworki Lucyny Ćwierczakiewiczowej - Bez Wybijania Ciasta 162

luźna konsystencję, podsypujemy je niewielkimi ilościami mąki tylko do rozwałkowania, * jeśli nieusmażone faworki będą miały na sobie mąkę, po wrzuceniu na tłuszcz, mąka będzie się szybko palić a tłuszcz może się bardzo mocno pienić, * ciasta nie wybijamy wałkiem, * ciasta nie schładzamy w lodówce, ale za to możemy je zamrozić, * wycięte z ciasta surowe faworki od razu smażymy ! Nie dajmy

Gotowanie...to proste !
Sernik z rosą 605

bezową piankę: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru (ok. 220g) *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie: Przygotować spód z kruchego ciasta: Masło i jajka schłodzić. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 22x33cm) posmarować masłem wyłożyć papierem do pieczenia, spód

Kulinarne Przeboje
Irlandzkie ciasto z jabłkami 225

ciasto z jabłkami musi być koniecznie na naszym stole. Dziś przepis na irlandzkie, korzenne ciasto z jabłkami na które przepis znalazłam gdzieś w necie. Ciasto jest pyszne, wilgotne i robi się je bardzo szybko a smakuje wybornie nie tylko na spotkaniu z przyjaciółmi ale równie pysznie do kawy czy herbaty przy czytaniu książki. Na wieczorkach karnawałowych będzie znakomitym deserem, polecam

Moje Małe Czarowanie
ostatnie rabarbarowe ciasto w tym sezonie 155

rabarbarowa drożdżówka Wszystko co dobre szybko się kończy, tak też stało się z sezonem na rabarbar. Kwaśne i cierpkie, nie za bardzo nadają się by je spożywać jako samodzielną przekąskę, ale w drożdżowym cieście pasują wprost idealnie. składniki 0,5 kg mąki 1 spora łodyga rabarbaru lub dwie mniejsze 3 jajka 25 g drożdży 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru

Miód i pieprz