szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:469/2080)

Szarlotka z budyniową pianką i kruszonką 151

pudrze SPÓD: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy zimne masło i siekamy nożem do chwili, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy żółtka, erytrol i szybko zagniatamy (lub wyrabiamy w malakserze). Jeżeli ciasto będzie zbyt sypkie – dodajemy 1-2 łyżki zimnej wody. Ciasto dzielimy dwie części (na 60% i 40%), każdą zawijamy w folię spożywczą i zamrażamy. Formę

Be Fit Be Strong
Jogurtowe kukurydziane z sezamem 117

polewą lub posypać cukrem pudrem. Szybkie, w kilka chwil, na jedną keksówkę, znika szybko, a jutro można już piec inne, np. z owocami lub kruszonką. Polecam szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na ciasto jogurtowe kukurydziane z czarnym sezamem. Smacznego Jogurtowe kukurydziane ciasto z czarnym sezamem i skórką pomarańczową SKŁADNIKI: 3 jajka 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki kukurydzianej

Zasmakuj Kuchni
Konesso- Kawa ziarnista LavAAza Crema E aroma. Kostka kawowa 144

LAVAAZA.  Kawa idealnie nadaje się do ekspresów : automatycznych, kolbowych, przelewowych, kawiarek oraz do tradycyjnego parzenia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do ciast, deserów, koktajli. Tutaj polecam ciasto z dodatkiem kawy jest pyszne i szybko znika z talerzyków:) Kostka kawowa Składniki na ciasto kawowe: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 szklanki kawy Lavaaza

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Apetyczny Kokosowiec 203

Ciasto Apetyczny Kokosowiec – Zapraszam na pyszne, kruche ciasto z masą kokosową. W przygotowaniu jest łatwe, szybkie i zrobimy je z prostych składników. Ciasto jest bardzo kruche, aromatyczne, masa kokosowa jest delikatnie wilgotna. Takie ciasto idealne do kawy i coś dla osób, które lubią kokosowy smak. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Ciasta czytelników” 5/2014). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka

Mała Cukierenka
Kruche ciasto z czereśniami , mango i budyniową pianką 155

rodzaje owoców. Składniki niepełne 3 szklanki mąki tortowej przesianej 6 żółtek 2 łyżęczki proszku do peiczenia 4 łyżki cukru pudru 250 g zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób gładką kulę ciasta. Podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około 25 cm x 35 cm) uprzednio

Z Kuchni Do Kuchni
Marlenka 239

stopniowo dodajemy mąkę. Gdy już nie będziemy mogli mieszać ciasta trzepaczką przekładamy je na stolnicę i dalej szybko zagniatamy z pozostałą mąką. Teraz najlepiej wszystko wykonywać szybko, ponieważ najlepiej pracuje się na ciepłym cieście. Dzielimy ciasto na sześć równych części. Najlepiej przykryć je garnkiem lub miską żeby ciasto nam nie obsychało. Po kolei rozwałkowujemy je bardzo cieniutko i pieczemy około

Słodkie ciacho
Śmietankowa tarta z rabarbarem i migdałami 260

mąki Do tego: 250g łodyg rabarbaru 3 łyżeczki cukru 1/2 łyżki masła 1 garstka płatków migdałów Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Masło pokrój na mniejsze kawałki. 2. Szybkimi ruchami zagnieć ze wszystkich składników gładkie ciasto. 3. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 15min. Nadzienie: 1. Jajka wbij do miski, dodaj całą śmietanę i dokładnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kostka orzechowa 191

garnuszka z grubym dnem i podgrzewamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Masę doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy orzechy. Gotujemy 3-5 minut i zdejmujemy z gazu. Szybko przekładamy orzechy na ciasto kruche, ponieważ masa zacznie gęstnieć. Ciasto kruche wraz z orzechami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W połowie pieczenia przykrywamy ciasto folią aluminiową, żeby orzechy

Relaxtime
Drozdzowa bulka z kruszonka, na zaparce czyli Niedzielne Sniadanie odc.101 168

wypełniło formę. Piekarnik nagrzewamy do 180 st C. Wstawiamy bułkę i pieczemy ok. 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone w środku. Gdyby za szybko się przypiekało, przykrywamy wierzch folią aluminiową. Ciasto studzimy w formie przez ok. 15-20 min a następnie przekładamy na kuchenną kratkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepsze owsiane ciasto z jabłkami bez tłuszczu 305

tylko z górki. W związku z tym, że chyba najgorsze już za mną, a dzisiaj mam zamiar świętować, chciałabym podzielić się z Wami NAJLEPSZYM przepisem na ciasto jabłkowe. Poważnie, nie znam lepszego. Wystarczy szybko obrać i pokroić jabłka, wymieszać składniki na ciasto i gotowe! W cieście nie ma ani grama dodanego tłuszczu, nie ma ogromnych ilości cukru, a wykona

Be Fit Be Strong
Obłędnie pyszne jesienne ciasto śliwkowe z gruszkami na kruchym spodzie 256

duże miękkie gruszki cynamon Wykonanie: Na deskę przesiałam mąkę, wyłożyłam pokrojone w kostkę masło. Wsypałam cukier. Posiekałam. Na koniec dodałam żółtka. Wszystko posiekałam do połączenia składników. Następnie szybko wyrobiłam na elastyczne ciasto. Podzieliłam na dwie części ¾ i ¼. Obie zawinęłam w folię i wstawiłam, większą część do lodówki, a mniejszą do zamrażarki na co najmniej 30 minut. Foremkę do ciasta (31x26

Kuchnia u Krysi
Przekładaniec masą śmietanową 160

Zimny biszkopt przeciąć na pół.  Miętę zaparzyć i do zimnego płynu dodać miód i sok z cytryny do smaku. Skropić obie połówki biszkopta. Górna część biszkopta będzie spodem ciasta.  Galaretkę agrestową/ wiśniową  rozpuścić w 1,5 szklanki wrzątku i dobrze schłodzić. Zimną pokroić na małe kawałki.  Żelatynę namoczyć w pół szklanki wody i po napęcznieniu rozpuścić(...)wodnej.  Śmietanę ubić z cukrem, dodać kilka kropel aromatu i serek, dobrze wymieszać. Do śmietany dodać pokrojoną galaretkę i rozpuszczoną żelatynę. Krótko zmiksować wszystko razem i szybko wyłożyć na przygotowane ciasto. Przykryć drugim i lekko docisnąć. Wstawić do lodówki.  Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w trzech szklankach wody i schłodzić. Wsypać owoce i gdy galaretka zacznie tężeć wylać na ciasto

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Kokosowo – Orzechowe 267

Kolejne ciasto z serii ‚jednoblaszkowych’. Kolejne proste, w miarę szybkie w przygotowaniu i finałowo bardzo smaczne. Ciasto na kruchym spodzie, ze smażonymi na świeżo jabłkami, z pyszną warstwą kokosowo – orzechową, przykryte ponownie kruchym ciastem a wszystko polane wspaniałą miodowo – orzechową polewą. To ona stanowi kropkę nad i, jak również nadaje ciastu iście miodowego smaku. Ciasto jest wilgotne dzięki

Made By Mom And Son
Bezglutenowe babeczki biszkoptowe z jabłkami 251

Zrobione z bezglutenowego ciasta biszkoptowego z dodatkiem jabłek.  Pulchne, lekkie i smaczniutkie.  Szybkie do wykonania i, nareszcie biszkopt, w którym jabłka nie poszły na dno:-) Składniki na ok 12 babeczek: 4 jaja ogrzane do temperatury pokojowej 150 g cukru 150 g mąki bezglutenowej 40 ml oleju - nie z lodówki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duże(...)ubitych jajek. Dalej ubijać na najniższych obrotach. Do formy na babeczki włożyć papierowe foremki. Można je przetrzeć papierowym ręcznikiem nasączonym lekko w oleju. Babeczki będą lepiej odchodziły od ciasta. Ciasto biszkoptowe łyżką nakładać do foremek  maksymalnie  do 2/3 wysokości. Następnie do ciasta wciskać plasterki jabłek - najlepiej, tak aby stały , wtedy nie opadną na dno dosyć rzadkiego ciasta biszkoptowego

Ze smakiem bez glutenu
Ciastka z jabłkiem. 269

Super smaczne ciastka z kawałkami jabłka w środku .Ciasto bardzo łatwo i szybko się zagniata.Małe co-nieco w kilka chwil .Polecam. Składniki: na 1 blaszkę ciastek. 250 g białego sera typu President 250 g masła 250 g mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 3 średnie jabłka cukier puder do dekoracji po upieczeniu Z mąki ,sera ,masła i łyżki cukru

Ladylaura.
Ekspresowy śmietanowiec z winogronami 180

Ostatnio miałam niezwykłą ochote na jakieś fajne lekkie ciasto. Zainspirowana przepisem z gazety postawnowiłam wykonać śmietanowiec z winogronami. Efekt przerósł moje oczekiwania. Ciasto robi się bardzo szybko i banalnie prosto. Smak jest natomiast wyśmienity. Szczerze polecam wypróbować ten przepis. Składniki: 1l śmietany 12% 4łyżki cukru 4 łyżki żelatyny 200g herbatników 300g winogron 2 opakowania galaretki łyżka masła Jedną z galaretek

Kolizje Smaków
Ciasto kakaowe bez pieczenia z mascarpone 183

kawy jest zawsze. Świetnym rozwiązaniem wtedy jest zrobienie ciasta bez pieczenia. Umiarkowanie słodki deser na zimno z serka mascarpone i herbatników robi się bardzo szybko i na pewno zaspokoi apetyt każdego łasucha. Ciasto najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na noc w lodówce, wtedy herbatniki zmiękną a masa serowa oraz polewa zastygną. Masa z serka mascarpone jest bardzo delikatna i kremowa

Kuchcik gotuje
Kruche imbirowe witrażyki 136

Kruche ciasteczka w formie gwiazdek z landrynkowym witrażykiem. Do upieczenia ciastek użyłam kruchego ciasta podstawowego, dosmaczonego imbirem, a do zrobienia szkiełka mentolowych landrynek. Jak wyszły – oceńcie sami. Składniki: • 300 g mąki pszennej • 200 g masła • 100 g cukru pudru • 1 jajko • 1 łyżeczka imbiru (suchej przyprawy) • 1 opakowanie niebieskich(...)landrynek Wykonanie: • Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem i zagnieść z masłem i jajkiem. Ja zimne masło ścieram na tarce. • Zagniatać dość szybko, po czym kulę ciasta włożyć do lodówki na 3 godziny. • Landrynki włożyć do grubszego woreczka i pokruszyć tłuczkiem. • Zimne ciasto rozwałkować na grubość

To co kocham