szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:309/2080)

Tarta śródziemnomorska - quiche. 336

Tarty są szybkie, proste i smaczne. Sama nie wiem, czemu nie robię ich częściej. Są dobrą alternatywą, gdy mamy ochotę na pizze a w pobliżu nie ma pizzerii, lub nie chce się nam bawić z ciastem drożdżowym. Ta tarta(...)jest bardzo pizzowa. Spód zrobiłam jak zwykle: 1 szklanka mąki 1/2 kostki zimnego masła (125g) 1 jajko sól Siekam wszystko nożem aż pozostaną maleńkie kawałeczki masła, potem szybko zagniatam. Do zamrażarki ciasta nie wkładam, ale jak ktoś chce to proszę bardzo, niech sobie te pół godzinki poczeka.  Natłuszczam formę, posypuję kaszką manną lub mąka razową i wykładam dość cienko

Z butelką mleczka w tle
Babeczki waniliowe 154

mleka, laska wanilii, 3 żółtka, 80 g cukru, 15 g mąki ziemniaczanej, Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w płaską kostkę, zawinąć w ściereczkę i włożyć(...)lodówki na 60 minut. (Ciasto można przygotować ręcznie: posiekać mąkę z masłem, cukrem i solą, następnie do ciasta dodać śmietanę, żółtka i zagniatać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto należy zagniatać szybko, gdyż nie lubi długiego ogrzewania). Przygotować krem: Wanilię przekroić wzdłuż, wycisnąć nasiona, całość dodać do mleka i śmietany, zagotować, odstawić na 10 minut. Przecedzić. Żółtka ubić z cukrem, następnie

królestwo garów
Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 140

Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką  Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką z malinami to łatwy przepis dla początkujących i nie tylko. Zawsze się udaje i zawsze dobrze smakuje. Taki biszkopt z galaretką i owocami pasuje na różne okoliczności, to smaczne ciasto warstwowe do kawy i herbaty. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij(...)spowodują, że szybciej stężeje. Warto pamiętać, by galaretkę wylać na biszkopt wtedy, gdy będzie wyraźnie gęstsza, tężejąca - zbyt płynna zostanie wchłonięta przez blat ciastaCiasto z galaretką i owocami na biszkopcie będzie gotowe naprawdę szybko, jeśli warstwy ciasta schłodzicie krótko w zamrażarce - jeśli bardzo Wam się spieszy, polecam ten krok. Nie zostawiajcie ciasta w zamrażarce zbyt długo, wystarczy

Lekcje w kuchni
Tarta owsiana z budyniem i truskawkami 149

letni deser. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Ani za słodkie, ani za kwaśne — po prostu idealne. Można przygotować ją na klasycznym kruchym spodzie z TEGO przepisu, lub tak jak ja dzisiaj, podmienić część mąki na mielone płatki owsiane. Sprawdzą się tu również zmielone na mąkę orzechy. Ciasto zyska jeszcze więcej smaku, a w dodatku będzie zdrowsze. Składniki Ciasto kruche owsiane(...)malaksera, ani blendera z pojemnikiem, to na blacie mieszamy suche składniki, następnie dodajemy masło pokrojone w kostkę, żółtka i wodę. Szybko wszystko siekamy nożem, a następnie zagniatamy dłońmi. Robimy to szybko, aby nie ogrzać składników zbyt mocno. Kiedy ciasto się chłodzi, robimy budyń. W szklance mleka rozprowadzamy zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz wanilią. Kiedy zaczyna wrzeć, wlewamy

Analiza Smaku
Ciasto z truskawkami 141

Ciasto z truskawkami z poniższego przepisu to szybkie i puszyste ciasto z truskawkami w 15 minut – bo tylko tyle wynosi czas przygotowania tego ciasta. Jedyne, co się dłuży, to czas pieczenia, ale całość wykonanie w nie więcej niż 1 godzinę, ta The post Ciasto z truskawkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi 137

Szybka w przygotowaniu, słodka przekąska. Ślimaki z ciasta francuskiego z nadzieniem z orzechów laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru. W sam raz na imprezę do ręki albo do śniadaniówki dla dziecka. Ślimaki z ciasta francuskiego z orzechami laskowymi Składniki: kawałek ciasta francuskiego ( ok 250 g) 100 g orzechów włoskich  6 miękkich daktyli 2 łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki

Smaczny zeszyt
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem 223

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem – to pomysł na szybką przekąskę z ciasta francuskiego, idealną na imprezę, np. na Sylwestra. Taka przekąska również świetnie się sprawdzi jako drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Można ją zajadać samodzielnie lub w towarzystwie sosu czosnkowego . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z ciasta francuskiego z łososiem – Składniki: pół opakowania ciasta francuskiego

Kulinarne Przeboje
Chleb razowy z orzechami 175

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to około godziny). Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat, zagniatamy kolejny raz aby pozbyć się powietrza

PatiGotuje
Ciasto z rabarbarem i migdałową kruszonką 184

Jest już rabarbar! Czas zatem upiec pierwsze ciasto z rabarbarem. Czy może być coś pyszniejszego wiosną? Ciasto jest proste, szybkie do przygotowania. Kwaskowaty rabarbar otulony mięciutkiem ciastem z migdałami smakuje wybornie! Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne idealne na wiosenny podwieczorek lub plenerową imprezkę! Do ciasta użyłam ciemniejszej, zdrowszej wersji mąki orkiszowej 1050, a cukier zastąpiłam ksylitolem. Ciasto możesz przygotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka cynamonowa(prosta) 223

Babka cynamonowa nieodłącznie kojarzy mi się z zimą. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii. Jest to ciasto proste i szybkie w wykonaniu. Babka cynamonowa należy do ciast ucieranych, dlatego przygotowanie tego zimowego wypieku nie zajmie wam dużo czasu. Wypieki z nutą cynamonu są jednymi z moich ulubionych. Cynamon dodany do ciasta(nie tylko szarlotki) wzbogaca i nadaje charakterystyczny korzenny smak. Babka

Ciasta z tradycjami
Babka cynamonowa(prosta) 243

Babka cynamonowa nieodłącznie kojarzy mi się z zimą. Doskonale rozgrzewa i dodaje energii. Jest to ciasto proste i szybkie w wykonaniu. Babka cynamonowa należy do ciast ucieranych, dlatego przygotowanie tego zimowego wypieku nie zajmie wam dużo czasu. Wypieki z nutą cynamonu są jednymi z moich ulubionych. Cynamon dodany do ciasta(nie tylko szarlotki) wzbogaca i nadaje charakterystyczny korzenny smak. Babka

Ciasta z tradycjami
Chleb z suszoną miechunką i żurawiną 162

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 219

Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem czy gruboziarnistą solą. Ciasto francuskie sprawdza się naprawdę kulinarnie, jest wygodne, inspiruje do tworzenia. Kiedy myślę o imprezie myślę też o różnych kolorowych przekąskach

Zasmakuj Kuchni
Domowy chleb 188

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Domowy chleb 225

minuty. Wyrobione ciasto przekładamy do obsypanej mąką dużej miski, górę obsypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (jeśli po naciśnięciu ciasta palcem wgłębienie szybko wraca do normy, to znak, że ciasto wyrosło już wystarczająco, u mnie zajęło to ponad godzinę). W tym czasie co najmniej dwa razy wyciągamy ciasto z miski

PatiGotuje
Kruszonkowiec z pianką i czerwonymi porzeczkami 358

sitku. Suche porzeczki obtoczyć w mące ziemniaczanej. Odstawić na później. Przygotowanie ciasta – mąkę przesiać do miski, dodać schłodzone masło, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia. Posiekać ciasto nożem, następnie szybko zagnieść rękoma. Uformować wałek i podzielić ciasto na trzy równe części. Do jednej dodać kakao i ponownie ugnieść. Ciasto musi wchłonąć kakao. Włożyć każdą porcję ciasta do woreczka foliowego

Kuchnia Pokoleń
Najsmaczniejsze ciasto marchewkowe 200

marchewkowe ciasto z cukierni Cynamon i postanowiłam zrobić podobne ,lub lepsze ...i udało się .Aby uzyskać lepszy smak,można podsmażyć wiórki i orzechy przed dodaniem ich do ciasta .Ciasto robi sie szybko,jak wszystkie produkty przygotowane.Polubiłam to ciasto i reszta domowników i wiem ,że już kupnego nie chce.Ps.ciasto jest lepsze jak postoi pare godzin. Składniki 2 szklanki mąki (500gr

w mojej kuchni
Ciasteczka francuskie z domową marmoladą 212

masz czasu na pieczenie? a masz w domu ciasto francuskie i marmoladę? Więc możesz zrobić szybkie ciasteczka z ciasta francuskiego.Błyskawiczne, proste do wykonania, nie ma możliwości, żeby sią nie udały. Potrzebny czas to jakieś 20 minut.  Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - domowa marmolada  przepis , możecie użyć również innej Przygotowanie: Ciastko francuskie rozwijamy, wycinamy z niego

Życie zaczyna się w kuchni
O wyższości samochodu nad transportem publicznym. I urodzinowe ciasteczka 194

marcepanem, zamiast dekorować je lukrem, użyłam właśnie migdałowej masy, zabarwionej, oczywiście, na niebiesko. Ciasteczka spotkały się z uznaniem i zachwytem, polecam więc je i Wam. Ciasto kruche rozwałkowałam cieniutko, ciasteczka więc dość szybko łapią wilgoć z dżemu i miękną. Nic nie szkodzi - nadal smakują wybornie.  Spróbujecie? Ciasteczka migdałowe z marcepanem Składniki: (na około 50 sztuk) 150 g mąki pszennej(...)morelowo-jabłkowego 500 g marcepanu plastycznego niebieski barwnik spożywczy w paście Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami na kruszonkę. Dodać żółtka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, podsypując mąką. Wykrawać kółka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłka w cieście waniliowym 187

owoców znalezionych w lesie, lecz u nas na działce. Na razie piekę z tych, które spadły, lecz te na drzewach już są coraz słodsze :) Jest to takie ciasto - nieciasto, bardzo szybkie, zrobione w tak ekspresowym tempie jak ciasto biszkoptowe z musem jabłkowym , jedzone na ciepło i nakładane na talerzyki łyżką - jak zapiekanka . Najlepiej smakuje ze śmietaną lub lodami waniliowymi. Jabłka

Posadzone i zjedzone
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 251

Pyszne ciasto które powstało szybki sposób. Nie miałam czasu na pieczenia ciasta a miałam ochotę na ciasto z truskawkami więc postanowiłam zrobić ciasto podobne do 3-bita, zamiast masy toffi dodałam mus truskawkowy. Składniki: Masa budyniowa: 1 litr mleka 1 szklanka mąki krupczatki ¼ szklanki cukru 1 masło roślinne 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kilograma truskawek 2 łyżki cukru

Bajeczna Kuchnia
Ciastka pina colada 238

waniliowym. Rozbełtać jajko widelcem. Dodać do suchych składników. Wymieszać. Wyrabiać ciasto, dodając stopniowo śmietanę. Ciasto powinno dać się zlepić łatwiej niż ciasto kruche. Na koniec dodać cukier i szybko połączyć z ciastem. Schłodzić ciasto w zamrażarce przez 5 minut. Stolnicę posypać obficie mąką. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt o grubości 2-3 mm. Obciąć

Weekendy w domu i ogrodzie
kolorek 232

udało mi się tego złapać na zdjęciu, może dlatego, że robiłam fotki wieczorem. To ciasto pokrojone na małe kawałeczki świetnie sprawdzi się np. na dziecięcych przyjęciach.  Uwaga: ciasto trzeba przygotować szybko, za jednym razem, bo masy dość szybko tężeją. Ja posłużyłam się zamrażalnikiem, wkładając ciasto na kilka minut po wylaniu każdej kolejnej warstwy.  *foremka 23*28 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Budyniowa szarlotka 179

łyżki cukru pudru szczypta soli  Wykonanie Krok 1 . Na stolnicę wsypać mąkę ,rozdrobnione margarynę 1 jajko całe i 2 żółtka, szczyptę soli i cukier puder. Zagnieść ciasto w miarę szybko . ( nie musi być jednolita masa ) .Wyrobione ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki Krok 2 . Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu . Biorąc tylko 600ml mleka Krok 3 . Umyte

Eli Gotowanie
Pieczone pączki 221

odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, jeśli zaś chcemy piec pączki np. następnego dnia rano, miskę zakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Po tym czasie uderzyć ciasto ręką i szybko zagnieść. Ręce można lekko natłuścić, żeby ciasto się do nich nie kleiło, odrywać nieduże kawałki ciasta i formować kulki wielkości piłki ping-pongowej, można też w środek włożyć pół

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto łaciate z jabłkami 372

Ciasto łaciate z jabłkami to smaczne, bardzo szybkie do przygotowania ciasto, świetnie też wygląda. Wzorek w kształcie łat dodaje mu uroku. Moje siostrzenice na jego widok powiedziały, że to ciasta wygląda jak krówka Składniki: 4 jajka 150 g cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml oleju 3 łyżki kakao 100 ml wody 1 jabłko Masa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoczereśnia - czekoladowe ciasto z warstwą czereśniowo-budyniową i masą serową 227

Szukałam pomysłu na ciasto z czereśniami, ale bardziej eleganckie niż szybkie i proste ciasto z czereśniami (bez tłuszczu) , które pokazywałam Wam ostatnio. A że w lodówce leżało napoczęte wiadereczko twarogu sernikowego, wpadłam na taki oto pomysł i jest - biszkopt przełożony czekoladową warstwą czereśniowo-budyniową oraz masą serową, zwieńczony wiśniową galaretką.   SKŁADNIKI: (na tortownicę 28 cm) Biszkopt: 4 jajka

Kto ugości moich gości?
Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą 356

szklanki białego cukru. Dodatkowo: Papier do pieczenia; Olej do wysmarowania blachy. Szklanka = 250 ml   Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wsypać do miski/lub na stolnicę i szybko zagnieść kruche ciasto. Blachę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Dno tak przygotowanej blachy wylepić ciastem i dokładnie ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna

Gospodyni Miejska
Kruchy jabłecznik z kokosową pierzynką 230

Teściowej natrafiłam właśnie na ten przepis. Bardzo mi się spodobał i postanowiłam, że po prostu muszę go upiec, zwłaszcza że ciasto nie jest skomplikowane, a wręcz bardzo szybkie i niedrogie. Ciasto przypomina trochę pleśniak , ale jednak warstwa kokosowa daje trochę inny smaczek. Składniki na ciasto: 250g margaryny lub masła 82% ½ szklanki cukru 5 żółtek 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku

Smakowy Raj
Słodkie środy - Miodownik z orzechami i kawą 251

miodownik przy pachnącej choince nadaje uroku tym świętom. Tym razem przygotowałam to ciasto z nutą pachnącej kawy , którą otrzymałyśmy do przetestowania. Całość okazała się strzałem w dziesiątkę i ciasto zniknęło bardzo szybko... Miodownik z orzechami i kawą SKŁADNIKI: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 100 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki kefiru 2 łyżki miodu gryczanego 1 łyżeczka sody

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki