szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:650/2080)

Kruche pierożki z masą kukułkową 121

Kruche pierożki z masą krówkową. Rozpływają się w ustach. Są idealne. Bardzo kruche ciasto i masa krówkowa o smaku znanych cukierków kukułek. Proste i szybkie w wykonaniu. Takie ciasteczka to moja propozycja na świąteczny stół.Upieczcie :) Dobrego dnia :)   Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru Dodatkowo

Izabelawkuchni
Kruche babeczki z kremem do karpatki 201

płaskiej łyżeczki wanilii mielonej Wykonanie: Wykonanie ciasta: Do mąki dodajemy masło pokrojone na małe, cienkie kawałeczki, żółtka, cukier, jogurt, wanilię mieloną. Całość szybko zagniatamy(tylko do połączenia się składników) i formujemy w kulę. Ciasto rozwałkowujemy na blacie mocno posypanym mąką. Przed rozwałkowaniem, ciasto z wierzchu, również posypujemy mąką. Po rozwałkowaniu ciasto powinno mieć grubość około

Smak mojego domu
Francuski warkocz ze szpinakiem 163

Jeżeli masz w lodówce gotowe ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy

Alutka-Gotuje
Placek na maślance z gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji 201

gruszkami, suszoną żurawiną i jagodami goji należy do ciast bardzo lubianych – puszysty, wilgotny, aromatyczny – do kawy, herbaty, czy nawet kubka mleka. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne ciasta na maślance z owocami – na blogu: - Placek na maślance ze śliwkami - Placek czereśniowo kokosowy na maślance - Ciasto maślankowe z mango i lukrowaną kruszonką

mojewypiekiinietylko
Szybka pizza 222

Eksperymentowałam z różnymi przepisami, łączyłam poszczególne proporcje, tworzyłam ciasto grube, cienkie, chrupiące i puszyste... Aż w końcu udało mi się stworzyć idealny przepis na szybką pizzę :) Przepis bazowy, który dostałam od teściowej minimalnie zmodyfikowałam a ciasto za jej namową podzieliłam na dwie części. Dzięki temu otrzymamy dwie pizzę średnicy ok. 30 cm na cienkim spodzie. Brzegi są chrupiące, zaś środek

VegUlka
Karpatka według Ewy Wachowicz 596

jajek  WYKONANIE  Ciasto . Wodę zagotowujemy z margaryną, cukrem i solą. Robimy to na małym ogniu,  dodajemy mąkę i szybko mieszając łyżką,  czekamy aż zrobi się jednolita szklista masa. Wystudzone ciasto przekładamy do miksera.  Miksujemy dodając  po 1 jajku. Ciasto dzielimy na 2 części. Wykładamy  na dwie jednakowe blaszki wysmarowane i posypane mąką Pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
Udka Zapiekane na Ryżu 111

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię dania jednogarnkowe, ze względu na to, że robią się one praktycznie same. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, zapiekamy i obiad gotowy

Przepiski.pl
Ciasto dyniowe z czekoladą / Chocolate Chip Pumpkin Bread 111

Ciasto dyniowe z czekoladą / Chocolate Chip Pumpkin Bread Dziś zapraszam na kolejną odsłonę pysznego ciasta dyniowego . Tym razem z czekoladą i dużą ilością dyniowego puree, dzięki któremu ciasto jest naprawdę wyjątkowo wilgotne i mięciutkie. Bardzo długo zachowuje świeżość. Dzięki dodatkowi przypraw korzennych odrobinę przypomina piernik, jest idealne na tę porę roku. Jeśli macie zapas dyniowego puree (by je sporządzić, wystarczy(...)ciasta dodać gęstszą część. Do ciasta dyniowego  pasuje mnóstwo dodatków. Wypróbujcie też wersji ze skórką pomarańczową, z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców, a także orzechów. Ciasto dyniowe z czekoladą  to idealny jesienny wypiek. Jeśli nie macie tak dużej ilości dyniowego puree, koniecznie wypróbujecie inne moje wypieki dyniowe, na przykład: ciasto dyniowe z jabłkami i kremem ciasto dyniowe

Lekcje w kuchni
Tarta z kaszanką i mozzarellą 140

Cóż, domowa jest najlepsza! Wracając do przepisu... Tarta jest szybką, tanią i smaczną propozycją, która idealnie zastąpi obiad, kolację, czy po prostu sprawdzi się jako syta przekąska.  Połączenie kaszanki i sera mozzarella może jest nietypowe, ale zapewniam, że pyszne! Koniecznie spróbujcie. (Forma o średnicy 24 cm) Ciasto: 150g mąki pszennej 75g masła/margaryny 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki(...)mozzarelli Przygotować ciasto. Mąkę przesiać, w środku zrobić wgłębienie i wbić jajko. Dodać małe porcje zimnego masła/margaryny oraz przyprawy. Całość szybko zagnieść, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut (*). Po tym czasie ciasto ponownie zagnieść, wylepić nim natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i ponownie schłodzić (około 20 minut). Następnie ciasto ponakłuwać widelcem

Di gotuje
Kruchy placek migdałowy z agrestem i pianką 187

lekko przezroczystą skórką, agrestowe kulki właśnie szykują się na swój debiut tego lata w Kuchni :) Wylądują na kruchym, migdałowym spodzie i nakryją swoje zielone, pękate brzuszki słodką pianką. Chrupiące ciasto, wypełnione soczystym, lekko kwaśnym agrestowym nadzieniem przeplata się ze słodkim akcentem bezowej pianki i równomiernym biciem deszczowych kropli o parapet. Pozostaje tylko zaparzyć kawę i odpłynąć na agrestowej chmurce(...)białka jaj 2,5 łyżki cukru pudru kilka kropel soku z cytryny szczypta soli Sposób przyrządzenia: Kruchy spód: 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. 2. Szybkimi ruchami zagnieć ze wszystkich składników gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15min 4. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim tortownicę lub keksówkę (spód

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bardzo kruche ciasteczka maślane 150

wypieków tego typu, niestety po upieczeniu jest dosyć twarda.  Sekretem prezentowanych dzisiaj przeze mnie ciasteczek są trzy rzeczy - maka krupczatka, prawdziwe masło i dobre schłodzenie składników przed wyrobieniem ciasta. Jeżeli je spełnimy - to mamy gwarancje udanego wypieku. Ciasteczka są idealne, żeby ugościć w nocy Świętego Mikołaja - serwując je ze szklanką mleka. A jeżeli już nie wierzycie w Mikołaja - zawsze(...)posiekane na drobno zimne masło. Całość posiekać nożem szybko, tak aby jak najlepiej połączyć mąkę i masło. Następnie dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę. Szybko posiekać nożem i następnie zagnieść, aż ciasto będzie w miarę jednolite. Owinąć folią (fot.1) i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie stolnicę oprószyć lekko krupczatką. Rozwałkować ciasto przez folię

Świat Ciasta
Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa 167

serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych :) lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania na talerzyki, jest łatwa i szybka w przygotowaniu i zawiera tylko kilka składników. Aaaa i zapomniałam dodać, że jeżeli ktoś chce i może jeść(...)łyżki bezglutenowych płatków owsianych do wysypania podpieczonego spodu garść żurawin cynamon (opcjonalnie) Formę wysmarować masłem, wysypać mąką, nadmiar mąki strzepać. Wszystkie składniki szybko wyrobić, najlepiej w malakserze z nożami do siekania. Ciasto bardzo spłaszczyć lub rozwałkować na średnicę około 20 cm, owinąć folią, włożyć do zamrażarki na 15 min. Wyjąć, rozwałkować na średnicę około 30 cm między dwoma arkuszami papieru

moj przepis na
Kisz ze szpinakiem na cieście francuskim 223

Uwielbiam szpinak,i często używam,a połączenie z ciastem francuskim dla mnie jest idealne.Nie dość ,że szybko się robi to jeszcze jak smakuje......Polecam wypróbować mój kisz-trochę jak tarta trochę jak pizza z dużą ilością szpinaku i cebulki-idealne na lunch,obiad,kolację czy imprezę-mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 600g mrożonego szpinaku mały słoiczek oliwek zielonych z papryką

Swojskie jedzonko
Karpatka 196

Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki pszennej  5 jaj Do zagotowanej wody z margaryna, dodajemy 1 szklanke maki, szybko mieszamy i studzimy. Dodajemy kolejno 5 jaj. Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka

Różne smaki w kuchni
Przepyszna baklava, baklawa, bakława z orzechami i pistacjami 182

pergamin, ciasta. Widać je doskonale po upieczeniu. Warstwy te dwukrotnie przekładamy siekanymi orzechami. Jest trochę zabawy z wałkowaniem, ale wałkuje się je prosto i stosunkowo szybko. Należy jedynie pamiętać, o dość szczodrym posypywaniu placków ciasta mąką ziemniaczaną. I zdecydowanie, to ciasto jest inne niż ciasto francuskie, bo to filo lub ciasto zwane korą. Nie warto też moim zdaniem kupować gotowego

Mieszam w Garnku
Genialna bezglutenowa tarta jabłkowa 208

serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania na talerzyki, jest łatwa i szybka w przygotowaniu i zawiera tylko kilka składników. Aaaa i zapomniałam dodać, że jeżeli ktoś chce i może jeść(...)łyżki bezglutenowych płatków owsianych do wysypania podpieczonego spodu garść żurawin cynamon (opcjonalnie) Formę wysmarować masłem, wysypać mąką, nadmiar mąki strzepać. Wszystkie składniki szybko wyrobić, najlepiej w malakserze z nożami do siekania. Ciasto bardzo spłaszczyć lub rozwałkować na średnicę około 20 cm, owinąć folią, włożyć do zamrażarki na 15 min. Wyjąć, rozwałkować na średnicę około 30 cm między dwoma arkuszami papieru

moj przepis na