szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:113/154)

Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 130

melona. (Ps. galaretki w kolorze niebieskim i turkusowym posiada w swoim asortymencie firma Wodzisław). Polecam, szybki i bardzo smaczny deserek w sam raz na lato pachnące truskawkami:) Jak również 3 wyróżnienia i koce piknikowe otrzymują: 1. Agata Skiba Waniliowe ślimaczki z nutellą i owocami: Ciasto:3 jajka1,5 szklanki maki pszennej2/3 szklanki mleka1 laska waniliiszczypta soli1/2 łyżeczki cukruNadzienie

Malinowe Pocałunki
Muffinki jogurtowe z truskawkami 148

Co zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście, a w szafkach wieje pustką? Muffinki! Te są mega delikatne, jogurtowe, a dodatek świezych truskawek dodaje im świeżości i

Analiza Smaku
Sernik na zimno z truskawkami 250

Lekki, owocowy, smaczny:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 500 g sera śmietankowego (z wiaderka); 200 ml śmietanki 30%; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

In my kitchen
Zielone kopytka ze szpinakiem 150

Szybko, prosto, ale nie nudno. W schemat ten idealnie wpisuje się przepis na zielone kopytka. Dlaczego zielone ? Bo przygotowane z dodatkiem szpinaku. Zielone kopytka ze szpinakiem to propozycja zarówno dla tych co szpinak uwielbiają, jak i dla tych, którzy mają się ze szpinakiem na bakier. Szpinak jest w daniu praktycznie niewyczuwalny, nadaje on tylko barwę kopytkom. Z czym jeść kopytka(...)szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko około 200 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej

kolorowotorcikowo
Rolada z kremem adwokatowym i truskawkami 184

Rolada... Ciasto i miłe dla oka i miłe dla podniebienia:) Do niedzielnej kawki i nie tylko:) Rozpływa się w ustach i szybko znika:) Polecam:) Składniki na biszkopt: 4 jajka; 0,5 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 0,75 szklanki mąki pszennej; 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia; Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier kryształ i cukier(...)papierem pergaminowym, wylać ciasto biszkoptowe, delikatnie wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 st.C około 12 minut do leciutkiego zrumienienia. Ciasta na roladę nie można "przesuszyć" zbyt długim pieczeniem, bo przy rolowaniu biszkopt będzie się kruszył. W czasie pieczenia rolady należy przygotować sobie czystą ściereczkę, rozłożyć ją na deskę (na którą wykładamy ciasto) i posypać ją lekko

In my kitchen
TIRAMISU Z TRUSKAWKAMI 167

Kiedyś uwielbiałam klasyczne tiramisu o smaku kawowym, ale trochę mi się przejadło, i przez wiele lat przestałam je jeść, teraz powróciłam do niego, ale wolę je

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
3 desery, które dzieci lubią najbardziej 101

Zdecydowana większość dzieci lubi słodycze. Warto zachęcić swoje pociechy do spożywania deserów przygotowanych w domu, ponieważ takie wypieki są zdrowsze, a często także smaczniejsze. Przedstawiamy 3

Kuchcik gotuje
15 pysznych przepisów na piknik 134

kolorowymi paprykami), ponieważ nie jest tłusta, jak te smażone. Możecie ją pokroić w kwadraty lub trójkąty i zapakować do pudełka. Sałatki Z sałatkami jest taki problem, że pokrojone warzywa szybko podchodzą wodą, a jak zmieszamy je jeszcze z sosem, to po kilku godzinach przemienią się w nieapatyczne koszmarki. Lepiej więc nie mieszać ze sobą składników, tylko ułożyć je warstwowo(...)farro możecie zamienić na kaszę pęczak, jaglaną lub bulgur. Wytrawne tarty Piknikowe menu urozmaicą wytrawne tarty na cieśnie francuskim lub kruchym. Bardzo lubię tę z botwinką, gorgonzolą i jajkiem . Ciasto francuskie podzielone jest na kwadraty, więc tarty nie trzeba kroić.  Owińcie poszczególne kawałki w papier śniadaniowy i włóżcie na płasko do pudełka lub papierowej torby, a z pewnością dojadą

Chilli Czosnek i Oliwa
Menu na imprezę – propozycje przepisów 274

przekąska Domowy popcorn z masłem i serem, papryką i czekoladą | 3 rodzaje Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Paluchy z pesto bazyliowym i parmezanem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Grzanki z krewetkami Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami Wiejska(...)patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem Sałatka ryżowa

Kuchnia Bazylii
Deser na Walentynki 133

Witajcie Kochani! Mam dla Was szybki deser na Walentynki! Połączenie ciasta francuskiego, lodów i owoców. Takie zestawienie już samo w sobie gwarantuje nam sukces, ale skoro okazja jest nad wyraz wyjątkowa, bo mamy Walentynki, to warto pójść o krok dalej i zadbać o to, by nasz Ukochany, bądź Ukochana, pamiętali ten wieczór jeszcze na długo po jego zakończeniu. A więc(...)terenie całego kraju, a do tego działa na prawdę ekspresowo . Ja swoją paczkę zamówiłam popołudniu, a kolejnego dnia rano była już u mnie Składniki na deser: ciasto francuskie lody cytrynowe 3 truskawki kawałek mango łyżeczka pokruszonego suchego lodu kieliszek z ciepłą wodą Przygotowanie deseru: Z ciasta francuskiego wycinamy pasek długi na 23cm, szerokości 5cm. Oplatamy nim obręcz wysmarowaną cienką warstwą

NiePieprz.pl
Placki z kwiatów czarnego bzu. 156

szklanki (ma być tak gęste jak na ciasto naleśnikowe) olej do smażenia  cukier puder do posypania   SPOSÓB WYKONANIA : Kwiaty bzu obcinamy wraz z ogonkiem( kwiaty zrywamy te, które są daleko od ulicy), pozbywamy się robaczków, jeśli są, mieszamy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe, gęstością ma przypominać ciasto naleśnikowe, odstawiamy na ok 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej(...)każdy kwiat chwytamy za ogonek i zamaczamy w cieście, odsączały z nadmiaru ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Lekko przygniatamy, gdy już z jednej strony będzie upieczony na złoty kolor, przekładamy na drugą stronę i chwilę smażymy. Gotowy osączamy z nadmiaru tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem i możemy zajadać. Najlepsze są zaraz po upieczeniu, tak samo kwiaty zbieramy chwilę przed smażeniem

Basia w kuchni
Tytułem wstępu: konfitura z czerwonych pomarańczy 148

niejednego przyprawił o palpitację serca, a może i wizytę na oddziale ratunkowym. Mnie bowiem dech zaparło już nie jednokrotnie; a gdy pomyślę o smaku (czy raczej jego braku) rzeczonych truskawek, to nie mogę wymyślić, kto to w ogóle kupuje... Są wreszcie takie specjały, których poza sezonem próżno szukać w najbardziej wyspecjalizowanych sklepach. Po kilku tygodniach bytności na półkach, znikają(...)szukać. Uwielbiam je oczywiście za ten urzekający, krwisty kolor, który sprawia, że ciasta i desery z nimi niesamowicie zyskują na aparycji. W dodatku mają nieco głębszy smak - o ile tak można to określić. Dla mnie są zupełnie wyjątkowe. Sezon zacznie się już niedługo (czas pędzi tak szybko, że lutowa kartka z kalendarza opadnie, nim zdążymy się obejrzeć), wygrzebałam więc

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste ciasto z rabarbarem 345

Proste ciasto z rabarbarem...Puszyste, słodkie ciasto.Z kawałkami kwaśnego rabarbaru.Oprószone cukrem pudrem.Szybkie, smaczne, tanie.Idelane do kawy. Zapraszam!Składniki:250 g margaryny;1 szklanka białego

Gospodyni Miejska
Kolorowy obiad 195

skusiliśmy się. Przywitał nas dział warzywno-owocowy, i już tutaj utknęliśmy na dobre dwadzieścia minut. Wybór - ogromny! A wszystko naprawdę świeże i pięknie pachnące. To właśnie tutaj kupiłam najsmaczniejsze truskawki w tym roku. Gdy znaleźliśmy półkę z ziołami, oboje wpadliśmy w lekki szał. Wybieraliśmy, przeglądaliśmy, aż w końcu w koszyku wylądowało kilka doniczek, między innymi z szałwią, melisą cytrynową, miętą(...)melisy cytrynowej kilka listków chilli oregano 4 pomidory śliwkowe dodatkowo: 80 g żółtego sera Mąki przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.  Po tym czasie rozwałkować na okrąg nieco większy od średnicy formy. Ułożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania