szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:116/2080)

cappuccino - ciasto 570

bądź przy świętach. Teraz wracam z L4 do pracy, więc pomyślałam, że w końcu zrobię je koleżankom z pracy. Mam nadzieję, że dziewczętom posmakuje :D Robi się je dość szybko. Ciasto nie wymaga pieczenia. Jedna moja rada ....najlepiej je zrobić po wypłacie :D Tak, tak, troszkę to wszystko kosztuje, ale jakby chcieć podsumować koszty wypieku innego ciasta, to nie wiem

Pieprzyć z Fantazją
Rafaello na krakersach 169

Jeżeli jesteście wielbicielami ciast na zimno oraz kokosa to zachęcam do przygotowania rafaello na krakersach. Ciasto szybkie do przyrządzenia. Należy pamiętać o tym, aby przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów(...)kokosowymi (50 g) i wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze części. Przed podaniem można ozdobić cukrowymi perełkami.  Przygotowywanie kremu budyniowego Układanie krakersów, po prawej - wygląd ciasta po nocnym chłodzeniu Przepis STĄD

Ugotować
Keto basil seeds pudding cake 83

cake – składniki Co się kryje w środku? Keto basil seed pudding cake to ciasto trójwarstwowe. Inspirację do niego stanowił ten przepis , jednak zdecydowałam się na pewną zamianę. Ale zacznijmy od początku… Spód to po prostu: Mąka kokosowa Mój absolutny faworyt jeśli chodzi o keto ciasta . Zwłaszcza, jeśli są one poddawane obróbce termicznej. Ma ona właściwości mocno zagęszczające, dlatego należy(...)najlepsze są owoce jagodowe , ale kiwi , grejpfrut czy właśnie miechunka też nie zawierają olbrzymich ilości cukru. Print Basil seeds pudding cake Keto basil seeds pudding cake to pyszne i szybkie ciasto bez pieczenia na bazie nasion słodkiej bazylii, mających podobne właściwości do nasion chia. Course Deser Cuisine Amerykańska, Europejska Diet Low-Carb, Gluten Free, Vegan, Wege Keyword ciasto z owocami

Modern Cave Girl
Sernik delikatny i "Panny roztropne" 159

greckich ) i puszysty sernik, przypominający nieco biszkopt. Może dlatego, że sera w nim niewiele w porównaniu z liczbą jajek i pieczony jest w kąpieli wodnej (podobnie do crème brûlée ). Ciasto szybko znika. Niemniej mój sernik wyszedł dość żółty w środku, a nie biały jak ten, o którym pisałam wcześniej. Mam już pomysł, jak zmienić ten przepis w przyszłości. Może wtedy(...)krok upiekłam sernik w jednolitej keksówce bez składań blachy. Ustawić foremkę na głębokiej blasze. Do blachy wlać wrzącą wodę. Piec w 150 stopniach C. przez około 80 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Przed podaniem chłodzić sernik przez kilka godzin (a najlepiej przez

Weekendy w domu i ogrodzie
Słodkie środy - walentynkowe deserki z kasztanami i jabłkami 134

Dziś prezentujemy słodką propozycję na zbliżające się święto zakochanych czyli Walentynki. Deserki te, to połączenie prostego kruchego ciasta z jabłkami, kasztanami, orzechami i odrobiną cynamonu. Deserki te powstały z mojej miłości do męża, słodkości i ... kasztanów.  Pierwszy raz kasztany jadłam kilka, nie chyba to już będzie kilkanaście lat temu, kiedy były w Polsce jeszcze mało spotykane i mało znane(...)prażonych jabłek  opcjonalnie łyżka cukru pudru do nadzienia cukier puder do posypania Mąkę mieszamy z cukrem. Dodajemy sól, masło i siekamy nożem. Następnie dodajemy żółtko i zagniatamy szybko ciasto. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na pół godziny do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy nadzienie. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniada nasienne, ścieramy na tarce o grubych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tartaletki z kremem patissiere i owocami 212

tartaletki. Kruche korpusiki wypełnione waniliowym kremem i udekorowane sezonowymi owocami.  Jeśli nie macie ochoty na zabawę z małymi tartaletkami, śmiało możecie zrobić jedną większą tartę. Też będzie pysznie ;) Ciasto kruche: 200 g zimnego masła 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Wykonanie: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce min. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Z ciasta wykrawać krążki

kolorowotorcikowo
Kruchy placek z rabarbarem 137

Sezon na rabarbar trwa, a ja dzięki cioci i kuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki. Wyglądem przypomina krajankę, a kosztując kawałek czułam jak bym jadła duże ciastko z nadzieniem. Skala smaku 8/10 smaczny lecz nie powalający;) Źródło blog "słodkie impresje" Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)masła 3 duże żółtka 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany Mąkę przesiać. Dodać cukier i proszkiem do pieczenia, pokrojone na kawałki masło i dokładnie posiekać. Dodać żółtka i śmietanę, zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Ciasto zetrzeć na grubej tarce na blaszkę o wymiarach

Kubki smaku
Szarlotka pod budyniową pierzynką 108

waniliowe bez cukru 1/2 szklanki cukru 1 kg jabłek 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masło posiekać w mące wymieszanej z resztą suchych składników, dodać jajko z żółtkami oraz ocet, zagnieść szybko ciasto. Podzielić na dwie części w proporcji 1/4 do 3/4 i obie włożyć do lodówki. Pierwsza część pójdzie na wierzch szarlotki, druga na spód. 2,5 szkl. mleka zagotować

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 2282

Ciasto ze śliwkami i kruszonką – bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto z owocami pod przepyszną kruszonką :) Dodatkowo wedle uznania możecie ciasto oprószyć po upieczeniu cukrem pudrem lub polać lukrem, ale wtedy też zalecam zmniejszyć ilość cukru w cieście z 1 szklanki do około 3/4 szklanki, gdyż ciasto samo w sobie jest dość słodkie. Do wykonanie tego ciasta polecam(...)Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do wykonanie tego ciasta polecam twardsze śliwki, które nie puszczą zbytnio soków, a to zapobiegnie powstawaniu zakalca. Więcej informacji jak uniknąć zakalca znajdziecie pod tym wpisem: Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć? Za pomocą miksera, na szybkich obrotach, utrzeć masło ze szczyptą soli oraz szklanką cukru na puszystą masę. Następnie dodawać

Kulinarne Przeboje
Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto 92

ziemniaków upieczonych wcześniej w łupinach, bo są bardziej suche, a skrobia jest bardziej skoncentrowana, dzięki czemu ciasto jest bardziej spoiste. Mąki trzeba dodawać oszczędnie i stopniowo, żeby nie przesadzić. Ciasto buraczano-ziemniaczane jest dość luźne, tak że na kluseczkach trudno zrobić wzorek widelcem, ale za to po ugotowaniu są mięciutkie i kremowe. Gniocchi można podać tylko z roztopionym masłem(...)żółtka tak, żeby dobrze się połączyły. Polej nimi masę. Krok 3 Złóż masę jak zamyka się książkę lekko ugnieć, rozpłaszcz, znowu posyp mąką i ponownie złóż jak książkę. Zagnieć szybko ciasto, dodając mąki jeśli za bardzo się klei. Krok 4 Odetnij kawałek ciasta, zrób kluseczkę. Zagotuj sporą ilość wody, posól. Wrzuć kluskę do wody, żeby sprawdzić, czy nie rozpadnie się

Niedzielny kucharz
Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym i warsztaty „Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie” 165

wysmarowania formy na muffiny 3/4 szklanki jogurtu greckiego 2 żółtka jajek Przygotowanie: Wszystkie suche składniki wsypujemy do misy robota. Dodajemy margarynę pokrojoną w kostkę, 2 żółtka i jogurt. Wyrabiamy szybko ciasto za pomocą haka robota. Ciasta kruche nie lubią długiego wyrabiania, ani temperatury rąk kruche ciasto. To kruche ciasto nie potrzeba chłodzić w lodówce. Silikonową stolnicę podsypujemy delikatnie mąką, robimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 146

ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód (shortbread) W misce wymieszaj obie mąki, brązowy cukier, sól i ekstrakt wanilii. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto. (Możesz się wspomóc robotem kuchennym). Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw ją na 30 minut do lodówki. Tortownicę pokryj papierem do pieczenia. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj kruche

Food Square
Tiramisu dla dzieci – bez kawy, alkoholu i surowych jajek 104

kilka godzin do lodówki, aby dobrze stężał. [caption id="attachment_8506" align="aligncenter" width="687"] Tiramisu dla dzieci[/caption] Zobacz inne przepisy na desery z serkiem mascarpone: Księżniczka – Szybkie Ciasto Bez Pieczenia Krakersiak Z Orzechami – Ciasto Bez Pieczenia Bananowa Krówka – Błyskawiczne Ciasto Bez Pieczenia Deser Rajska Chmurka Ciasto Bez Pieczenia „Niebiańska Chmurka” Artykuł Tiramisu dla dzieci – bez kawy, alkoholu

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z gruszkami 138

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}  WYKONANIE: Za podanych składników zagnieść szybko ciasto. Jeśli ciasto jest za suche, dodajemy wodę. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki. Nadzienie: 10-12 twardych   średnich gruszek

kolorowotorcikowo
Seromakowiec. 785

cukrem pudrem i przesiewamy do miski. Dodajemy masło i miksujemy przez 1-2 minuty aż otrzymamy okruchy. Teraz dodajemy żółtka i znów chwilę miksujemy. Następnie odkładamy mikser i szybko zagniatamy ciasto (jeśli jest zbyt suche i się ciągle kruszy dodajemy łyżkę śmietany, mleka lub wody). Tak przygotowane ciasto chłodzimy około 30 minut, pod koniec czasu chłodzenia nagrzewamy piekarnik do temperatury(...)przygotowana masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch i pieczemy kolejne 40-45 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska

Rozpustne gotowanie