szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:406/2080)

Sylwestrowe przekąski 189

idealnie sprawdzą się nie tylko jako przekąska na Sylwestra, ale też jako danie, które możecie podać na spotkanie ze znajomymi czy rodziną. Wśród przepisów jest kilka propozycji na szybkie przekąski z ciasta francuskiego. One doskonale się sprawdzają, bo smakują i na ciepło i na zimno. Na każdym imprezowym stole powinna znaleźć się chociaż jedna sałatka. Mam nadzieję, że wśród poniższych

Smaki Na Talerzu
Kruche, cynamonowe ciasteczka - idealne do świątecznych paczuszek 109

tęsknie. Telefonami. Paczuszkami stawianymi pod drzwi i radosnym ręki wymachem spod okna. Więc ja również paczuszki pakuję, tym razem nie pod drzwi wystawiane,  ale doręczane przez pośrednika. Szybko zagniecione kruchutkie ciasto, kilka minut w piekarniku,  gęsty lukier, posypka maczkowa znaleziona szczęśliwie w szufladzie.  Gotowe, zapakowane, nadane.  Zgodnie z wszelkimi zasadami higieny i sanitarnymi wytycznymi. Niezaprzeczalnie, słowo

Kronika Piekarnika
CIASTECZKA Z PATELNI 133

stanie wykonać w aktualnej sytuacji - miska, kilka składników i patelnia. Przepis też nie jest mój, znalazlam go na pięknej stronie I love bake .  Moja Nadia pomogła mi szybko zagnieść ręcznie ciasto i usmażyć ciastka. Dodałyśmy do nich to, co akurat miałyśmy pod ręką (a wybór wyjątkowo miałyśmy ograniczony)... Ale znalazła się dosłownie resztka siekanych migdałów, troszkę płatków kokosowych

Słodko-Słony Świat Ilony
Kruche ciasteczka z makiem i kokosem 145

Pyszne kruche ciasteczka, takie na szybką zachciewajkę. Zagniatamy ciasto, wycinamy ciasteczka i pieczemy. Takie raz dwa w wykonaniu. Makowo-kokosowe. Idealne z kubkiem aromatycznej kawy. Polecam. Upieczcie. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 2 szklanki mąki tortowej 20 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki sypkiego maku 2 kopiaste łyżki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka

Izabelawkuchni
Tarta ta ten ma atut 153

okrywająca całość jest też słodka i całość byłaby przesłodzona. Oczywiście można też nie robić wcale bezy, podobno nie wszyscy ją lubią. Masło musi być zimne, a wyrobienie ciasta powinno być procesem szybkim. Trzeba przesiekać dużym nożem masło z mąką i pudrem, jeśli słodzimy ciasto, oraz żółtka.  Kiedy wszystko wygląda jak drobna kruszonka, trzeba dokończyć zagniatanie już rękami. Jednolitą kulę

I tu będę miała takie te
Drożdżowe racuchy z jabłkami 111

fantastycznie smakują na śniadanie, obiad, a i na kolację też będą super. Pamiętajcie, że na racuchy zawsze jest odpowiednia pora! Puszyste pachnące drożdżowe ciasto skrywa w środku plasterki soczystego jabłka . Jabłka smakują wybornie w zestawieniu z ciastem drożdżowym. Wiem, że są dzieci, które trudno zachęcić do jedzenia owoców myślę, że racuchy będą dobrym sposobem na ich przemycenie. Jabłuszko po usmażeniu(...)wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki nie grubsze niż 4-5 mm. Przed smażeniem wymieszać ciasto. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Każdy plasterek jabłka umoczyć w cieście, ja chwytam plasterek jabłka i "moczę" go z dwóch stron w cieście, a następnie szybkim ruchem nakładam na patelnię. Racuchy smażymy z dwóch stron na złoty kolor na średnim ogniu

SprawdzonaKuchnia.pl
Urodzinowe dobrocie czyli potrawy na urodziny w domu 146

pomysły na przekąski U każdego z nas mija taki czas, kiedy chipsy i paluszki, cukierki nie są za bardzo na miejscu do przyjmowania gości. Warto wtedy pomyśleć o szybkich potrawach, sałatkach, ciastach, postaw na coś ciepłego. Pamiętaj tylko,by nie przesadzić ze słodkim, gorzkim, słonym. Postaw na różnorodność, tak samo na ilość, by nie zrobić za dużo. Jednym z przykładów

sierotka maRysia w kuchni
Sernik na zimno 443

wersji z truskawkami i galaretką, ale oczywiście można do niego wykorzystać każde inne owoce, nawet zimą te z puszki w syropie. Sernik na zimno to dość szybkie w wykonaniu ciasto, a jego jedynym minusem The post Sernik na zimno appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierożki Brygidki 119

Pierożki Brygidki Siedzimy w domu co tu robić, brakuje nam coś słodkiego kawy. Może tak coś szybkiego? Składniki na ciasto: ·        15 łyżek mąki pszennej ·        6 łyżek cukru ·        1 łyżeczka proszku do pieczenia ·        1 jajko

Kulinarna Chwila
Syrop z cytryny 155

Syrop z cytryny potocznie nazywam napojem Bogów. Idealny dodatek do herbaty, ciast. Co więcej syrop z cytryny pomaga oczyścić organizm na przykład po toksynach, jakie dostarcza alkohol. Z tym napojem wiąże się wiele moich wspomnień z dzieciństwa. Pamiętam, kiedy moja Babcia, każdego ranka, kiedy przychodziłem do niej – w związku z pracą moich rodziców. Wlewała syrop z cytryny, do takiego(...)takiego syropu możesz dodać pocięty w plastry imbir, a zamiast cukru możesz dodać miód. Taki syrop jest idealnym dodatkiem do napojów gorących, a niekiedy stosuję go również do ciast. Prawda, że szybki i prosty przepis 🙂 Lubicie syrop z cytryny, czy raczej jesteście smakoszami innych syropów? Podzielcie się w komentarzach. Artykuł Syrop z cytryny pochodzi z serwisu ugotuj-przepis.pl | Przepisy kulinarne

ugotuj-przepis.pl
Wielkanocna Baba drożdżowa 138

ciasta dodać masło, wyrabiać ciasto do połączenia się składników i do momentu aż ciasto będzie odchodzić od ręki i od miski. Czym dłużej wyrabiamy ciasto drożdżowe tym jest lepsze. Pod koniec wyrabiania dodać rodzynki sparzone  mleku. Ciasto przykryć ścierką i zostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę do momentu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść

Mama Gotuje
Chleb na maślance i sodzie 178

masła (w temperaturze pokojowej) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Do dużej miski wrzucamy wszystkie sypkie składniki. Dodajemy pokrojone, miękkie masło wlewamy maślankę i szybko zagniatamy ręką ciasto tylko do połączenia składników. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Obsypanymi rękoma formujemy bochenek chleba. Na wierzchu chleba robimy mocne nacięcie w kształcie krzyża. Chleb wkładamy

Qchnia po prostu
Bułki bez drożdży 114

drożdży? Do misy miksera lub malaksera wsyp mąkę, sól, sodę oczyszczoną, kefir oraz miód. Całość zmiksuj szybko, aby wszystkie składniki się połączyły. Przesyp je na stolnicę i szybko zagnieć jednolite ciasto. W razie potrzeby podsyp masę niedużą ilością mąki, aby ciasto nie kleiło się do rąk. Uważaj tylko, aby nie przesadzić z jej ilością. Ciasto podziel na osiem części. Każdy

okolicepalnika.pl
Corn dogi 185

rzadkie to więcej mąki Parówki kroimy na połowę, następnie nabijamy na patyczki do szaszłyków. W dużej patelni rozgrzać olej do smażenia. Smażymy na głębokim tłuszczu. Parówki zanurzamy w cieście naleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z każdej strony na rumiano. Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dipami. Smacznego

Andzia Pichci