szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:310/2080)

Błyskawiczne ciasto świątczne 184

  Dziś już ostatnia świąteczna propozycja - ciasto na ostatnią chwilę, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie pół godziny, a do tego jest bardzo proste w przygotowaniu. Na

Cynamonowe szczęście
Torcik czekoladowy z gruszką 158

Dla wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3

I LOVE LIFE
Kruche ciasteczka migdałowo-cynamonowe 119

użyć gotowych mielonych migdałów, wtedy użyjcie 3/4 szklanki. 2) Do przesianej mąki dodać mielone migdały, pokrojone, zimne masło, cukier trzcinowy w pudrze, cynamon oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. 3) Przygotowane ciasto podzielić na dwie części, każdą delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę

Fitsweet.me
Ciasteczka twarogowe z cukrem 336

masła 200 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki gęstej śmietany  ponadto: 1 szklanka cukru trzcinowego   Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i owinięte w folię spożywczą schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm posypać po całej powierzchni cukrem trzcinowym, cukier lekko wgnieść w ciasto. Foremką wycinać dowolne

Kolorowa kuchnia Elki
Markizy orzechowe 159

Mąkę, orzechy, cukier puder, cukier waniliowy, imbir, sól wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i razem posiekać szerokim nożem na piasek. Dodać żółtka oraz sok cytrynowy i szybko zagnieść ciasto. Z zagniecionego uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto wałkować na grubość 3 mm i wykrawać ciasteczka i układać na tacach piekarnikowych wyłożonych

Rodzinka w kuchni
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 245

nabycia w NatureAndMe Przygotowanie: Przygotowujemy kruche spody. Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją szybko łyżką z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy

Słodkie okruszki
Mini galette z bananami i chrupiącym musli 187

Musli Crunchy czerwone owoce z nasionami chia 4health cynamon Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę lub na krócej do zamrażalnika. Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy

Słodkie okruszki
Pierniczki świętego Mikołaja 156

cukier puder, sodę , przyprawę do piernika, szczyptę soli i białego pieprzu, pokrojone na małe kawałeczki   dość miękkie masło, miód, dodać jajko i żółtko, wymieszać i zagnieść szybko jednolite ciasto, uformować w kulę , zawinąć w folię spożywczą i chłodzić 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować na silikonowej stolnicy na grubość 3-4 mm (na drewnianej ciasto wymaga podsypania mąką

Wanilia i Kardamon
Kluski marchewkowe 89

Przygotowanie Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto. Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody

R'n'G Kitchen
Domowe pączki – tradycyjny przepis 89

Kiedy przygotujemy wszystkie pączki, ponownie przykryć ściereczka i odstawić na kolejne 30 min. do wyrośnięcia. 6) W szerokim rondelku powoli rozgrzać olej. Temperaturę można sprawdzać wrzucając niewielki kawałek ciasta, gdy szybko wypłynie i zacznie się rumienić można zacząć smażenie pączków. 7) Pączki smażyć tak aby swobodnie pływały w oleju i nie stykały się ze sobą

Fitsweet.me
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 207

minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise

moj przepis na
Tarta z pigwą i budyniem dyniowym 171

duże jajka 130 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Tarta spód: Do miski przekładam pokrojone masło zimne, żółtka, wodę, mąkę przesianą, cukier i zagniatam szybko rękoma ciasto. Ciasto wkładam do zamrażalnika na 30 minut. Wałkuję na papierze do pieczenia przez drugi papier na okrąg wielkości formy z bokami.  Ciasto przekładam do formy i palcami formuję

wesoła kuchnia
Szybkie i proste ciasto ze śliwkami 229

To doskonałe i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto na bazie oleju, które świetnie sprawdzi się w diecie bezmlecznej. Przygotowanie i upieczenie go zajmie wam jedynie godzinę. 0

Dieta bez mleka
Tarta milky way bez pieczenia 164

Dziś będzie słodko :) Dni coraz krótsze i zimniejsze, nie pozostaje więc nic innego jak tyko osłodzić je pysznym deserem :D A ponieważ jesienią lubi nas także

HealthyCreations
Domowy budyń czekoladowy z owocami 181

Domowy budyń czekoladowy z owocami to wspomnienie dzieciństwa gdzie rodzice bądź dziadkowie przygotowywali budyń. Dziś też możesz go sobie przygotować nie z saszetki lecz taki domowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania