szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:360/2080)

Gniazdka z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami i parówką 253

gotowe płaty ciasta francuskiego. Osobiście sprawdziłam               i uważam,że doskonale nadają się do wielu wypieków. A zaoszczędzamy sporo czasu. Przystawki z ciasta francuskiego są szybkie i bardzo smaczne. Polecam jedną z nich. SKŁADNIKI: 1 opakowanie cista francuskiego dwie parówki 2 łyżki pasty  z suszonych pomidorów WYKONANIE: Rozkładamy płat ciasta francuskiego i smarujemy

W kuchennym oknie Ewy
Ucierane ciasto z truskawkami i bezą 185

Zostało mi trochę truskawek i niewykorzystane białka. Musiałam więc dobrze je spożytkować;) na szybko przygotowałam ucierane ciasto, zasypałam je spora ilością świeżych truskawek. Na koniec wyłożyłam ubitą pianę... Wyszło proste, do tego niezwykle smaczne i soczyste ciasto, nie za słodkie:) Oczywiście zniknęło w błyskawicznym tempie;) Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej, 250g masła lub margaryny, 4 jajka, szkl. cukru

Z miłości do słodkości
Rolada Szpinakowa z Łososiem i Serkiem z Chrzanem 2156

wymiarach 30x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wyrównałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekłam około 20 minut. Po tym czasie wyłożyłam ciasto na lnianą ściereczkę, szybko, ale delikatnie ściągnęłam papier do pieczenia i ciasto szpinakowe zwinęłam w ściereczkę w kształt rolady (długość rolady 30 cm). Odstawiałam do wystudzenia. W czasie, w którym rolada stygła, wyjęłam

Blondynka Gotuje
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 165

Szybkie i smaczne Więc,… jeśli nie macie zbyt wiele czasu, a ponosi Was kulinarna fantazja to kupcie (tak jest najszybciej, ale możecie zrobić sami ciasto) gotowe ciasto francuskie. Cała reszta – do woli. Chodzi mi o to co wrzucicie do środka takiej kształtnej francuskiej a la babeczki;D Do tego wrzuciłam do środka niespodziankę(...)postaci drobno posiekanych aromatycznych i z charakterem czarnych i zielonych oliwek. Zamiast takiego mixu możecie użyć jednego koloru ulubionych oliwek. Wspaniała przekąska, która szybko znika ze stołu – smacznego życzę Wam już dziś!;) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie sera Favita typu feta (kolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo

Zasmakuj Kuchni
Marmurkowa drożdżówka 169

jest ono tak łatwe do przygotowania. Czasami za mało mąki sprawi, iż ciasto nie wyrośnie nam tak jak powinno. Za dużo mąki natomiast spowoduje, iż ciasto po upieczeniu będzie twarde i szybko wyschnie. Warto praktykować i piec w miarę możliwości drożdżowe bułki, bułeczki i ciasta regularnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami(...)mieć płynną konsystencję. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, ubite żółtka z cukrem oraz letnie mleko. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto przez co najmniej pięć minut. Ja użyłam malaksera i poszło mi to dość szybko i bez większego wysiłku. Po pięciu minutach dodać roztopioną margarynę. Wyrabiać przez kolejnych kilka minut. Wyrobione ciasto podzielić na trzy części. Do jednej części

mecooks
Marmurkowa drożdżówka 173

jest ono tak łatwe do przygotowania. Czasami za mało mąki sprawi, iż ciasto nie wyrośnie nam tak jak powinno. Za dużo mąki natomiast spowoduje, iż ciasto po upieczeniu będzie twarde i szybko wyschnie. Warto praktykować i piec w miarę możliwości drożdżowe bułki, bułeczki i ciasta regularnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami(...)mieć płynną konsystencję. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, ubite żółtka z cukrem oraz letnie mleko. Bardzo dokładnie wyrobić ciasto przez co najmniej pięć minut. Ja użyłam malaksera i poszło mi to dość szybko i bez większego wysiłku. Po pięciu minutach dodać roztopioną margarynę. Wyrabiać przez kolejnych kilka minut. Wyrobione ciasto podzielić na trzy części. Do jednej części

mecooks
Pączki wegańskie – na szybko 209

należy lekko przestudzić. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, drożdżami, solą do głębokiej miski. Wlewamy margarynę z mlekiem, mieszamy całość do uzyskania gęstego, lekko wilgotnego ciasta.   Ciasto wyjmujemy na stolnicę, szybko je zagniatamy, jeśli jest za bardzo lepkie – delikatnie podsypujemy mąką. Toczymy wałek i dzielimy go na 18-20 kulek wielkości średniego orzecha włoskiego*. Kulki rozkładamy na stolnicy(...)podsypanie – jeśli musicie ciasto podsypać do wyrobienia, róbcie to bardzo oszczędnie a resztki mąki zdejmijcie z ciasta szczeciniastym pędzlem . Im więcej mąki zostanie na cieście, tym więcej opadnie jej przy smażeniu na dno. Tłuszcz szybko zacznie robić się ciemny i może zacząć się palić.   W szerokim garnku lub rondlu rozgrzewamy tłuszcz. Tłuszcz – jak do każdego głębokiego smażenia – musi mieć

Karo in the Kitchen
Napoleonka na Herbatnikach Bez Pieczenia 211

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasta bez pieczenia w ostatnim czasie stały się coraz bardziej popularne. Nic dziwnego, są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu a dodatkowo bardzo smaczne! Sama często je przygotowuję w swoim domu, szczególnie w przypadku niespodziewanych gości, lub gdy po prostu najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Napoleonka na herbatnikach to jedno z wielu smacznych ciast bez pieczenia(...)kakaowe. Fajnie odbijają się od jasnej masy i dodatkowo świetnie smakują. Możecie także użyć tradycyjnych jasnych herbatników. Ciasto napoleonka możecie także przygotować z ciastem francuskim, którym można zastąpić herbatniki. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie i nasza napoleonka będzie równie szybka w przygotowaniu, jak ta na herbatnikach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Najważniejszym składnikiem napoleonki jest oczywiście masa kremowo – budyniowa

Przepiski.pl
Kruche ciasto budyniowe z jagodami 379

cukru, 60 g masła Sposób przygotowania: Do miski, albo na blat wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, kawałki masła i tworzymy górkę, na którą wbijamy jajko, wszystko mieszamy a następnie szybko zagniatamy. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do metalowej prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.  Kruchy spód pieczemy około 12 minut  W tym czasie przygotowujemy budyń

Słodkie Przyjemności
Najszybsze ciasto kakaowe z truskawkami 176

Znacie to uczucie, że nagle nachodzi Was zachcianka na domowe ciasto i nic poza tym ciastem nie jest w stanie zaspokoić tej ochoty? A może doświadczyliście kiedyś nagłego zapowiedzenia się gości? W takich sytuacjach uratować nas może sprawdzony przepis na szybkie w wykonaniu ciasto, ze składników, które zazwyczaj w każdym domu są. Ja wykorzystuję wtedy poniższy przepis, którym podzieliła się

Weekendy w domu i ogrodzie
Klasyczna napoleonka 149

gotowego ciasta Wykonanie: Ciasto: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło pokrojone na drobne kawałki, żółtko, śmietanę oraz cukier puder, całość siekamy nożem, aż składniki wstępnie się połączą, następnie szybko rękoma zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części. Z każdej części formujemy kwadrat, owijamy folią spożywczą, chłodzimy w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Po upływie godziny, wyciągamy jeden kawałek ciasta

KulinarneImpresje.pl
Kruchy mazurek porzeczkowo-migdałowy z lukrem 128

kawy. Składniki na ciasto kruche: 20 dag mąki krupczatki 15 dag zimnego masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru Nadzienie: 2 słoiki dżemu porzeczkowego 10 dag łuskanych migdałów Szybko zarobić kruche ciasto i schłodzić je w lodówce (ok 20 min.). Zimnym ciastem wyłożyć wysmarowaną masłem formę, pamiętając aby zrobić ok. 1-centymetrowy rant przy brzegach. Ciasto nakłuć widelcem. Piec

Gotujemy i jemy
Waniliowa szarlotka w kratkę 214

Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę pszenną przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem   i żółtkami, dodać zimne z lodówki, pokrojone na kawałki masło zagnieść szybko kruche, jednolite ciasto. Przekroić na dwie części jedną większą na spód, drugą mniejszą na kratkę,   owinąć folią włożyć do lodówki na czas przygotowania   nadzienia jabłkowego. Nadzienie: Jabłka obrać

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe przekładane powidłem. 173

Dzisiaj polecam Wam bardzo pyszne czekoladowe ciasto, proste i szybkie w wykonaniu. Zapewniam, że uda się każdemu. Miksujemy, pieczemy, przekładamy powidłem, dekorujemy czekoladą i gotowe. Na podwieczorek, poczęstunek i nawet dla gości. Uwielbiam takie ciasta, raz, dwa i gotowe. Bardzo polecam. Upieczcie. Spróbujcie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki

Izabelawkuchni
Agrestowiec 269

cukru 2 żółtka 200 g masła Na krem agrestowo - śmietanowy: 300 ml śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 5 łyżek dżemu agrestowego 3 łyżeczki żelatyny cukier puder Przygotowanie: Ciasto kruche : Składniki szybko zagnieść, uformować kulę i schłodzić w lodówce przez ok. godz.  Formę o wymiarach 23 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Dno formy wyłożyć ciastem, wyrównać

My sweet a life