szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:411/2080)

Ptysiowy torcik z tuńczykiem 147

Ptysiowy torcik na kolację czemu nie. Zapewniam że jest pyszny, szybki do zrobienia. Ciasto parzone zrobimy w mig. Jako nadzienie użyłam fajnego tuńczyka Princes który idealnie nadaję się do farszów, kremów wytrawnych. Powiew wiosny z dużą ilością warzyw czyli tak jak lubię. Wykorzystałam to co miałam, także dodatki to już inwencja własna. #MasterTuńczyk   ciasto ptysiowe: 5 jajek wielkość

wesoła kuchnia
Magiczna babka z budyniem 8275

głębokość, a następnie dno formy do 1/3 wysokości zanurzamy na ok. 30-40 sekund we wrzątku (aby karmel się rozpuścił). Wyjmujemy formę z wrzątku i możemy już wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post

Poezja smaku
Muffinki kakaowe 185

pieczenia 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 2 jajka Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą. W drugim naczyniu mieszamy mokre składniki. Mokre składniki przelewamy do suchych mieszamy szybko i niedbale. Ciasto wlewamy do foremek lub papilotek i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut

Motylkowa Kuchnia
Piegusek na białkach. 175

Dziś częstuję pieguskiem :) Zrobiłam go na białkach, które zostały mi po pączkach. Prosty i szybki przepis, a ciasto bardzo smaczne. Wierzch ciasta posypałam cukrem pudrem. Nie robiłam żadnej polewy, ani lukru, bo ostatnio trochę się przesłodziłam :) Składniki: 7 białek szczypta soli 1 szklanka cukru pudru (nie pełna) 150 g. margaryny 1 szklanka mąki 3/4 szklanki maku suchego 1 płaska łyżeczka

Agusiowe smakołyki
Ziemniaczane pączki z posypką cynamonowo-pomarańczową 159

okazję piec ziemniaczane drożdżówki, więc domyślałam się, że wszystko powinno się udać. Ziemniaczane pączki wychodzą bardzo delikatne i nieco bardziej wilgotne w środku, niż tradycyjne. Ich zaletą jest szybkie przygotowanie, ponieważ ciasta nie trzeba odstawiać do wyrośnięcia. Za sprawą ciepłych ziemmiaków, krążki ciasta wyrastają już w czasie rozgrzewania oleju. Ja nie przepadam za nadziewanymi pączkami, więc postanowiłam podać

Mienta blog
Czekoladowe serduszka. 183

łyżki  cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła      Suche składniki mieszamy w misce, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i szybko zagniatamy gładkie ciasto (w razie problemów dodajemy łyżkę zimnej wody). Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce około 45 minut.       Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C. Zimne ciasto wałkujemy

Rozpustne gotowanie
Muffinki pół-razowe, z jogurtem kokosowym i brzoskwiniami... 158

proszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz dobrze wymieszaj. W osobnej misce, lub niewielkim dzbanku, roztrzep widelcem mokre skladniki. Wlej mieszankę mokra do suchej i szybko wymieszaj. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki i piecz około 20-25 minut. Wyjmij z piekarnika i zostaw na kratce do ostygnięcia

Lejdi of the house
Puchate pączki z kajmakiem 192

wyrośnięte drożdże ,cukier, letnie mleko, sól, spirytus i na końcu rozpuszczony tłuszcz. Wyrobić dokładnie ciasto ( ciasto będzie dosyć luźne). Zostawić do wyrośnięcia na 1/2 godz aż podwoi objętość - ciasto rośnie dosyć szybko. Uformować pączki, nadziewać je kajmakiem, pozostawić na ok 15 min przykryte ściereczką. Smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu uważając ,by się zbytnio nie przypiekły. Gorące smarować lukrem

Z Marcepanem
Ciasto Lion 416

Witajcie w Nowym Roku! Kapkę z poślizgiem wchodzę w ten 2018, ale za to witam Was najbardziej słodko jak umiem :) Ciasto proste, względnie szybkie do przygotowania. Pełnie słodyczy i chrupkości batoników Lion ;) Polecam wykorzystać wersję Lion peanut- masa wtedy fajnie chrupie i ma delikatny orzechowy posmak. Ze zwykłymi batonikami też wyjdzie ;) Polecam! Blacha 20x30cm Normal 0 21 false false false

Czerwona Porzeczka
Dekoracja tortu 613

Szybki weekendowy torcik dla przyjaciółki;)     Biszkopt  rzucany  przełożony masą z serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady— przepis na masę

Rusty Fork
Przepisy na Sylwestra 1142

tylko ... 21.  Ślimaczki z kurczakiem i pesto z rukoli 22.  Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 23.  Sałatka król imprezy 24.  Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego 26.  Strogonow drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno - kakaową

kruche babeczki
Potrawy wigilijne 251

grzybami, przepis tutaj: Kapusta z grzybami   5. Paszteciki z kapustą i grzybami *** Przepis na kruche paszteciki: Kruche paszteciki z kapustą i grzybami *** Drożdżowe paszteciki: PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi z kapustą i grzybami. PRZEPIS TUTAJ *** Pierogi ruskie. PRZEPIS TUTAJ   7. Sałatki *** Sałatka śledziowa z burakami. Przepis: Sałatka śledziowa

Blog z Apetytem
MIĘKKIE PIERNICZKI (Z ZIEMNIAKAMI) 323

wszystko wymieszać łyżką tak żeby produkty sypkie się połączyły. Wlać masę ziemniaczano-miodową i wyrobić ciasto.Dobrze się wyrabia -można troszkę podsypać mąki.Nie trzeba  wyrabiać długo - szybko jest jednolite. Ciasto nie klei się do blatu i nie trzeba w czasie wałkowania podsypywać mąką.Wałkować przez folię spożywczą lub aluminiową na grubość ok.5 mm i wykrawać pierniczki. Piekarnik nagrzać

Walijskie Pichcenie
Bułeczki drożdżowe z budyniem, karmelizowanymi owocami i kruszonką 180

części (ciasto można zważyć). Ukształtowałam z nich okrągłe bułeczki. Ułożyłam je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Znów przykryłam ściereczką i zostawiłam na około 30 minut, żeby znów ciasto podrosło. Teraz szybko zrobiłam kruszonkę Wszystkie składniki wsypałam do miski. Wymieszałam ręką i rozgniatając między palcami tworzyła się kruszonka. Wyrośnięte bułeczki spłaszczyłam wciskając w nie mocno do spodu dno szklanki, tworząc

Kuchnia u Krysi
Babka jogurtowa z polewą cytrynową 231

Pomysł na tanie, szybkie do przygotowania i smaczne ciasto przygotowane na bazie oleju - babka jogurtowa z polewą cytrynową.  Nie pomijajcie soku ani skórki z cytryny, ponieważ te dodatki "podkręcają" smak babki. Na sam koniec  dodam, że babka już od razu po upieczeniu jest miękka i lekko wilgotna.  Składniki na tradycyjną formę do babki: ciasto 3 szklanki mąki

Ugotować