zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie babeczek Pokrojone na kawałki masło (200g) dodaj do mąki i siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i szybko zagnieć ciasto. Owiń je folią spożywczą i schowaj do lodówki na min. pół godziny. Foremki do babeczek posmaruj masłem. Im dokładniej to zrobisz, tym łatwiej wyjmiesz babeczki z foremek. Rozwałkuj ciasto
Eat me! Fit me!No to siup! Gdy keksy, pierniki i lukrowane, kolorowe pierniczki za mną czas na proste, niewymagające i wręcz ekspresowe ciasto bez miksera. Dla tych co nie
Zasmakuj Kuchniprzygotowanie takiej masy jest bardzo proste. Wystarczy namoczony mak trzykrotnie zmielić, a następnie dodać do niego ulubione bakalie i całość połączyć za pomocą miodu. 4. Makowa choinka , czyli szybki makowiec. Ciasto, które przyrządzicie i upieczecie w niecałą godzinę! Wystarczy ciasto francuskie nadziać masą makową i zawinąć, aby uzyskać efektowną, makową choinkę. Takiego makowca obowiązkowo należy udekorować polewą na bazie cukru
UgotowaćKolejna świąteczna propozycja. Przepis na to ciasto dostałam od mamy. Powiedziała, że piekła je zawsze kiedy byliśmy mali i za każdym razem znikało w mig. Postanowiłam
Prosty przepis naSkładniki: 250g masła (miękkie) 200g cukru 5 dużych jajek kropla olejku pomarańczowego skórka otarta z pomarańczy sok z połowy pomarańczy 440 g mąki szczypta soli łyżeczka
Moje Wyrobymąki pszennej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 250 g serka kremowego śmietankowego, 250g sera feta. Mąkę należy wsypać do miski. Dodać masło, sól, gałkę muszkatołową, żółtka oraz śmietanę szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty, podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut
Słodki ZakątekPrzepis na najlepsze ciasto na świecie jest stary jak świat. Kilka lat temu dostałam do od koleżanki. Pani Walewska towarzyszy nam podczas każdych świąt. Jest tak
Prosty przepis naNajlepsze przepisy to takie, które zajmują możliwie najmniej czasu, są proste i zawsze się udają. To jest właśnie jeden z takich przepisów. Do tego sprawdza się
Prosty przepis namakę i proszek do pieczenia do sporej miski. Rozetrzyj palcami do otrzymania konsystencji podobnej do bułki tartej. Dodaj cukier i suszone owoce i dobrze wymieszaj. Wbij jajko i szybko zagnieć ciasto. Jeśli mieszanka wydaje się za sucha wlej po odrobinie mleko. Rozdziel ciasto na 12 porcji. Z każdej uformuj kulkę, która następnie lekko spłaszcz i układaj w niewielkich odstępach
Lejdi of the houseDzisiaj w 100 % ciasto sezonowe. Szybkie, tanie i zdrowe. Potrzebujemy
Tylko pysznieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiCiasto podwójnie czekoladowe. Wilgotne, pyszne ciasto czekoladowe, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Cudownie smakuje do mleka lub filiżanki kawy lub herbaty. Możecie je podać samo
Słodkie okruszkiwymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Odstawić na bok. Masło utrzeć z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać po kolei jajo, ekstrakt, mąkę z solą i proszkiem. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Odrywać porcje ciasta (po ok. ½ łyżki), rolować wałeczki na kształt palca, jednak wałeczki powinny być cieńsze (ciastka jeszcze urosną
Pełny talerz