najprostszą przekąskę z możliwych. Ananasa w cieście francuskim. Jest super, a jego przygotowanie w sumie zajmuje około pół godziny (łącznie z pieczeniem). Szybko? Bardzo! Super nawet wtedy, gdy goście zadzwonią, że jadą z wizytą 1 op. ciasta francuskiego XL 1 puszka ananasa Ananasa osączamy na sicie. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym (z obu stron). Ciasto francuskie rozwijamy. Rozkładamy na nim plasterki
Smaki Na TalerzuCiasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem. Naprawdę warte poświęcenia kilku minut na przygotowanie. Składniki: 2 jajka 100 g cukru 150 ml maślanki 150 ml oleju 150 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodki Blogprzestrzeni z całym swoim bogactwem, warto zanurzyć się w smaki dojrzałej wiosny i zaserwować sobie tę pyszną tartę z otwinką i serami! :) Wiosenna tarta serowa z botwiną Potrzebujesz: Ciasto 200g mąki orkiszowej / pszennej 80g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli Botwinka 1 pęczek botwiny 2 cebule dymki (białe części) / mała biała cebula 1 łyżka klarowanego masła(...)część) 1/3 łyżeczki soli 3 szczypty płatków chili / pieprz 1 kulka mozzarelli 2 plastry żółtego sera (u mnie Mimolette) Sposób przyrządzenia: Ciasto 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć jednolite ciasto. 2. Wylep ciastem dno i boki formy, w której będziesz przygotowywać tartę i obficie ponakłówaj widelcem. Botwinka: 1. Botwinę umyj i osusz. 2. Buraczki i dymkę pokrój
Kuchnia w Słońcu Skąpanazdecydowanie za mało, wiec dosypywałem, myślę, że było jej między 600-700 gram. Po wyrobieniu ciasta okazało się, że muszę wyjść z domu na chwilę, chwila zamieniła się w trzy i pół godziny (pomagałem koleżance przy zdjęciach). Ciasto dość mocno wyrosło, szybko, zrobiłem, 12 kulek z ciasta, włożyłem do naczynia i zostawiłem, bo musiałem zrobić obiad, więc ciasto znów rosło
RafalCookzaczynamy serię pysznych, marokańskich przepisów. Od czego innego miałabym zacząć, jak nie od słodkości?! Dziś zapraszam Was na przepyszne marokańskie ciasto MESKOUTA . Meskouta jest super szybkim i bardzo łatwym ciastem – do zrobienia dosłownie w kilka minut. Intensywnie pomarańczowe i bardzo pachnące. Słodkie – jak na marokańskie desery przystało! Jest to ciasto idealne dla niespodziewanych gości – gorąco polecam! Spróbujcie
Ostra na SłodkoCiasto śliwkowe z malinami i jeżyną Pyszne ciasto z owocami sezonowymi, szybkie i proste w wykonaniu. Ciasto zrobiłam na blasze z piekarnika, bo robiłam z 1,5 porcji składników. Przepis podałam na normalną blachę ciasta. Składniki: Ciasto: jajka - 8 szt olej - 1 szkl cukier kryształ - 2 szkl mąka - 3 szkl proszek do pieczenia -2,5 łyżeczki Dodatkowo : śliwki
Kuchnia DanusiOpis Ciasto z porzeczkami: Ciasto z porzeczkami to szybki i łatwy przepis na ciasto. Ja używam zawsze czerwonych i czarnych porzeczek. To ciasto wychodzi zawsze i każdemu. Wilgotne, delikatne w smaku i mięciutkie. Jest wilgotna dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego i raczej bardziej zbita niż puszysta. Główną zasadą na idealne ciasto jest używanie zawsze wszystkich składników w temperaturze pokojowej. To jest
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepiekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić. Puder cukier wymieszać mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta - ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec
mojej kuchnimiędzyczasie śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Gotową wykładamy na całkowicie wystudzone ciasto i dekorujemy pozostałymi orzechami oraz ewentualnie świeżą marchewką. Ciasto marchewkowo-dyniowe - doskonały pomysł na jesienne ciasto, które przygotujecie naprawdę szybko! [foodiepress] [hide] [/hide] Artykuł Ciasto marchewkowo-dyniowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plzimnej wody Nadzienie: 1 pęczek botwinki 1 filet z kurczaka 1 ząbek czosnku 2 jajka 100 ml śmietany kremówki 70 g sera lazur sól, pieprz świeży tymianek Ciasto: Z podanych składników szybko zagnieść kruche i zwarte ciasto. Następnie wyłożyć nim formę do tarty, którą umieścić w lodówce na czas przygotowania nadzienia. Nadzienie: Botwinkę (u mnie 3 małe buraczki i liście
My simple kitchenBabka z twarogiem jest wilgotna i bardzo smaczna. Sera nie widać i nie wiedząc o nim trudno zgadnąć co zawiera ciasto. Babka serowa to szybkie do zrobienia i łatwe ciasto. Idealna babka dla kogoś, kto boi się bab drożdżowych albo takie mu po prostu nie wychodzą. Lekko serowy posmak jest słabo wyczuwalny, ale nadaje babce ciekawej nuty. Polecam serdecznie! ROZWIŃ
Smaczna Pyzamasło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec
w mojej kuchnisoku z cytryny Masa chałwowa: 200g chałwy waniliowej/ waniliowo-kakaowej 70ml śmietanki 30% Do tego: garść pistacji maliny do przyozdobienia Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i schłódź w lodówce przez 20min. 3. Schłodzone ciasto wyjmij i rozwałkuj na grubość 5mm. 4. Wyłóż ciastem foremkę
Kuchnia w Słońcu Skąpana